TUNIN NAMAZ
DANES SEM PRIPRAVILA RECEPT ZA VSE LJUBITELJE TUNINE. PRIPRAVA NAMAZA JE ZELO ENOSTAVNA, OKUS PA BOŽANSKI.
ZAHTEVNOST: ⭐✰✰✰✰
ŠTEVILO OSEB: ④
SESTAVINE:
- 200 G TUNE V OLJU IZ PLOČEVINKE
- 1,5 ŽLICE MAJONEZE
- 2,5 ŽLICE KISLE SMETANE
- 60 G SIRNEGA NAMAZA
- 1 ŠČEPEC SOLI
- 1 ŠČEPEC POPRA
PRIPRAVA:
1. ODPRI PLOČEVINKE TUNE (POMAGAJO NAJ
TI STARŠI) IN ODLIJ ODVEČNO OLJE (OLJE LAHKO SHRANIŠ IN UPORABIŠ ZA ZAČINJANJE
SOLATE). TUNINO MESO STRESI V SKLEDO IN Z VILICO DOBRO PRETLAČI.
2. DODAJ MAJONEZO, KISLO SMETANO,
SIRNI NAMAZ IN VSE SKUPAJ DOBRO PREMEŠAJ, DA DOBIŠ GLADEK NAMAZ.
3. DODAJ MALO SOLI, SAJ JE TUNINA
SLANA ŽE SAMA PO SEBI IN POPER. VSE ŠE ENKRAT DOBRO PREMEŠAJ.
4. PO ŽELJI NAMAZ ZA NEKAJ ČASA SHRANI
V HLADILNIK, DA SE OHLADI, ALI PA GA TAKOJ POSTREZI SKUPAJ Z REZINAMI SVEŽEGA
ALI OPEČENEGA KRUHA.
V NAMAZ LAHKO DODAŠ TUDI NA DROBNO
SESEKLJANE KISLE KUMARICE (2X), ZELENE OLIVE (30 G) IN PETERŠILJ (3 VEJICE).
PA DOBER TEK. :)
ČE STE V TEH DNEH IZDELALI KAKŠEN IZDELEK, IZVEDLI KAKŠEN POSKUS ALI SE PREIZKUSILI V VIHTENJU KUHALNICE, BOM ZELO VESELA VAŠE FOTOGRAFIJE.
UČITELJICA NIVES
PA DOBER TEK. :)
ČE STE V TEH DNEH IZDELALI KAKŠEN IZDELEK, IZVEDLI KAKŠEN POSKUS ALI SE PREIZKUSILI V VIHTENJU KUHALNICE, BOM ZELO VESELA VAŠE FOTOGRAFIJE.
UČITELJICA NIVES
Danes sva imeli podoben zajtrk... Dober tek - tudi za naprej!😋
OdgovoriIzbrišiMateja