PTIČKI PRIJAZNOSTI

POZDRAVLJENI UČENCI IN UČENKE,

KAKO STE KAJ? JE TUDI VAM VIKEND MINIL TAKO HITRO KOT MENI? ZDI SE MI, DA GA SKORAJ NI BILO!

NO, ZOPET SMO TU IN VESELA SEM, DA OBIŠČETE NAŠ BLOG. 

DANES SEM ŽE ZGODAJ ZJUTRAJ RAZMIŠLJALA, KAKO ZELO SI ŽELIM, DA BI BILI LJUDJE VČASIH BOLJ PRIJAZNI DRUG DO DRUGEGA, PA NE LE DO LJUDI, TUDI DO ŽIVALI IN OSTALIH ŽIVIH BITIJ. 

ODLOČILA SEM SE, DA IZDELAM PTIČKA. SE SPRAŠUJETE ZAKAJ PTIČKA? ČE ŽELITE IZVEDETI ZAKAJ, NADALJUJTE Z BRANJEM!


KO SEM RAZMIŠLJALA SEM SE SPOMNILA VSEH LJUDI, KI V TEH ČASIH MORDA NIMAJO OB SEBI NIKOGAR, KI BI JIM DELAL DRUŽBO IN SE Z NJIMI POGOVARJAL, SAJ MORDA ŽIVIJO SAMI, OBISKI PA V TEH ČASIH NISO DOVOLJENI.  ZATO SEM SE ODLOČILA, DA ZA ZELO PRIJAZNO GOSPO, KI ŽIVI V NAŠI VASI IZDELAM PTIČKA PRIJAZNOSTI. IZDELALA SEM GA TAKOLE:


ZA IZDELAVO BOSTE POTREBOVALI:
- MANJŠE KOŠČKE BLAGA ALI FILCA
- LEPILO, ŠKARJE, SVINČNIK,
- OŽJI TRAKEC ALI VRVICO ZA OBESEK
- DVE KRAJŠI VRVICI ZA NOGE. 

1. NA LIST SEM SI NARISALA OBLIKO PTIČKA, GA IZREZALA IZ LISTA IN NATO S SVINČNIKOM OBRISALA NA KOS FILCA (ZA IZDELAVO LAHKO UPORABITE TUDI BLAGO ALI PA GA IZDELAJTE KAR IZ PAPIRJA). POTREBUJEMO 2 OBLIKI PTIČKA. 

2. IZ ENAKEGA MATERIALA SEM IZREZALA TUDI ROŽICO IN JO Z LEPILOM PRILEPILA NA PTIČKA (POTREBOVALI BOSTE MOČNEJŠE LEPILO - DELOVALO BI TUDI LESNO LEPILO). 

3. DODALA SEM ŠE OKO IN KLJUNČEK. OBOJE SEM PRILEPILA NA PTIČKA.

4. JAZ SEM VSE TO ŠE PRIŠILA NA PTIČKA, VAM PA NI POTREBNO. 

5. POISKALA SEM OŽJI TRAKEC ZA OBESEK IN DVE ENAKO DOLGI VRVICI, NA KATERI SEM DODALA LESENI PERLICI ZA NOGE. 

6.  V KOLIKOR IMATE MOČNO LEPILO VAM MORDA NE BO POTREBNO ŠIVATI. KER SAMA RADA ŠIVAM PA SEM SE TEGA DELA Z VESELJEM LOTILA. S ŠIVANJEM SEM ZAČELA PRI REPKU PTIČKA IN NADALJEVALA ČEZ HRBET, KJER SEM V SREDINI MED OBA DELA PTIČKA DODALA VRVICO IN JO HKRATI PRIŠILA. NA SPODNJEM DELU PA SEM MED ŠIVANJEM V SREDINO VSTAVILA ŠE PTIČJI NOGICI. PRIBLIŽNO DVA PRSTA PRED KONCEM ŠIVANJA SEM PTIČKA NAPOLNILA Z OSTANKI FILCA IN NATO DO KONCA ZAŠILA. 

TAKO JE NASTAL MOJ PTIČEK, KI SEM GA, KO SEM SE ODPRAVILA NA SPREHOD, SKUPAJ S SPOROČILCEM IN VREČKO KAVE ODNESLA DO GOSPE V VASI. UPAM IN VRJAMEM, DA SEM JI TAKO VSAJ MALO POLEPŠALA DAN. 

OB VRAČANJU S SPREHODA PA SEM SE SPOMNILA ŠE NA PTIČKE, POSEBEJ TISTE, KI POZIMI NE ODLETIJO V TOPLE KRAJE. ODLOČILA SEM SE, DA ŠE DANES NA VRT POSTAVIM PTIČJO HIŠICO IN VANJO NASUJEM HRANO ZANJE. POSTAVILA JO BOM NA MESTO, KJER LAHKO PTIČKE OPAZUJEM SKOZI OKNO.

IZDELAJTE ŠE VI KAKŠNEGA PTIČKA, LAHKO TUDI KAR IZ PAPIRJA IN GA S SPOROČILCEM ODNESITE K NEKOMU, KI MU MORDA V TEH ČASIH NI TAKO LEPO. POLEPŠALI MU/JI BOSTE DAN! 

NAJ PTIČKI PONESEJO PRIJAZNOST V SVET, MI PA BODIMO PRIJAZNI DO NJIH IN DRUG DO DRUGEGA.

TAKO, TO JE ZA DANES VSE.

JAZ SE ŽE POŠTENO VESELIM JUTRIJŠNJEGA DNE, KO ZA VAS PRIPRAVLJAM NEKAJ POSEBNEGA!

IMEJTE SE LEPO.

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Katja, tako zelo si polepšala moj dan in me spodbudila, da se ozrem naokrog in z drobno pozornostjo razveselim nekoga v svoji bližini.
    Svet je resnično lepši, če se ozremo okrog in vidimo :-)
    Lep večer ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Rada imam ptičke. Sama imam doma kar dva. Ujeti pri srčnost ptičkov pri izdelavi.. Uspelo ti je in mi že čivkajo tako lepo..

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI