HUZARSKI KRAPKI
DANES SEM Z VAMI PONOVNO UČITELJICA NATAŠA. TU JE ČAROBNI DECEMBER, ČAS POLN PRIČAKOVANJA, LEPIH MISLI IN ŽELJA. VSI SE PRIPRAVLJAMO NA PRAZNIČNE DNI. V NAŠIH STANOVANJIH DIŠI PO CIMETU, VANILIJI, PO SVEŽE PEČENIH PIŠKOTIH…TUDI V MOJEM. ZELO VELIKOKRAT PEČEM PIŠKOTE, KI JIH TUDI RADA PODARIM SVOJIM DOMAČIM, KI SE JIH VEDNO RAZVESELIJO IN SEVEDA RADI POJEDO.TOKRAT SEM SPEKLA HUZARSKE KRAPKE.
ZA PIŠKOTE POTREBUJEŠ:
600 g MOKE
4 RUMENJAKE
350 g SLADKORJA
100 g MLETIH LEŠNIKOV ali MANDLJEV
400g MASLA ali MARGARINE
MARMELADO
BELJAK ZA PREMAZ
PRIPRAVA:
V SKLEDO DAMO MOKO, KI JI PRIMEŠAMO MAŠČOBO, JAJCA -
RUMENJAKE IN SLADKOR. UMESIMO GLADKO TEDSTO IN IZ NJEGA OBLIKUJEMO KROGLICE.
KROGLICE POMOČIMO V BELJAK IN ZMLETE LEŠNIKE ALI
MANDLJE.
POLOŽIMO JIH NA PEKAČ.
NA SREDINI TESTENIH KROGLIC NAREDIMO LUKNJICO, KI JO NADEVAMO Z MARMELADO. TOKRAT SEM SE ODLOČILA, DA JIH NEKAJ NAPOLNIM Z NUTELO.
PIŠKOTE PEČEMO V PEČICI PRI 190 STOPINJAH CELZIJA
PRIBLIŽNO 10 DO 12 MINUT.
NAJ TI ŠE POVEM, DA SO TUDI PIŠKOTI POLNJENI Z
NUTELO SUPER USPELI. MENI SO SICER BILI LJUBŠI MARMELADNI, MOJIM DOMAČIM PA
NUTELINI.
ŠE TOPLE SO POJEDLI TAKO, DA JIH NI OSTALO VELIKO.
BOM PA LAHKO ZNOVA PEKLA IN V MOJEM DOMU BO ZOPET DIŠALO PO PIŠKOTIH.
NAJ TUDI V TVOJEM.
UČITELJICA NATAŠA ŠTOR
Komentarji
Objavite komentar