SLANE SEZAMOVE PALČKE

MMM, ZOPET JE TOREK IN KOT PONAVADI VAM TUDI TOKRAT PREDSTAVLJAM NOV RECEPT. DANES SEM ZA VAS PRIPRAVILA ODLIČNE IN ENOSTAVNE SEZAMOVE PALČKE. TAKOLE JE IZGLEDAL MOJ KONČNI IZDELEK:


POLEG TEGA, DA SO PALČKE ENOSTAVNE ZA PRIPRAVO, SO PRIPRAVLJENE TUDI IZ ČISTO OBIČAJNIH SESTAVIN IN NE VSEBUJEJO KAKRŠNIH KOLI DODATKOV KOT NAPRIMER TISTE IZ TRGOVINE. 

ZA PRIPRAVO POTREBUJEŠ LE:
- 500 G MOKE
- 250 ML MLAČNEGA MLEKA
- ZAVOJČEK SUHEG KVASA
- 150 ML OLJA
- ŽLIČKO SOLI

- JAJCE ZA PREMAZ TER SEZAM ZA POSIP (ČE SEZAMA NE MARAŠ GA LAHKO NADOMESTIŠ S ČIM DRUGIM ALI PA PALČKE POSUJEŠ Z MALO SOLI).

POTEK PRIPRAVE PA SI OGLEJ V VIDEO RECEPTU


VIDITE, ČISTO PREPROSTO JE! RES PA JE, DA SAMA IZDELAVA PALČK (VALJANJE) VZAME NEKOLIKO VEČ ČASA - A NIČ ZATO, SAJ SMO PRED PRAZNIKI. MORDA POVABITE ŠE KAKŠNEGA DRUŽINSKEGA ČLANA - VEČ VAS BO, HITREJE BOSTE KONEC, SKUPAJ JE VSE BOLJE IN BOLJ ZABAVNO!


PALČKE LAHKO POSTREŽETE OVITE V PRŠUT KOT PREDJED BOŽIČNE VEČERJE. ALI PA JIH GRIZLJATE KAR ČEZ DAN, KO SI ZAŽELITE ČESA OKUSNEGA.

SEDAJ PA ZAVIHAJTE ROKAVE IN VESELO NA DELO!

POŠILJAM VAM PRIJETEN IN SONČEN POZDRAV!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Njami, spet nekaj zame! Pa enak lonček imam kot ti - res je lušten :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tole je res super za grickanje pa še enostavno za pripravo! :)

      Izbriši
  2. Mmmm, se mi lušta nekaj slanega. Pošlješ po pošti? Lp. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dostavim do šole, takoj ko se bomo zopet lahko družile ;)
      Lep pozdrav, Katja

      Izbriši
  3. Katja, super recept in kar sline se mi cedijo tako dobre slane palčke izgledajo!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa morda bi se zaposlila še v slaščičarni. Tule blizu mene.. Mmmm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vedno sem govorila, da bom pekla sladice če ne dobim službe, no zdej službo imam ;)
      Pečem pa vseeno, le manj ;)
      Lep pozdrav, Katja

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI