TUNIN NAMAZ

DANES SEM PRIPRAVILA RECEPT ZA VSE LJUBITELJE TUNINE. PRIPRAVA NAMAZA JE ZELO ENOSTAVNA, OKUS PA BOŽANSKI.


ČAS PRIPRAVE:     ⌛ 15 MIN
ZAHTEVNOST:      ⭐✰✰✰✰
ŠTEVILO OSEB:     ④

SESTAVINE:
     - 200 G TUNE V OLJU IZ PLOČEVINKE
     - 1,5 ŽLICE MAJONEZE
     - 2,5 ŽLICE KISLE SMETANE
     - 60 G SIRNEGA NAMAZA
     - 1 ŠČEPEC SOLI
     - 1 ŠČEPEC POPRA

PRIPRAVA:
1. ODPRI PLOČEVINKE TUNE (POMAGAJO NAJ TI STARŠI) IN ODLIJ ODVEČNO OLJE (OLJE LAHKO SHRANIŠ IN UPORABIŠ ZA ZAČINJANJE SOLATE). TUNINO MESO STRESI V SKLEDO IN Z VILICO DOBRO PRETLAČI.


2. DODAJ MAJONEZO, KISLO SMETANO, SIRNI NAMAZ IN VSE SKUPAJ DOBRO PREMEŠAJ, DA DOBIŠ GLADEK NAMAZ.



3. DODAJ MALO SOLI, SAJ JE TUNINA SLANA ŽE SAMA PO SEBI IN POPER. VSE ŠE ENKRAT DOBRO PREMEŠAJ.


4. PO ŽELJI NAMAZ ZA NEKAJ ČASA SHRANI V HLADILNIK, DA SE OHLADI, ALI PA GA TAKOJ POSTREZI SKUPAJ Z REZINAMI SVEŽEGA ALI OPEČENEGA KRUHA.


V NAMAZ LAHKO DODAŠ TUDI NA DROBNO SESEKLJANE KISLE KUMARICE (2X), ZELENE OLIVE (30 G) IN PETERŠILJ (3 VEJICE).

PA DOBER TEK. :)


ČE STE V TEH DNEH IZDELALI KAKŠEN IZDELEK, IZVEDLI KAKŠEN POSKUS ALI SE PREIZKUSILI V VIHTENJU KUHALNICE, BOM ZELO VESELA VAŠE FOTOGRAFIJE.


UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Danes sva imeli podoben zajtrk... Dober tek - tudi za naprej!😋
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI