POLNJENA JABOLKA Z RIŽEM
POZDRAVLJENI.
DANES SEM VAM PRIPRAVILA RECEPT Z JABOLKI. JED JE ZELO
OKUSNA, ZATO VAM PRIPOROČAM, DA JO POSKUSITE.
-
100 G RIŽA,
-
300 ML MLEKA
(KATEREGA KOLI),
-
50 G ROZIN (LAHKO TUDI DRUGO SUHO SADJE),
-
25 G MASLA
-
50 G MEDU,
-
3 JAJCA,
-
2 ŽLICI SLADKORJA,
-
VANILJEV SLADKOR,
CIMET, LIMONINA LUPINA,
-
SOK POL LIMONE.
KAKO PRIPRAVIMO JED?
2.
V ŠE TOPEL KUHAN
RIŽ VMEŠAMO MASLO IN POČAKAMO, DA SE OHLADI.
3.
ROZINE (ALI DRUGO
SADJE) OPEREMO (DRUGO SADJE POTEM ŠE NAREŽEMO) IN NAMAKAMO 2-3 MINUTE.
4.
V SKLEDI ZMEŠAMO
VSE SESTAVINE.
5.
OPEREMO JABOLKA IN
JIM ODREŽEMO POKROVE (DEL PRI PECLJU) TER IZDOLBEMO PEŠČIŠČE.
6.
V NASTALE VDOLBINE
NADEVAMO RIŽEV NADEV IN JIH POKRIJEMO S POKROVI.
ČE VAM OSTANE KAJ RIŽA, GA SPECITE KOT RIŽEV NARASTEK V NAMAŠČENEM IN
POMOKANEM PEKAČU.
7.
NADEVANA JABOLKA
DAMO V S PEKI PAPIRJEM OBLOŽEN PEKAČ.
8.
POLNJENA JABOLKA
PEČEMO 30 MINUT PRI 180°C.
9.
PEČENA JABOLKA
POSTREŽEMO NA DESERTNEM KROŽNIKU PRELITEGA Z MEDOM IN POSUTEGA Z OREHI.
MED TEM, KO ČAKAŠ, DA SE JABOLKA SPEČEJO, SI OGLEJ
PREDSTAVO MALA MIŠKA IN VELIKO JABOLKO.
UČITELJICA ANGELIKA URBANC
Angelika, super ideja, predvsem pa odlično združena kulinarika in prosti čas, to imam najraje!, ker lahko v miru potem še pojem vse nastale dobrote.
OdgovoriIzbrišiMateja😊😋👌
Jabolka in riž? To bi pa morala poskusiti.
OdgovoriIzbriši