DRUŽINSKI UGANI, KAJ RIŠEM ali AKTIVITIraj SE
GOTOVO SI SE ŽE KDAJ IGRAL
IGRO ACTIVITY.            

SI SE PRI TEM ZABAVAL? 👌😁😂                           ČE TUDI SE TE IGRE ŠE NIKOLI NISI IGRAL, TI DANAŠNJA AKTIVNOST - PODOBNO KOT PRAVI AKTIVITI - PONUJA OBILO SMEHA IN ZABAVE Z ENIM ALI VEČ SOIGRALCI.

IMA PA TUDI ENO PREDNOST - Z NJO BOŠ UTRDIL IN PONOVIL VELIKO POJMOV, KI SI SE JIH V PRETEKLIH DNEH UČIL PRI POUKU SPOZNAVANJA OKOLJA TER JIH PONAVLJAL IN PREIZKUŠAL OB RAZLIČNIH AKTIVNOSTIH NA NAŠEM BLOGU.SEVEDA SI IGRO LAHKO PRIREDIŠ TUDI ZA KATEREGA OD DRUGIH ŠOLSKIH PREDMETOV. OB FOTOGRAFIJAH UGANI, ZA KATERE OD NJIH SEM SI ŠE PRIPRAVILA POJME.
SE GREMO IGRAT?  PA NE BREZ PRAVIL!

PRAVILA IGRE:

1. IGRO LAHKO IGRAŠ Z NAJMANJ ENIM ČLANOM DRUŽINE. ČE PRI IGRANJU SODELUJE VEČ ČLANOV, LAHKO OBLIKUJETE TUDI PARE. V TEM PRIMERU IGRALCA IZ PARA IZMENIČNO UPODABLJATA POJME.

2. ČE SO IGRALCI TRIJE ALI SESTAVLJAJO TRI ALI VEČ PAROV, SE PRI RISANJU IN UGIBANJU IZMENJUJEJO V SMERI URINEGA KAZALCA.

3. ZA IGRO POTREBUJEŠ POLEG SOIGRALCA ŠE MANJŠE LISTIČE ZA ZAPIS BESED ZA POJME, BARVICE ALI DRUGA RISALA/PISALA, PRAZNE LISTE.

4. NA MANJŠE LISTIČE NAPIŠEŠ/NAPIŠETA/NAPIŠETE BESEDE ZA POJME, KI JIH ŽELIŠ UTRDITI IN SE NANAŠAJO NA NEKO UČNO VSEBINO OZ. SNOV NEKEGA ŠOLSKEGA PREDMETA.


 5. LISTIČE Z BESEDAMI POJMOV OBRNITE NA HRBTNO STRAN IN  POLJUBNO IZBIRAJTE POJME IZMED VSEH ZAPISANIH.6. POJME PRIKAZUJETE SAMO Z RISANJEM, BREZ GOVORJENJA IN BREZ KAZANJA.
7. RISANJE IN ČAS UGIBANJA NIMATA ČASOVNE OMEJITVE.

8. ZA VSAK USPEŠNO UGANJEN ALI NARISAN POJEM DOBIŠ/DOBI PAR DVE TOČKI. TOČKE ZBIRATA HKRATI IGRALEC, KI RIŠE IN SOIGRALEC/SOIGRALCA, KI UGIBA/UGIBATA.

9. LISTIČ Z BESEDO POJMA, KI GA NE ZNAŠ NARISATI, ODLOŽI NA STRAN. PO KONČANEM RISANJU MORA TVOJ NASPROTNIK NARISATI POJEM Z LISTIČA TEBI. ZA PRAVILNO NARISAN POJEM DOBI DODATNO TOČKO.

10. ZMAGA TISTI, KI ZNA NARISATI/UGANITI VEČ POJMOV OZ. ZBERE VEČ TOČK.


11. IGRA SE LAHKO IGRA VEČKRAT Z ISTIMI POJMI, SAJ JE TAKO MOŽNOST ZA ZMAGO VEČJA. PO VEČKRATNIH PONOVITVAH JE DOVOLJENO TUDI DODAJANJE NOVIH POJMOV IZ ISTEGA TEMATSKEGA SKLOPA.


ŽELIM VAM VELIKO DOBRIH PREDSTAV IN TRDNEGA ZNANJA ZA RISANJE POJMOV, PA TUDI ZABAVNIH TRENUTKOV IN SMEHA OB VAŠIH RISBAH; TUDI SMEH JE POL ZDRAVJA- OSTANITE ZDRAVI! 😕😚😃

                                                                                     UČITELJICA MATEJA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI