RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE


 

DECEMBER - MOJ NAJLJUBŠI MESEC V LETU.

PRAZNIČNA OKRASITEV, SVEČKE IN LUČKE, BOŽIČNA GLASBA TER PIŠKOTI. 

KAR NEKAJ PIŠKOTOV JE, KI JIH PRI NAS TRADICIONALNO SPEČEMO V PRAZNIČNEM DECEMBRU. MED NJIMI SO TUDI BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE, KI VSEBUJEJO CIMET - ZAČIMBO, KI JO PREPROSTO OBOŽUJEM. V PIŠKOTIH, V KAVI IN ČAJU, GRANOLI, TUDI V KAKŠNI GLAVNI JEDI.




KAJ POTREBUJEŠ ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE?

SESTAVINE ZA TESTO:
  • 250 G BELE MOKE
  • 150 G RJAVE SLADKORJA
  • 2 VANILIN SLADKORJA
  • ŠČEPEC SOLI
  • ŽLIČKO CIMETA V PRAHU (ALI VEČ :)
  • 2 RUMENJAKA
  • 200 G MRZLEGA MASLA
  • 70 G MLETIH MANDLJEV

SESTAVINE ZA PREMAZ:
  • 1 RUMENJAK
  • 2 ŽLICI MLEKA
  • 75 MANDLJEVIH LISTIČEV

PRIPRAVA:
ZGNETI VSE  SESTAVINE ZA TESTO, TESTO RAZVALJAJ, IZREŽI ZVEZDICE IN JIH POLOŽI NA PEKAČ S PEKI PAPIRJEM. PREMAŽEŠ Z MEŠANICO RUMENJAKA IN MLEKA TER POTRESI Z MANDLJEVIMI LISTIČI. TESTO JE ZELO  KRHKO, ZARADI ČESAR JE VALJANJE MALCE TEŽJE , REZULTAT PA - PIŠKOTI SE KAR STOPIJO V USTIH : )

PECI PRIBLIŽNO 10 MINUT NA 200 STOPINJAH.

MORDA TI BO V POMOČ FILMČEK,KAKO SE PEKE LOTIM SAMA - ZA PRAZNIČNO VZDUŠJE DAJ ZVOČNIKE NA VES GLAS ; )





KER JE VSAKA PEČICA MALCE DRUGAČNA ZA PRVIČ PREDLAGAM, DA OBČASNO PREVERIŠ V PEČICI, ČE SO ŽE PEČENI.



ŠE NEKAJ NAMIGOV ZA ODLIČNE PIŠKOTE:
MAJDICE - MOJI NAJLJUBŠI PIŠKOTI, KI SE PRI NAS PEČEJO VSE LETO!!!



TOKRAT SEM HKRATI Z ZVEZDICAMI  SPEKLA TUDI PIŠKOTE IZ TREH SESTAVIN, KI JIH JE PRED DNEVI OBJAVILA UČITELJICA LEA. 
DANES JE TOREK IN JIH ŽE VEČ NI. RESNIČNO SO ODLIČNI. HVALA LEA.

FOTOGRAFIJA BOŽIČNIH MANDLJEVIH ZVEZDIC JE BILA POSNETA V NEDELJO, KUPČEK PA SE JE OD TAKRAT IZREDNO ZMANJŠAL, BO POTREBNA NOVA PREDBOŽIČNA PEKA ;-)



DOMA IMAM MODELČEK, S KATERIM IZREŽEM ZVEZDICE, KI JIH DODAMO NA SKODELICO - KO POSTREŽEŠ JE VIDETI  NADVSE IMENITNO, KAJNE?!




KATERI PA SO TVOJI NAJLJUBŠI DOMAČI PRAZNIČNI PIŠKOTI?
VESELA BOM TVOJEGA NAMIGA.

TI MAHAM V DOLINO



UČITELJICA MAJDA

Komentarji

  1. Tele mandljeve zvezdice so pa čisto po mojem okusu - preizkusim kmalu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lea, resnično so imenitne - vedno moja prva izbira za praznike. Tinkara pa ima po novem najraje tvoje - ko bi le dostavljali arašidovo maslo na dom ; -)
      Poročaj, kako ti bodo všeč, Majda

      Izbriši
  2. Učiteljica peke Majda. Če ima pa še kdo, po tako krasni predstavitvi, izgovor, da ne zna in se ne loti praznične peke, potem pa mu res ni pomoči. Hvala za čudovito objavo, s katero širiš glasbo in vonj popranikih. Prav je , da pravi čas začnemo. Morda pa še jaz pripravim Magdalence.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Magda, hvala za obisk na našem blogu in za vse tvoje prijazne besede. Zelo bom vesela tvojega recepta za Magdalence. Nisem se jih še lotila, pa bi se jih z veseljem :-)
      Prijazen pozdrav z mojega grička, Majda

      Izbriši
  3. O, Majda, bravo! Kdaj bo po TV?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :- ) začetki so težki, komajda za objavo a narejeni z velikim veseljem. Saj to šteje, kajne?!
      Prijazen pozdravček k tebi, Majda

      Izbriši
  4. Majda,
    odličen recept za mandljeve zvezdice, sestavine, ki jih obožujem!
    Posnetek priprave ti je odlično uspel, še posebej všeč mi je glasba v ozadju, res si pričarala pravo decembrsko vzdušje. Super!
    Lep dan, Katja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katja, poskusi, res so odlične, kar stopijo se v ustih.
      Hvala ti za spodbudo spet in spet, tako lepo je narediti nekaj prvič, naučiti se nekaj novega.
      Prijazen pozdravček k tebi, Majda

      Izbriši
  5. Mmmm. Se mi jih kar lušta! 😋 A sem na posnetku opazila čisto posebnega pomočnika? 🤗

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaaaa, Šnofi hoče biti vedno zraven - čaka, če bo kaj padlo na tla ;-)
      Prijazen pozdravček, Majda

      Izbriši
  6. Majda, hvala za prijazne besede.Tudi tvoje božične mandljeve zvezdice so nadvse okusne. Sem jih spekla in so izpuhtele še isti dan.
    Želim miren spanec.
    Nevenka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me zeloooo veseli, da si preizkusila recept Nevenka! Veš, ko jih sama spečem, si jih vedno nekaj skrijem .... da lahko uživam v zvezdicah takrat, ko si sama zaželim, ker tistih skupnih, tako kot pri tebi, vedno znova prehitro zmanjka :-)
      Miren spanec želim tudi tebi, Majda

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE