BOŽIČNO ŽITO

              POZDRAVLJENI V NOVEM TEDNU


    PA JE ZA NAMI SE EN TEDEN BREZ DRUŽENJA. PRED NAMI  PA JE ŠE EN TEDEN,  PRAV TAKO,  BREZ DRUŽENJA. TUDI V TEM TEDNU BOMO PRIDNI IN AKTIVNI , KAJTI TAKO NAM BO ČAS HITREJE  MINIL , PA ŠE VELIKO SE BOMO NAUČILI.


BLIŽAJO PA SE TUDI BOŽIČNO- NOVOLETNI PRAZNIKI. ZAME NAJLEPŠI DEL LETA. KOMAJ ČAKAM DNI POLNE POSEBNE SREČE IN VESELJA. LETOS BODO ZAGOTOVO MALO DRUGAČNI KOT OBIČAJNO, PA ZATO TOLIKO BOLJ SRČNI. PRIPRAVE SE  BODO GOTOVO 

ZAČELE ŽE KMALU IN ENA TAKŠNA PRIPRAVA JE TUDI SEJANJE BOŽIČNEGA ŽITA. SLIŠI SE ZELO LEPO IN KAR PRIME NAS, DA BI ZAČELI Z USTVARJANJEM.

ZA BOŽIČNO ŽITO POTREBUJEMO SEMENA PŠENICE ALI PA KUPIMO ZA TO ŽE PRIPRAVLJENO SEME. 

PRIPRAVIMO SI LONČKE, ZEMLJO IN VODO

KO IMAMO VSE TO, DOBRO PREBEREMO NAVODILA IN PRIČNEMO S SEJANJEMNA KONCU DOBRO ZALIJEMO IN POSTAVIMO NA TOPEL , SVETEL PROSTOR

IN ZDAJ LAHKO OPAZUJEMO KAKO LEPO ŽITO POČASI RASTE, DA NAM BO V BOŽIČNO- NOVOLETNEM ČASU ZELENO OBARVALO NAŠE PRAZNOVANJE. NE SMEMO PA GA  OBČASNO RAHLO ZALITI.


TAKO, ŽELIM VAM LEPO POPOLDNE, BODI  ZADOVOLJNI, USTVARJALNI IN SEVEDA PAZITE NASE.


POZDRAVČEK IN OBJEMČEK MOJCA
Komentarji

  1. Mojca, vsako leto pri nas posejemo božično žito, doma in v šoli ... tako lepo bi bilo, če ga bomo lahko tudi letos - v šoli. Približuje se namreč dan, ko smo načrtovali dobrodelni bazar in če bi se šolali na ... blizu, bi ga v našem podaljšanem bivanju pakirale marljive rokice.
    Naj ti lepo vzklije in obogati tvoje praznike, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. To pa je eden lepših običajev. Žito.. Moka.. Kruh..

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI