POLNJENA JABOLKA Z RIŽEM

 

POZDRAVLJENI.

DANES SEM VAM PRIPRAVILA RECEPT Z JABOLKI. JED JE ZELO OKUSNA, ZATO VAM PRIPOROČAM, DA JO POSKUSITE.

 ČE RADI JESTE MLEČNI RIŽ, IN VAM GA KDAJ KAJ OSTANE, GA LAHKO PORABITE ZA POLNJENA JABOLKA.

 ZA TO JED POTREBUJETE:

 -       4 – 6 VELIKIH JABOLK,

-       100 G RIŽA,

-       300 ML MLEKA (KATEREGA KOLI),

-       50 G  ROZIN (LAHKO TUDI DRUGO SUHO SADJE),

-       25 G MASLA

-       50 G MEDU,

-       3 JAJCA,

-       2 ŽLICI SLADKORJA,

-       VANILJEV SLADKOR, CIMET, LIMONINA LUPINA,

-       SOK POL LIMONE.

 

KAKO PRIPRAVIMO JED?

     1.    V MLEKU SKUHAMO RIŽ.

2.    V ŠE TOPEL KUHAN RIŽ VMEŠAMO MASLO IN POČAKAMO, DA SE OHLADI.

3.    ROZINE (ALI DRUGO SADJE) OPEREMO (DRUGO SADJE POTEM ŠE NAREŽEMO) IN NAMAKAMO 2-3 MINUTE.

4.    V SKLEDI ZMEŠAMO VSE SESTAVINE.

5.    OPEREMO JABOLKA IN JIM ODREŽEMO POKROVE (DEL PRI PECLJU) TER IZDOLBEMO PEŠČIŠČE.

6.    V NASTALE VDOLBINE NADEVAMO RIŽEV NADEV IN JIH POKRIJEMO S POKROVI.

ČE VAM OSTANE KAJ RIŽA, GA SPECITE KOT RIŽEV NARASTEK V NAMAŠČENEM IN POMOKANEM PEKAČU.

7.    NADEVANA JABOLKA DAMO V S PEKI PAPIRJEM OBLOŽEN PEKAČ.

8.    POLNJENA JABOLKA PEČEMO 30 MINUT PRI 180°C.

9.    PEČENA JABOLKA POSTREŽEMO NA DESERTNEM KROŽNIKU PRELITEGA Z MEDOM IN POSUTEGA Z OREHI.

 

MED TEM, KO ČAKAŠ, DA SE JABOLKA SPEČEJO, SI OGLEJ PREDSTAVO MALA MIŠKA IN VELIKO JABOLKO.

 https://www.youtube.com/watch?v=MqGiGJMUGe8

 NAJ VAM TEKNE. DOBER TEK.

 OSTANITE ZDRAVI IN SREČNO.

                                                     UČITELJICA ANGELIKA URBANC

Komentarji

  1. Angelika, super ideja, predvsem pa odlično združena kulinarika in prosti čas, to imam najraje!, ker lahko v miru potem še pojem vse nastale dobrote.
    Mateja😊😋👌

    OdgovoriIzbriši
  2. Jabolka in riž? To bi pa morala poskusiti.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI