GIBAJMO MIGAJMO

POZDRAVLJENI,
STE ŽE POKUKALI, ČE JE JAJCE V KISU IZGUBILO TRDI OKLEP? LAHKO GA VZAMETE IZ KOZARCA IN S PRSTOM PREVIDNO PODRGNETE "LUPINO". ČE PRIDETE DO MEMBRANE (PROZORNE PLASTI), VAM JE USPELO. DOBILI STE POSKOČNO GOLO JAJCE. V PRIMERU DA PLASTI JAJČNE LUPINE TEŽJE ODSTRANITE, JO DAJTE NAZAJ V KIS IN JO PUSTITE DO JUTRI.

ZA DANES SEM VAM PRIPRAVILA PREPROSTO IGRO, S POMOČJO KATERE SE LAHKO SPROSTITE MED OPRAVLJANJEM ŠOLSKIH OBVEZNOSTI. ČE VAM KONCENTRACIJA MED DELOM VELIKOKRAT PADE, VAM PRIPOROČAM, DA SI IZDELATE PODLAGO GIBAJMO MIGAJMO ...


ZA IZDELAVO PODLAGE POTREBUJEŠ:
     - LIST PAPIRJA (FORMAT A4)
     - KOZAREC Z VEČJO ODPRTINO (LAHKO TUDI POSODO, KROŽNIK OD KAVNEGA SERVISA ...)
     - RAVNILO
     - SVINČNIK
     - ŠKARJE
     - LEPILO


1. LIST PAPIRJA POSTAVI LEŽEČE IN OBRIŠI KOZAREC NA LEVI STRANI IN NATO ŠE NA DESNI STRANI LISTA.2. LEVI KROG RAZDELI NA 8 ENAKIH DELOV.3. DESNI KROG RAZDELI NA 10 ENAKIH DELOV. POMAGAJ SI SLIKAMI.

4. V LEVI KROG V VSAK DEL ZAPIŠI/NALEPI/NARIŠI PO ENO VAJO. JAZ SEM IZBRALA POČEPE, SKOKE NA ENI NOGI, DOTIK PRSTOV NA NOGAH, SKLECE, POSKOČNE JANEZE (JUMPING JACKS), ZAPIRANJE KNJIGE (DVIG NOG IN TRUPA), DVIG NOGE LEŽE IN ODKLONE V LEVO IN DESNO.SLEDI SVINČNIKA LAHKO PREVLEČEŠ S ČRNO BARVICO IN POD SLIČICO ZAPIŠEŠ, KATERO VAJO PREDSTAVLJA.


5. V VSAK DEL DESNEGA KROGA NAPIŠI ENO ŠTEVILO OD 1 DO 10.


ZA IGRO POTREBUJEŠ:
     - IZDELANO PODLAGO
     - 2 SPONKI
     - SVINČNIK


VSAKO SPONKO POSTAVI V SVOJ KROG. V SREDINO LEVEGA KROGA ZAPIČI KONICO SVINČNIKA IN ZAVRTI SPONKO. NATO PIČI KONICO SVINČNIKA V SREDINO DESNEGA KROGA IN PRAV TAKO ZAVRTI SPONKO. LEVI KROG PREDSTAVLJA VAJO, KI JO MORAŠ NAREDITI, DESNI PA KOLIKOKRAT MORAŠ VAJO PONOVITI. V MOJEM PRIMERU MORAM NAREDITI 4 POSKOČNE JANEZE.
PRILAGAM ŠE SLIKO SLIČIC, KATERO LAHKO SHRANIŠ IN ČE IMAŠ MOŽNOST TUDI STISKAŠ TER UPORABIŠ.
NAJ POSTANEJO ODMORI MED ŠOLSKIM DELOM ZABAVNI. :)


UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Danes pa res migam... najprej gumitvist, zdaj pa še tale SUPER igra! Ampak res paše med delom ob računalniku oz. v odmoru.
    Hvala za krasno idejo, se kaj beremo... 👀
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI