CIMETOVI SRČKI IN SMREČICE

 CIMETOVI SRČKI IN SMREČICE

 

POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI, PA SMO SPET SKUPAJ IN ZBUDILI SMO SE V KRASEN SONČEN DAN. ZUNAJ JE ŠE HLADNO, ZATO VAS DANES OGREJEM S SLADKIMI CIMETOVIMI SRČKI IN SMREČICAMI.

RECEPT, KI BO MARSIKOGA NAVDUŠIL, SAJ PRIPRAVA NI TEŽKA, PIŠKOTKI PA KLIČEJO PO PRAZNIČNEM DECEMBRU, KI PRIHAJA.

 

 

 

SESTAVINE:

300 G MOKE

120 G SLADKORJA

0,5 ŽLIČKE PECILNEGA PRAŠKA

200 G MASLA

2 RUMENJAKA

2 ŽLICI KISLE SMETANE

0,5 ŽLIČKE MLETEGA CIMETA

 

MASLO IN SLADKOR Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM PENASTO UMEŠAMO.
 

 DODAMO ŠE RUMENJAKA


KISLO SMETANO  IN VSE SKUPAJ DOBRO ZMEŠAMO, DA DOBIMO GLADKO MASO


 V DRUGO SKLEDO PRESEJEMO MOKO, PECILNI PRAŠEK IN CIMET


MASLENI MASI POSTOPOMA DODAJAMO MOKO IN S SPIRALNIMI ROČKAMI MEŠAMO TAKO DOLGO, DA DOBIMO ENOTNO TESTO BREZ GRUDIC

 

TESTO POKRIJEMO IN PUSTIMO, DA NA HLADNEM POČIVA VSAJ 30 MINUT
 

 VKLOPIMO PEČICO IN JO NARAVNAMO NA 180 STOPINJ CELZIJA

NA POMOKANI DELOVNI POVRŠINI RAZVALJAMO TESTO 3 mm DEBELO




Z MODELČKI SRČKI, SMREČICAMI, LAHKO UPORABITE TUDI DRUGE MODELE IZREŽITE PIŠKOTE

 


PEKAČ OBLOŽITE S PEKI PAPIRJEM IN NANJ POLOŽITE PIŠKOTE. 

PEČETE JIH V OGRETI PEČICI 12 DO 15 MINUT NA 180 STOPINJ CELZIJA,  DA SE ZLATO RJAVO ZAPEČEJO.



JAZ SEM IMELA TESTA ŠE ZA EN PEKAČ, ZATO SEM NADALJEVALA Z VALJANJEM TESTA IN IZREZOVANJEM PIŠKOTOV Z MODELČKI






 MENI SO CIMETOVI SRČKI IN SMREČICE USPELI, VERJAMEM, DA SE TUDI VI LOTITE PEKE PO VSEH ŠOLSKIH OBVEZNOSTIH BO PASALA SLADKA SPROSTITEV.  VESELA BOM  KAKŠNE VAŠE FOTOGRAFIJE,....



PRIJAZEN POZDRAV, OSTANITE ZDRAVI IN SI PIŠEMO JUTRI, KO VAM IZDAM SKRIVNOST KAKO IZ NARAVNEGA MATERIALA NAREDIT NAMIZNI ADVENTNI VENČEK.


UČITELJICA TANJA

Komentarji

  1. Mmm Tanja, super recept, obožujem cimet! Poskusim tudi jaz speči te piškote!
    Lep dan,
    Katja

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi sama obožujem vse, kar ima vonj po cimetu :-)
    Tanja, hvala za recept, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI