PUDINGOV KOLAČ



POZDRAVLJENI. DANES BOM ZA VAS PRIPRAVILA ZELO OKUSEN PUDINGOV KOLAČ.
PRIPRAVA TEGA KOLAČA JE ZELO HITRA IN ENOSTAVNA.
VELIKO ZABAVE PRI PRIPRAVI IN OKUŠANJU PEČENEGA KOLAČA VAM ŽELIM.






SESTAVINE:
-      10 VELIKIH ŽLIC MOKE,
-      12 VELIKIH ŽLIC MLEKA (LAHKO JE TUDI RADENSKA ALI KATERO DRUGO MLEKO),
-      5 VELIKIH ŽLIC SLADKORJA,
-      3 VELIKE ŽLICE OLJA (SONČNIČNO, REPIČNO, RASTLINSKO… = BELO OLJE),
-      2 JAJCI,
-      1 PECILNI PRAŠEK IN VANILJEV SLADKOR
-      1 PUDING

PRIPRAVA KOLAČA:
                            
1.    PRIPRAVIŠ SI VSE SESTAVINE.
2.    V SKLEDO UBIJEŠ 2 JAJCI IN JIMA DODAŠ 5 ŽLIC SLADKORJA IN VANILIJEV SLADKOR.
3.    MEŠAJ Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM TAKO DOLGO, DA SE SLADKOR RAZSTOPI IN JE ZMES PENASTA. (1 – 2 MIN)
4.    DODAJ 3 ŽLICE BELEGA OLJA IN 12 ŽLIC MLEKA.
5.    PREMEŠAJ Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM.
6.    DODAJ ŠE PUDING, PECILNI PRAŠEK IN 10 ŽLIC MOKE.
ČE JE MASA PREGOSTA, DODAŠ MLEKO ALI RADENSKO. ČE PA JE PREREDKA, DODAŠ MOKO.
7.    PEKAČ NAMAŽI Z OLJEM IN POTRESI Z MOKO ALI OBLOŽI S PAPIRJEM ZA PEKO.
8.    VANJ VLIJ PRIPRAVLJENO MASO, POLOŽI V PEČICO (NA SREDNJO REŠETKO) IN PECI 45 MINUT PRI 180 STOPINJ CELZIJA.
                                                                 DOBER TEK!

 ZGORAJ JE PREDSTAVLJEN OSNOVNI RECEPT. TEMU PA LAHKO DODAJAŠ TUDI RAZLIČNO SADJE (MALO TUDI ODVISNO OD PUDINGA, KI GA UPORABITE), ČOKOLADO ALI KAKAV V PRAHU, MLETE ALI CELE OREHE ALI LEŠNIKE… LAHKO GA TUDI PRELIJETE S STOPLJENO ČOKOLADO ALI PREMAŽETE Z MARMELADO… BODITE USTVARJALNI.
JAZ SEM PRI TEM KOLAČU UPORABILA ČOKOLADNI PUDING. DODALA SEM ŠE ZVRHANO VELIKO ŽLICO KAKAVA V PRAHU IN VLOŽENE BRUSNICE. NASTAL JE ODLIČEN KOLAČ PODOBEN RJAVČKOM (BRAVNIJEM).   

                                                                      
UPAM, DA VAM JE KOLAČ USPEL IN STE GA Z VESELJEM IN UŽITKOM POJEDLI.

LEPO SE IMEJTE. OSTANITE ZDRAVI. OSTANITE DOMA. SREČNO.

                                                                     UČITELJICA ANGELIKA


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI