PIKAPOLONICE ZA SREČO IN DOBER NAMEN


ALI VEŠ, DA LAHKO Z IZDELAVO PIKAPOLONICE OSREČIŠ SEBE IN  PRINESEŠ SREČO ŠE KOMU? 

SE SPRAŠUJEŠ KAKO? 

UČITELJICE SMO SE PRIDRUŽILE AKCIJI USTAVI SE! CILJ AKCIJE JE ZBRATI 21 TISOČ PRAZNIČNIH VOŠČIL ZA 21 TISOČ STAREJŠIH, KI BIVAJO V DOMOVIH IN CENTRIH ZA STAREJŠE PO SLOVENIJI.

AKCIJI SE LAHKO PRIDRUŽI TUDI TVOJA DRUŽINA - SKUPAJ S STARŠI NAPIŠETE KRATKO PISMO ALI PA POŠLJITE VOŠČILNICO Z LEPIMI ŽELJAMI IN POZITIVNIMI MISLIMI. ČE PRIJAZNIM BESEDAM DODAŠ ŠE PIKAPOKO ZA SREČO, BO TO SREČA NA KVADRAT : -) 


 KAJ POTREBUJEŠ?

  •          ČRN, RDEČ IN BEL PAPIR (ČE NIMAŠ USTREZNE  BARVE POBARVAJ  BEL LIST)           
  •          LEPILO
  •          ŠKARJE
  •          SVINČNIK
  •          ČE BODO PIKICE NARISANE POTREBUJEŠ ŠE ČRN FLOMASTER 
POSTOPEK

1. IZREŽI:

  • VELIKE KROGE -  2 RDEČA IN 1 ČRNEGA
  • MANJŠI ČRN KROG ZA GLAVO 
  • SEDEM ŠE MANJŠIH KROGOV ZA PIKICE (LAHKO PA JIH TUDI NARIŠEŠ) 
  • 2 TIPALKI
  • RDEČ SRČEK
PRI IZREZOVANJU SI LAHKO POMAGAŠ S KROŽNIKI ALI POKROVI RAZLIČNIH VELIKOSTI. 
2. RDEČA KROGA PREPOGNI NA POLOVICO TAKO DOBIŠ KRILO PIKAPOLONICE. KO PREPOGNEŠ NA POLOVICO BEL PAPIR PA DOBIŠ OSNOVO VOŠČILNICE.

3. NA BELI PODLAGI SESTAVI PIKAPOLONICO, JO ZALEPI IN VOŠČILNICA JE KONČANA. VANJO NAPIŠI VOŠČILO IN JO DO TORKA, 1.12.2020, POŠLJI NA NASLOV:  

”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – ANA PETRIČ 
DEOS CENTER STAREJŠIH NOTRANJE GORICE 
GMAJNA 7 
1357 NOTRANJE GORICE

PRVOŠOLKA NAIA JE ŽE IZDELALA SVOJO PIKAPOLONICO, JO NALEPILA NA VOŠČILNICO IN ZAPISALA  VOŠČILO IZ SRCA. 

NAIA SRČNA HVALA ZA TVOJO DOBRODELNOST.
 

 
22 PIKAPOLONIC PA JE ŽE NAŠLO MESTO NA VOŠČILNICAH, KI JIH BOMO V SKUPNEM IMENU UČENCEV IN ZAPOSLENIH NAŠE ŠOLE PODARILI  DOMU UPOKOJENCEV POLZELA. NAMENJENE SO SLAVLJENCEM, KI PRAZNUJEJO ROJSTNI DAN V MESECU NOVEMBRU. VSAK MESEC JIM Z DROBNIMI POZORNOSTMI POKAŽEMO, DA SO V NAŠIH MISLIH, KLJUB TEMU, DA JIH NE MOREMO OBISKATI. 
KDO VE, MORDA BO KAKŠNA VAŠA VOŠČILNICA NAMENJENA AKCIJI USTAVI SE!  PRIŠLA RAVNO  V NAŠ DOM : )SKUPAJ Z VOŠČILNICAMI  BOMO PODARILI TUDI DROBNE PIKEPOKE IZ KAMENČKOV, KI SMO JIH  SKRILI V DARILNE ŠKATLICE.ŠKATLICE JE IZREZAL MOJ STROJČEK, IŠČEM PA ŽE PODOBNO, KI JO LAHKO VSAKDO IZREŽE ROČNO. KO NAJDEM PRIMERNO BOM IDEJO DELILA S TABO, VELJA?NASTALO JE TOLIKO ŠKATLIC KOT VOŠČILNIC -  22.ČE TI USTVARJANJA ŠE NI DOVOLJ, LAHKO TUDI TI NA PODOBEN NAČIN POBARVAŠ KAMENČEK ALI PA MORDA CELO  IZDELAŠ LUTKO. 
ČE NAMESTO LESENE PALČKE UPORABIŠ BARVICO ALI SVINČNIK NASTANE PRAV POSEBNO PISALO : ) NA BLOGU NAJDEŠ TUDI NAČRT, KAKO SE JE IZDELAVE PIKAPOLONIC LOTILA UČITELJICA TANJA - TU NAJDEŠ POT DO OBJAVE.
TVOJA VOŠČILNICA ZA DOBER NAMEN LAHKO RESNIČNO PRINESE VELIKO VESELJA. NANJO PA LAHKO SEVEDA DODAŠ KARKOLI, NE SAMO PIKAPOLONICO -  SAMA SEM ZA AKCIJO USTAVI SE! USTVARJALA PO SVOJE.  TUDI TE VOŠČILNICE BODO ODPOTOVALE V NOTRANJE GORICE.VESELA BOM, ČE FOTOGRAFIJO NASTALEGA DELIŠ Z NAMI VSEMI. V PETKOVI GALERIJI BOMO RAZSTAVILI VSE, KAR NAM BOSTE POSLALI :-)

TI MAHAM Z NAŠEGA GRIČKA IN ŽE HITIM PRIPRAVLJATI PRAV POSEBNO SLADICO - JABOLČNI ZAVITEK V KOZARČKU.
RECEPT BOM S TABO DELILA JUTRI.

PA PA, MAJDA


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

TRIJE METULJI