MOKCI IN SPROŠČANJE




OJ !

DANES TE  POVABIM, DA SE POIGRAŠ Z MOKO. ZELO ZANIMIVO JE IN ZNA BITI TUDI PRAŠNO.

ZATO NIČ NAROBE, ČE SI PRIPRAVIŠ  SESALEC. JAZ SEM GA NUJNO POTREBOVALA.

PRAV NAGAJIVO NASMEJANI IN SKUŠTRANI SO.  KDO ?

      SAJ NE VAM KAKO BI JIH POIMENOVALA...

KAJ, ČE BI BILI KAR MOKCI ?


POTREBUJEŠ:

PISANE BALONE, MOKO, PLASTIČNI VRČ  Z ODPRTINO ALI PLASTENKO, ALKOHOLNI FLOMASTER IN VOLNO.


1.VRČ ALI PLASTENKO NAPOLNI Z MOKO

2. NAPIHNI BALON IN GA NAPNI NA ODPRTINO VRČA ALI PLASTENKE



               3. OBRNEŠ VRČ ALI PLASTENKO OKROG, TAKO, DA SE VSA MOKA PRESUJE V
                                                                       
                                                                    BALON.              
TU JE POTREBNO BITI ZELO PREVIDEN. ČE SE TI BALON SNAME, ZAČNE ZRAK   "METAT" MOKO IZ BALONA.

                  4. BALON NATO PREVIDNO ODSTRANIŠ IN POČASI SPUSTIŠ VEN ZRAK.
                  
                              RES POČASI, KER SE TI LAHKO NAREDI  MOKOMET.



                          5. OČISTIŠ MOKO Z VRATU BALONA IN BALON ZAVEŽEŠ.

    

6. BALONE Z MOKO SPREMENIŠ V PRIKUPNE MOKCE TAKO, DA JIM Z ALKOHOLNIM FLOMASTROM NARIŠEŠ OBRAZEK, IZ VOLNE PA NAREDIŠ FRIZURO.



SAMA SEM SE ZELO ZABAVALA. ČEPRAV SEM KAR DVAKRAT NAREDILA MOKOMET.

TO POMENI, DA JE MOKI PO KUHINJI BIL KOS SAMO SESALEC.

ČE BO  MAMI ZARADI TVOJEGA USTVARJANJA SLUČAJNO SLABE VOLJE,

PORABI BALON IN MOKO ŠE ZA IZDELAVO KEPICE ZA SPROŠČANJE.

 POSTOPEK JE ENAK, LE, DA MORA BITI BALON ZELOOO NAPOLNJEN Z MOKO IN V

NJEM NE SME OSTATI NIČ ZRAKA.



IN ČE BO MAMI SLABE VOLJE IN POD STRESOM ZARADI MOKE PO KUHINJI JI V ROKE DAJ TO KEPICO IN NAJ JO STISKA S PRSTI. TAKOJ SE BO SPROSTILA.



RAZVESELI SVOJO DRUŽINO IN ZA VSAKEGA IZDELAJ  MOKCA IN KEPICO ZA

SPROŠČANJE.


BODITE FAJN IN RADI SE IMEJTE !

KRISTINA



Komentarji

  1. Spomini ... takšnega mokca bi moral imeti vsak otrok in nič ne bi bilo narobe, če še vsaka učiteljica ;-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI