PRIČARAJ SI PRAZNIČNO VZDUŠJE

BLIŽA SE DECEMBER – ZAME NAJBOLJ ČAROBEN MESEC V LETU. PREDSTAVILA TI BOM, KAKO SI LAHKO NA PREPROST NAČIN PRIČARAŠ PRAZNIČNO VZDUŠJE V SVOJEM DOMU. 

VSAKO LETO ŽE KONEC NOVEMBRA ZAČNEM POSLUŠATI PRAZNIČNO GLASBO. TALE POSNETEK S KAMINOM IN BOGATO OKRAŠENO DNEVNO SOBO JE MED MOJIMI NAJLJUBŠIMI: KLIK!

PRI PRAZNIČNIH PRIPRAVAH MI VEDNO POMAGA MUCEK MIHEC. NAJRAJE SODELUJE PRI ZAVIJANJU DARIL, KJER NAREDI VEČ ŠKODE KOT KORISTI. 😇

POMEMBEN DEL PRAZNIČNEGA VZDUŠJA JE ZAME VONJ PO SVEŽE PEČENIH PIŠKOTIH. TELE PEČEM VSAKO LETO IN JIH NAPOLNIM Z MARMELADO. MOGOČE TI V ENI OD NASLEDNJIH OBJAV POKAŽEM, KAKO JIH PRIPRAVIM. 


PRI PEKI PRAZNIČNIH PIŠKOTOV SE DRŽIM ŠTIRIH PREVERJENIH RECEPTOV, KI SEM JIH IZPOPOLNILA SKOZI LETA. ENEGA, KI BO TVOJ DOM NAPOLNIL Z VONJEM PO CIMETU, INGVERJU IN MUŠKATNEM OREŠČKU, TI PREDSTAVIM ŽE TA PETEK.
VSAKO LETO PA PREIZKUSIM ŠE KAKŠNO NOVO IDEJO, KI JO DOBIM OB LISTANJU SVOJIH TREH "DECEMBRSKIH" KNJIG. TAKO JIM PRAVIM, KER JIH ODPREM VSAKO LETO ŽE V ZAČETKU DECEMBRA.

NAJPREJ SE LOTIM KNJIGE O PIŠKOTIH IN PECIVU ...


POTEM JE ČAS ZA IZDELOVANJE OKRASKOV ...
NATO PA ZAČNEM DELATI SEZNAM SESTAVIN, KI JIH BOM POTREBOVALA ZA PRAZNIČNE VEČERJE Z DRUŽINO ...


NAJPOMEMBNEJŠI DEL PRAZNIKOV JE, SEVEDA, DRUŽINA. TUDI ČE IMAŠ SAMO ENO OSEBO ALI ŠTIRINOŽCA, KI TE JE VESEL, KO PRIDEŠ DOMOV, IMAŠ DRUŽINO IN SI ZANJO LAHKO ZELO HVALEŽEN. ŽAL MARSIKDO NIMA NIKOGAR, ZATO POMISLI, ČE JE V TVOJI BLIŽINI KAKŠNA OSEBA, KI BO LETOS MED PRAZNIKI OSAMLJENA. IZDELAJ JI VOŠČILNICO, ALI PA JI VSAJ PRIJAZNO POMAHAJ, KADAR JO VIDIŠ. IMAŠ MORDA ŠE KAKŠNO IDEJO, KAKO LAHKO V TEM ČAROBNEM ČASU RAZVESELIŠ LJUDI ALI ŽIVALI OKROG SEBE? 

PRIJAZEN POZDRAV 😊
UČITELJICA LEA

Komentarji

 1. Ti, Mihec, ti... tudi pri nas že diši po piškotih, ampak , žal, ne bodo dočakali praznikov...😋
  Juhu, bomo spekli pa druge!👍
  Čakamo na tvoj recept...
  Mateja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To pa je odličen odnos - ko zmanjkuje piškotov, se razveseliš, ker boš lahko spekla druge :D Bravo!

   Izbriši
 2. Tudi pri meni je podobno ... od danes naprej praznične priprave v polnem teku, saj se je toliko stvari sestavilo na čaroben način. Hvala za namige, kam vse še lahko pogledam ;-) In veš, tudi jaz čakam na recept :-)
  Lep večer, Majda

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Že delam na tem! Recept prihaja čez 3, 2, 1 ...
   Pozdravček :)))

   Izbriši
 3. V naši hiški že tudi diši. Za ta sladek čaroben vonj poskrbi mami in nas za praznike vedno sladko razvaja. Mmmm..

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE