IZDELAJ SVOJO KNJIGO ALI BELEŽKO KIOSK

KNJIGA KIOSK, AVTORICE ANETE MELECE, KI JO RAZISKUJEMO V PROJEKTU NAŠA MALA KNJIŽNICA, ME JE ČISTO ZASVOJILA. 

TAKO ISKRIVA JE  IN NAŠI DOMIŠLJIJI DA KRILA.

PO NAVDIHU IZ PRAVLJICE SEM SE ODLOČILA, DA TUDI  SAMA IZDELAM BELEŽKO KIOSK, LE DA MOJ NE BO VIDETI KOT OLGIN - ČE ŠE NE VEŠ, KDO JE OLGA, NAJ TI POVEM,  DA JE  OLGA GLAVNA JUNAKINJA PRAVLJICE.

V BELEŽKO BOM ZAPISOVALA VTISE PRIPRAV NA LETOŠNJE PRAZNIKE. ZATO SEM NASLOVNICO KISOKA  OKRASILA Z IZDELKI, KI BI JIH SAMA Z VESELJEM PRODAJALA V KISOKU, ČE BI GA IMELA.


MOJ KOSMATINEC, KI SE MI VES ČAS USTVARJANJA NAJRAJE MOTA POD NOGAMI, MI JE PRIŠEPNIL, DA BI TAKŠEN KIOSK IMEL TUDI SAM. IN POTEM NAŠTEVANJU, KAJ VSE BI PRODAJAL V NJEM NI BILO KONCA: KNJIGE O KUŽKIH (TRENUTNO NAJRAJE PREBIRA KNJIGO O REPKIH), PA POVODEC (KI GA SICER NE MARA, KER MENI, DA JE DOVOLJ SAMOSTOJEN IN PREVIDEN, DA ZNA PAZITI NASE), STEKLENICE ZA VODO, KER SO KUŽKI RADI ŽEJNI, VŠEČ SO MU TUDI KAPE Z ŽIVALSKIMI MOTIVI, PA IGRAČKE - KUŽKI SEVEDA, DA BI IMEL V KIOSKU DRUŽBO.


NATO JE PREIZKUSIL, KAKO JE VIDETI IZ SVOJEGA KIOSKA : )


KO JE BIL S SVOJO KNJIGO ZADOVOLJEN, JE IMEL ŠE EN PREDLOG - KER MU JE BILA NAZADNJE ZELO VŠEČ MOJA PRAVLJICA O TREH MEDVEDKIH, KI JO NAJDEŠ TU, MI JE PREDLAGAL, NAJ IZDELAM PRAVLJIČNI KIOSK. 

Z VELIKIM VESELJEM SEM MU USTREGLA.


OB TEM PA VPRAŠANJE ZATE: .KAJ PA TI BEREŠ TO JESEN?

*  *  *  

KO SEM ŽE HITELA S OBJAVO PRISPEVKA, PA SEM SE SPOMNILA NA MOJE PRVOŠOLKE IN PRVOŠOLCE. POMISLILA SEM NA PRIPOMOČKE, KI JIM KRAJŠAJO NJIHOV PROSTI ČAS IN SE VPRAŠALA: KAJ BI V KIOSKU PONUJALI MOJI PRVOŠOLCI IN KAJ MOJE PRVOŠOLKE.


MED IZDELAVO SE MI JE ZDELO, DA MI ŠEPETAJO NA UHO ;-)

TE ZANIMA KAJ JE NASTALO?

ZA PRVOŠOLCE ...


IN ZA PRVOŠOLKE ...


NO, PO PETIH IZDELANIH KNJIGAH/BELEŽKAH PA SEM SE USTAVILA. KO JIH TAKOLE OPAZUJEM, VEM, KOMU JIH BOM PODARILA - RAZEN MOJE IN ŠNOFIJEVE SEVEDA ;-) PO VZGLEDU UČITELJICE KATJE BOM Z NJIMI PRESENETILA SVOJE SOSEDE - NASKRIVAJ IN NA DALJAVO SEVEDA.


ČE ŽELIŠ SVOJ KIOSK IZDELATI TUDI TI, IMAM ZATE PRIPRAVLJEN FOTOGRAFIJE, S KATERIMI SEM SPREMLJALA NASTAJANJE MOJIH KIOSKOV.

POTREBUJEŠ RAZLIČNE REVIJE, IZ KATERIH IZREŽEŠ SLIČICE ...


PAPIR, ŠKARJE, SVINČNIK, SUKANEC IN ŠIVANKO.


SAMA SEM PAPIR NA SREDINI ZAŠILA -  Z BUCIKO VELIKANKO SEM NAJPREJ NAREDILA LUKNJICE IN SE NATO PO NJIH SPREHODILA S SUKANCEM IN ŠIVANKO.LAHKO PA LISTE ZAŠIJEŠ TUDI S ŠIVALNIM STROJEM, ČE SE NAHAJA PRI VAŠI HIŠI.


NATO NA NASLOVNICI  IZREŽEŠ ODPRTINO, SKOZI KATERO LAHKO SPREJEMAŠ SVOJE STRANKE - MAMICO, OČKA, BABICO, DEDKA, SESTRICO, BRATCA ...

KO JE OGRODJE TVOJEGA KIOSKA PRIPRAVLJENO NALEPI ŠE SLIČICE IN ZABAVA SE ZAČNE.

TAKOLE PA JE VIDETI OLGIN KIOSK. SAMA SEM PRISLUHNILA PRAVLJICI NAŠE KNJIŽNIČARKE ALJE, PREBRALA KNJIGO IN SI OGLEDALA ANIMIRAN FILM - ENO SAMO ZABAVO NAM JE PONUDILA KNJIŽNIČARKA ALJA S SVOJIM GRADIVOM, KAJNE?!

ALJA HVALA!

*  *  *


ČE SPREJMEŠ MOJ IZZIV IN IZDELAŠ KIOSK TUDI TI, MI POŠLJI SVOJO FOTOGRAFIJO, VESELA BOM TVOJE IDEJE.

TI MAHAM IZ SVOJEGA KIOSKA


UČITELJICA MAJDA

Komentarji

 1. Draga učiteljica Majda!

  Tole je pa čudovito nadaljevanje pravljice Kiosk, ki je navdušila mene, moje vnukinje in zagotovo bo tudi naše prvo- in drugošolce.
  Komaj čakam, kaj bodo "prodajali" v svojih kioskih. :-)

  Knjižničarka Alja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sem že dobila prvi odgovor Alja - tako lepo je novo nastali kiosk izpod rok prvošolke polepšal moj večer. In tudi tvoj komentar - hvala za spodbudo :-)
   Lep večer ti želim, Majda

   Izbriši
 2. Priznam, da berem,...
  sicer bolj knjige za odrasle, me je pa prevzela tudi knjiga Kiosk,...
  ki pa si jo ti čudovito poustvarila. 👏
  Mogoče s najdejo v kakšnem kiosku božične pesmi, želje ali darila ... 🎁
  Te že vidim zasuto z novimi izdajami kioskov...
  Mateja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mateja z mano je enako, a pravljice in tiste dobre slikanice, me začarajo spet in spet.
   Si mi pa že dala novo idejo ... in jaz jo dajem tebi ... https://www.youtube.com/watch?v=P2kv8LVZ1Ck&list=PLDmgqPLzeLQ75Fcrb_5Aq52fZBJi3mbvH
   Pri meni se je že začelo ;-)
   Lep večer ti želim, Majda

   Izbriši
 3. Čudovito.. Zopet si me navdihnila in začarala. In spet in spet bom vzela branje v roke. Olga je naravnost super. A se v tvojem kiosku skriva kaj mini sladkega? Pridem naokoli...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Dragica :). Sem pa s sladkarijami malce na tesnem, bom zavihala rokave in kaj spekla - idej na blogu je res veliko ;-)
   Prijazen četrtek ti želim, Majda

   Izbriši
 4. Majda, odlična ideja, čestitam!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tanja hvala, vesela sem, da ti je všeč.
   Lepo, lepo bodi, Majda

   Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE