OSTANI FIT Z GIBALNIMI IGRAMI
OSTANI FIT Z GIBALNIMI IGRAMIVSAKODNEVNO GIBANJE JE ZELO POMEMBNO. SPLOH V TEH ČASIH JE PRIPOROČLJIVO, DA OSTANEMO FIT IN SKRBIMO ZA KONDICIJO.
KO OPRAVITE VSE ŠOLSKE OBVEZNOSTI, JE ČAS ZA GIBANJE IN SPROSTITEV.
ZA VAS  IMAM NEKAJ PREDLOGOV ZA GIBALNE IGRE, KI SO PRIMERNE ZA IGRO NA PROSTEM ALI V ZAPRTIH PROSTORIH.
PRIPOMOČKE ZA IGRE SI LAHKO IZDELATE SAMI IZ KARTONA, PLASTENK, TULCEV,  VRVICE IN DRUGIH MATERIALOV, KI JIH IMATE DOMA.


PRIPRAVITE OTROKE DO TEGA, DA NAREDIJO V SOBI PRAVO TEKAŠKO STEZO Z OVIRAMI. STOLI, MIZE, ŠKATLE, BLAZINE IN KLOPI SO USTREZNI PRIPOMOČKI.
OVIRE POSTAVIMO TAKO, DA MORA OTROK STALNO MENJAVATI PRESKAKOVANJE PO VSEH ŠTIRIH. TAKO SE OTROCI PO MILI VOLJI RAZGIBAVAJO IN OBENEM SPROSTIJO.
VESELJE BO ŠE VEČJE, ČE SMEJO OTROCI PODALJŠATI SVOJO STEZO V SOSEDNJE SOBE,...


NATO SKAČETE NA NAJRAZLIČNEJŠE NAČINE: PO LEVI NOGI, PO DESNI NOGI, S SKRČENIMI NOGAMI KOT ZAJČEK,..IZ ODPADNEGA KARTONA ENOBARVNEGA ALI BARVNEGA SI  LAHKO IZREŽETE KROGE, POSTAVITE NA TLA IN V NJIH SKAČETE ENONOŽNO, SONOŽNO,....foto: internetna stranNA TRAVO ALI V STANOVANJU POSTAVITE PRAZNE PLASTENKE, KI JIH LAHKO TUDI POBARVATE ALI OBLEPITE S PAPIRJEM, VZAMETE ŽOGICO IN CILJATE STEKLENICE,. TAKO  IMATE BREZPLAČEN BOWLING,...
foto: internetna stran
TULCE OD WC  BRISAČ  NALEPITE NA TRŠO PODLAGO, IZ OKROGLIH PAPIRNATIH KROŽNIKOV  IZREŽETE SREDINO IN DOBITE KROGEC ZA CILJANJE,...
ZELO ZANIMIVA IGRA

foto: internetna stranTULCE LAHKO PORABITE TUDI TAKO, DA JIH OŠTEVILČITE IN ZADEVATE, NA LIST SI ZAPIŠETE ŠTEVILO TOČK, KI STE JIH ZADELI.
                                                 
foto: internetna stran

ZA KONEC PA SE ULEŽETE NA TREBUH. PRIMETE SE ZA NOGE PRI GLEŽNJU IN SE ZIBLJETE NA TREBUHU.


NAPRAVIMO ŠE MOST:

 ULEŽETE  SE NA NA HRBET, DVIGNETE ZADNJICO IN USLOČITE HRBTENICOPO VADBI SI DOBRO UMIJTE ROKE, HIGIENA JE V TEH ČASIH RES NA PRVEM MESTU IN POPIJTE VELIK KOZAREC VODE.


LEP IN SPROŠČEN VIKEND VAM ŽELIM, BOM PA ZELO VESELA ČE BOSTE USPELI KARKOLI OD NAŠIH OBJAV FOTOGRAFIRATI IN NAM ZAPISATI KAKŠEN KOMENTAR.


HVALA, PRIJAZEN POZDRAV OD UČITELJICE TANJE IN SI PIŠEMO SPET V PONEDELJEK!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI