PRIPRAVA ZDRAVIH IN OKUSNIH PIŠKOTOV

MMM ... DANES JE ŽE ZGODAJ ZJUTRAJ DIŠALO PO OKUSNIH IN ZDRAVIH PIŠKOTIH, PRIMERNIH TAKO ZA ZAJTRK, KAKOR TUDI ZA TAKRAT, KO TI NEKOLIKO ZMANJKA ENERGIJE. 


VEŠ ZAKAJ JE DOBRO, DA JEŠ ZDRAVO? 

    KER ZDRAVA HRANA PRIPOMORE K BOLJŠEMU RAZPOLOŽENJU - POČUTJU, TVOJA KOŽA JE LEPŠA, MOŽGANI PA LAŽJE OPRAVLJAJO SVOJE DELO. 

VEŠ KAJ JE ZDRAVO PREHRANJEVANJE?

    REDNI OBROKI  TER KOLIČINA HRANE PRILAGOJENA PORABI (ČE SE GIBAŠ VEČ, LAHKO POJEŠ NEKOLIKO VEČ). JESTRI ZDRAVO POMENI JESTI SEZONSKO, LOKALNO PRIDELANO HRANO. ZDRAVA HRANA NI INDUSTRIJSKO PREDELANA IN V NAPREJ PRIPRAVLJENA TER ZAPAKIRANA. 

VSI PA SE RADI VČASIH MALO POSLADKAMO ...

    ZATO, SEM VAM PRIPRAVILA RECEPT ZA PEKO ZDRAVIH, CIMETOVIH PIŠKOTOV IZ OVSENIH KOSMIČEV IN PIRINE MOKE. PRIPRAVA TEH PIŠKOTOV JE IZJEMNO PREPROSTA, ZATO SE JE LAHKO LOTITE TUDI OTROCI SAMI. STARŠI PA NAJ V TEM ČASU V MIRU POPIJEJO KAVO IN VAM OGREJEJO PEČICO NA 180°. 

ZA PRIPRAVO POTREBUJEŠ:

- TEHTNICO

- KUHINJSKI MEŠALNIK

- VEČJO SKLEDO 

SESTAVINE:

- 1 VEČJE JAJCE

- 1 VANILI SLADKOR

- 3 VELIKE ŽLICE MEDU

- 20G MASLA SOBNE TEMPERATURE

- 200ML MLEKA

- 150G PIRINE MOKE

- 120 G OVSENIH KOSMIČEV

- 20G NASESEKLJANIH LEŠNIKOV (ČE JIH MARAŠ)

- 20G ČOKOLADE V KOŠČKIH 

- 1 MANJŠO ŽLIČKO CIMETA

PRIPRAVO PIŠKOTOV SI LAHKO OGLEDAŠ NA POSNETKU, KI SEM GA PRIPRAVILA.


PRIPRAVA: 

    V POSODI STEPAJTE JAJCE, KATEREMU STE DODALI VANILI SLADKOR. KO JE ZMES PENASTA DODAJTE ŠE 3 ŽLICE MEDU IN 20G MASLA. STEPAJTE, DA SE SESTAVINE POVEŽEJO. DODAJTE 200ML MLEKA, 150G PIRINE MOKE IN POČASI PREMEŠAJTE. DODAJTE 120G OVSENIH KOSMIČEV IN ZOPET PREMEŠAJTE. NATO V VSE TO PRIMEŠAMO ŠE 20G LEŠNIKOV, 20G ČOKOLADE IN 1 ŽLIČKO CIMETA. PREMEŠAMO. ZMES PUSTIMO 5 - 10 MIN, DA SE OVSENI KOSMIČI NAVLAŽIJO. NATO JO Z ŽLICO RAZPOREDIMO PO PEKAČU, NA KATEREM JE PAPIR ZA PEKO. 

PIŠKOTE PEČEMO 15 MINUT V NAPREJ OGRETI PEČICI PRI 180°. 


ZABAVAJTE SE OB PRIPRAVI PIŠKOTO!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Ti piškotki bodo pa zagotovo nastali tudi pri nas doma. Njam, njam ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! Vesela sem, da vsakdo na našem blogu najde kaj zase!
    Uživajte ob pripravi in pokušanju!
    Lep pozdrav,
    Katja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI