REZANCI Z BABICO

POZDRAVLJENA  ŠOLARJI!

KONČNO JE ČAS, KO SEM ZOPET NA OBISK PRIPELJALA BABICO, S KATERO SE IMAVA ZELO LEPO, PREDVSEM PA VELIKO KUHAVA, PEČEVA  IN SKRATKA SE IMAVA ZELO LEPO.

DANES SVA SE DOGOVORILI DA BOVA NAREDILI REZANCE.
BILO JE ZELO ZABAVNO, REZANCI PA SO BILI ODLIČNI


POTREBUJETE:

  • 5 JAJČK
  • POL KILOGRAMA GLADKE MOKE
  • SČEPEC SOLI.

POLEG TEGA POTREBUJETE:
  • MEŠALNIK
  • VALJAR ALI PA STROJČEK ZA IZDELAVO REZANCEV

NAJPREJ ZMEŠAŠ VSE SESTAVINE, TAKO DA DOBIŠ PRECEJ TRDO TESTO.




 POTEM SI PRIPRAVIŠ STROJČEK ZA VALJANJE TESTA ALI PA  KAR BABIČIN  VALJAR




TESTO ZVALJAŠ NA  1,5 milimetra DEBELINE ALI NA TRAKOVE , KI JIH POTEM VSTAVIŠ V STROJČEK.



LAHKO NAREDIŠ ŠIROKE ALI PA TANKE REZANCE.
RAZGRNEŠ JIH NA PRTU IN PUSTIŠ DA SE DOBRO POSUŠIJO,

POSKUSITE, BOSTE VIDELI DA NI TEŽKO. 

Komentarji

  1. Mojca, super recept za rezance. Jih naredim, ker vem da bo juhica z domačimi rezanci še okusnejša.

    Prijazen pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mojca, nikoli se še nisem lotila izdelave domačih rezancev, a tvoja objava me je spodbudila, da se je lotim. Ko nastanejo ti jih poslikam in ti pošljem fotografijo :-) Hvala za recept.
    Bodi dobro v teh dneh, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI