PISANI PUDING

SI LJUBITELJ PUDINGA?
JAZ GA NIMAM RADA, A GA RADA SKUHAM ZA VSE ČLANE V MOJI DRUŽINI – SPLOH ČE JE PISAN IN BARVIT, ŽE SKORAJ MALO UMETNIŠKI. 😉
TOKRAT SEM SE, ODLOČILA ZA PISANI VANILIJEV IN BOROVNIČEV PUDING, KER SO ME ZANJ NAVDUŠILI GRMIČKI BOROVNIC NA SPREHODU SKOZI GOZD, SAJ ŽE RAZPIRAJO LISTE IN S CVETENJEM NAKAZUJEJO BOGASTVO SVOJIH BODOČIH ČRNIH PLODOV.
(PA ŠE BOROVNIČEV PRELIV IMAM V KOZARČKIH V KLETI, JUHEJ!)

PRIPRAVA DANAŠNJE SLADICE POTEKA TAKOLE:

1. PRIPRAVI SI SESTAVINE PO SVOJEM OKUSU: PUDING IZ VREČKE, MLEKO, SLADKOR IN DODATKE PO ŽELJI (POGLEJ ŠE V HLADILNIKU ALI SHRAMBI, ČE IMATE SMETANO, SADNI ALI ČOKOLADNI PRELIV, KOŠČKE SADJA ALI ČOKOLADE, OREŠKE ALI KAK DRUG POSIP,…).2. PRIPRAVI SI POSODO, V KATERI BOŠ PUDING KUHAL, POSODICE, KAMOR GA BOŠ NALIL TER MANJŠI LONČEK ZA PRIPRAVO PUDINGOVE ZAKUHE, MERILNO POSODO, METLICO ZA STEPANJE, ŽLICO.


3. ČE SI IZBRAL DVE VRSTI PUDINGA, SE ODLOČI, KATERO BOŠ SKUHAL NAJPREJ. KUHAŠ PO NAVODILIH Z VREČKE:

- V MANJŠI POSODI ZMEŠAJ PRAŠEK ZA PUDING S SLADKORJEM (JAZ GA DAM LE POLOVICO IZ RECEPTA) IN DODAJ 6 ŽLIC HLADNEGA MLEKA, KI SI GA ODVZEL OD POL LITRA V KOZICI ZA KUHANJE; DOBRO PREMEŠAJ VSE SESTAVINE, DA NE BODO V ZAKUHI OSTALE GRUDICE; MLEKO PRISTAVI NA KUHALNO POVRŠINO IN GA SEGREJ DO VRETJA;

 - MED TEM, KO ČAKAŠ, DA MLEKO V KOZICI ZAVRE, S HLADNO VODO SPERI POSODICE, V KATERE BOŠ VLIL SKUHAN PUDING IN JIH S PRIROČNIMI PRIPOMOČKI IZ KUHINJE PODPRI V POŠEVNI LEGI;

- KO MLEKO ZAVRE, VMEŠAJ PUDINGOVO ZAKUHO; OB STALNEM MEŠANJU, DA NE NASTANEJO GRUDICE, POČAKAJ DO PONOVNEGA ZAVRETJA IN KUHAJ ŠE NEKAJ ČASA, NATO PUDING PREVIDNO PO ŽLICAH NALIJ V PRIPRAVLJENE POSODICE.4. HITRO POMIJ POSODO IN SKUHAJ PO ENAKEM POSTOPKU ŠE DRUGI PUDING.

5. VMES SE BO PUDING V POSODICAH ŽE OHLADIL IN STRDIL, DA BOŠ LAHKO POSODICE POSTAVIL NA KUHINJSKI PULT IN JIM DODAL NOVEGA.

(ČE TI USPE PRIDOBITI ŠE KAKŠNEGA POMOČNIKA ZA KUHANJE PUDINGA IN KUHAŠ DVA PUDINGA HKRATI (MOGOČE ČOKOLADO IN LEŠNIK), JU LAHKO NALIJEŠ V PLASTEH IN DOBIŠ »ZEBRA PUDING«.)

6. MED OHLAJENJEM PUDINGA (JAZ GA POSTAVIM POKRITEGA S FOLIJO V HLADILNIK) STEPI SMETANO ALI PRIPRAVI DRUGE DODATKE, KI SI JIH IZBRAL.


7. PO SVOJIH ŽELJAH DOKONČAJ PISANI PUDING V POSODICAH. MOJ ZGLEDA TAKOLE…

… IN TEKNE KOT SLADICA PO KAKŠNI ENOLONČNICI ZA KOSILO ALI KOT POPOLDANSKA MALICA ZA SLADOKUSCE.
PA DOBER TEK! 😋

UŽIVAJTE V VIKENDU IN IMEJTE SE RADI, MI PA SE SPET BEREMO PRIHODNJI TEDEN. ADIJO!!! 👐

UČITELJICA MATEJA

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI