HUZARSKI KRAPKI

DANES SEM Z VAMI PONOVNO UČITELJICA NATAŠA. TU JE ČAROBNI DECEMBER, ČAS POLN PRIČAKOVANJA, LEPIH MISLI IN ŽELJA. VSI SE PRIPRAVLJAMO NA PRAZNIČNE DNI. V NAŠIH STANOVANJIH DIŠI PO CIMETU, VANILIJI, PO SVEŽE PEČENIH PIŠKOTIH…TUDI V MOJEM.  ZELO VELIKOKRAT PEČEM PIŠKOTE, KI JIH TUDI RADA PODARIM SVOJIM DOMAČIM, KI SE JIH VEDNO RAZVESELIJO IN SEVEDA RADI POJEDO.TOKRAT SEM SPEKLA HUZARSKE KRAPKE.


ZA PIŠKOTE POTREBUJEŠ:

600 g MOKE

4 RUMENJAKE

350 g SLADKORJA

100 g MLETIH LEŠNIKOV ali MANDLJEV

400g MASLA ali MARGARINE

MARMELADO

BELJAK ZA PREMAZ


PRIPRAVA:

V SKLEDO DAMO MOKO, KI JI PRIMEŠAMO MAŠČOBO, JAJCA - RUMENJAKE IN SLADKOR. UMESIMO GLADKO TEDSTO IN IZ NJEGA OBLIKUJEMO KROGLICE.


 

KROGLICE POMOČIMO V BELJAK IN ZMLETE LEŠNIKE ALI MANDLJE.


 

POLOŽIMO JIH NA PEKAČ.


 

 

NA SREDINI TESTENIH KROGLIC NAREDIMO LUKNJICO, KI JO NADEVAMO Z MARMELADO. TOKRAT SEM SE ODLOČILA, DA JIH NEKAJ NAPOLNIM Z NUTELO.


 

PIŠKOTE PEČEMO V PEČICI PRI 190 STOPINJAH CELZIJA PRIBLIŽNO 10 DO 12 MINUT.


 

NAJ TI ŠE POVEM, DA SO TUDI PIŠKOTI POLNJENI Z NUTELO SUPER USPELI. MENI SO SICER BILI LJUBŠI MARMELADNI, MOJIM DOMAČIM PA NUTELINI.

ŠE TOPLE SO POJEDLI TAKO, DA JIH NI OSTALO VELIKO. BOM PA LAHKO ZNOVA PEKLA IN V MOJEM DOMU BO ZOPET DIŠALO PO PIŠKOTIH.

NAJ TUDI V TVOJEM.

UČITELJICA NATAŠA ŠTOR

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI