ZABAVNE GIBALNE IGRE

POZDRAVLJENI VSI SKUPAJ! ⛷

UPAM, DA STE SE USPEŠNO PREBILI SKOZI ŠE EN TEDEN ŠOLANJA NA DALJAVO.

MORDA VESTE, DA SE ŽE DANES TER V SOBOTO IN NEDELJO, V PLANICI ODVIJA SVETOVNO PRVENSTVO V SMUČARSKIH POLETIH. ZOPET BOMO LAHKO PESTI STISKALI ZA NAŠE ORLE. DA PA SE NE BODO GIBALI IN SKAKALI LE ONI, SEM ZA VAS PRIPRAVILA NEKAJ ZABAVNIH IGER, KI SE JIH LAHKO IGRAT DOMA, MORDA CELO OB SPREMLJANJU POLETOV. TAKO SE BOSTE MALO RAZGIBALI IN SI POPESTRILI DAN. 

NAJPREJ BOSTE TUDI VI SKAKALI. 

A4 LIST RAZREŽITE NA 4 DELE. NATO NA VSAK DEL NARIŠITE DRUGAČNO KOMBINACIJO LEVE/DESNE NOGE IN LEVE/DESNE ROKE, KAKOR VIDIŠ NA ZGORNJIH FOTOGRAFIJAH. ZA POMOČ PRILAGAM ŠE DRUGE PRIMERE:

SLIČICE POSTAVI V KOLONO NA TLA, TOLIKO NARAZN, DA IMAŠ DOVOLJ PROSTORA IN LAHKO SKAČEŠ MED NJIMI. PRI IGRI MORAŠ BITI POSEBEJ POZOREN/A KATERA NOGA OZ. ROKA (LEVA/DESNA) JE NARISANA NA SLIČICI.

SOIGRALCI LAHKO TEKMUJETE KDO IZZIV PREJ OPRAVI TAKO, DA MERITE ČAS S ŠTOPARICO NA TELEFONU ALI PA SE IGRALCA POSTAVITA VSAK NA ENO STRAN SLIČIC (SLIČICE SO NA SREDINI) IN TEKMUJETA KDO PRVI IZVEDE VSE NALOGE PRAVILNO. POMEMBNO JE, DA IGRALEC SKAČE NAPREJ, OD ENE SLIČICE K DRUGI IN ŽE PREDEN SKOČI VE KAKO SE MORA PRI NASLEDNJI POSTAVITI. KDOR SE ZMOTI STOPI ENO SLIČICO NAZAJ IN NADALJUJE Z IGRO. 

PRI NASLEDNJI IGRI PA SE BOSTE DOTIKALI USTREZNIH BARV NA TLEH (NAMESTO BARV, LAHKO UPORABITE TUDI ŠTEVILA).

IGRO LAHKO IZVAJATE ENAKO KOT PRVO. LAHKO MERITE ČAS IN TAKO UGOTOVITE KDO SE DLJE ČASA NI ZMOTIL ALI PA PRIPRAVITE DVOJE LISTKOV Z RAZLIČNIMI BARVAMI (ALI ŠTEVILI ENAKIH VREDNOSTI) IN TEKMUJETE TAKO. V TEM PRIMERU POTREBUJETE ŠE 3 OSEBO, KI BO HITRO GOVORILA BARVE, KI SE JIH MORATA TEKMOVALCA DOTIKATI. IGRO LAHKO OTEŽITE TAKO, DA POLEG BARVE POVESTE ŠE S KATERO ROKO (ALI NOGO) - LEVO/DESNO SE MORA IGRALEC BARVE DOTAKNITI. PRI TEJ IGRI BOSTE URILI PREDVSEM VAŠO ODZIVNOST IN KOORDINACIJO TELESA. POMEMBNO PA JE, DA IGRALCA NE ČEPITA. VES ČAS STOJITA Z IZTEGNJENIMI NOGAMI. 

KER PA NAŠI LETALCI PRI POLETIH ZBIRAJO TUDI TOČKE, SEM NAŠLA PODOBNO IGRO ZA VAS - LE DA NE BOSTE LETELI VI, PAČ PA VAŠI NAJLJUBŠI LETALČKI IZ PAPIRJA. 

IZDELAJ SI TARČO IZ VEČJEGA LISTA PAPIRJA - UPORABIŠ LAHKO TUDI ČASOPISNI PAPIR. IZREŽI KROGE RAZLIČNE VELIKOSTI (OZNAČIŠ JIH LAHKO Z OBRISOVANJEM RAZLIČNO VELIKIH KROŽNIKOV). NAJVEČJI KROG OZNAČI Z NAJMANJŠIM ŠTEVILOM TOČK, NAJMANJŠEGA PA Z NAJVEČJIM ŠTEVILOM TOČK, SAJ GA JE NAJTEŽJE ZADETI. PRI TEJ IGRI BOŠ URIL/A PREDVSEM KOORDINACIJO OKO-ROKA. 

IZDELAJ SI ŠE PAPIRNATO LETALO IN PRIPRAVLJEN/A SI NA TEKMO POLETOV. 


KAR PREDSTAVLJAM SI MOJE TRETJEŠOLCE, KI SO NAVDUŠENI NAD IZDELOVANJEM PAPIRNATIH LETAL, KAKO ZELO SE BODO ZABAVALI PRI TEJ IGRI!

TAKO, DOVOLJ ZA DANES, VIKEND JE PRED VRATI TUDI ZAME! 

ŽELIM VAM, DA SE IMATE KAR SE DA LEPO IN DA SI ODPOČIJETE!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

TRIJE METULJI