MED- ZDRAVJE ZA VSE

                                               POZDRAVLJENI UČENCI

TUDI DANES SMO SE ZBUDILI V KRASEN SONČEN DAN. KAR TELO NAS SAMO VABI K USTVARJANJU. JAZ SEM SE DANES ODLOČILA, DA POKUKAM V BABIČINO KNJIGO RECEPTOV IN SPEČEM ENO DOBRO MEDENO PECIVO. 


POSEBNEGA IMENA TO PECIVO NIMA , ZATO MU BOM JAZ SAMA DALA IME. NAJ BO TO:

                                 MEDENO MLEČNO CIMETOVO PECIVO


POTREBUJEMO:

100 DKG MARGARINE

2 JAJCI

400 DKG SLADKORJA

1 KG MOKE

2 MALI ŽLICI SODE BIKARBONE

2 ZAVITKA MLETEGA CIMETA

IN MLEKO PO POTREBI


KOT VIDITE SESTAVIN SPLOH NI VELIKO, PA TUDI DOBRO POZNANE SO NAM. 


1.KORAK: 

MARGARINO, JAJCA ,SLADKOR  IN MED, MEŠAMO NA TOPLEM DA SE SLADKOR STOPI.

2.KORAK

NATO PRIMEŠAMO ŠE MED, MOKO SODO IN CIMET.

( ČE JE PREGOSTO DODAMO MALO MLEKA )


PEKAČ OBLOŽIMO S PEKI PAPIRJEM IN VANJ VLIJEMO PRIPRAVLJENO MASO. PEČEMO NA 180 STOPINJ POL URE OZIROMA DO TAKRAT DA JE SVETLO PEČENO.

KO JE PEČENO GA OHLADIMO. NATO GA LAHKO PREMAŽEMO Z MARMELADO ALI Z NAMAZOM ,KI GA NAREDITE SAMI IN VAM JE  NAJLJUBŠI.


   IN ZDAJ NALOGA ZA VAS : 

  •  NAJPREJ IZBERITE IME ZA TO PECIVO
  •   NAPIŠITE RECEPT ZA  VAŠ PREMAZ , KI STE GA NANESLI  NA PECIVO                                                                                                     
  •  IN ČE NISTE TAKOJ VSEGA POJEDLI, GA ŠE POSLIKAJTE,  SAJ GA MENI NI    USPELO                                             


PA LEP IN USPEŠEN DAN VAM ŽELIM, UČITELJICA MOJCA



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI