LOV NA ZMAJSKI ZAKLAD 3


GALICIJA, 23. 4. 2020

POZDRAVLJEN, LJUBITELJ ZMAJEV! 🐉
DANES NAJU ČAKA ZAKLJUČEK PUSTOLOVŠČINE. SI ZA TO, DA ŽE KONČNO NAJDEVA ZMAJSKI ZAKLAD?


NAJPREJ SE PRIMERNO OBUJ IN OBLECI ZA POHOD V NARAVO – LAHKO, DA SE BOŠ ZNAŠEL V NEPREHODNEM GOZDU, V JAMI ALI SREDI DEROČE VODE, NIKOLI SE NE VE!

KER V NARAVI NA NAS SEDAJ PREŽIJO ŠE HUJŠA BITJA, KOT SO ZMAJI, TI PREDLAGAM, DA SE ZAŠČITIŠ TUDI PRED NJIMI. MISLIM NA KLOPE, KI SO SEDAJ ZELO LAČNI IN ZATO ZELO AKTIVNI IN KAJ HITRO SE LAHKO ZGODI, DA TE NAPADEJO. ZATO UPORABI KAKŠNO ZAŠČITNO SREDSTVO, ČE GA IMAŠ PROTI TEM ZAJEDAVCEM, VSEKAKOR PA SE DOBRO PREGLEJ, ČE SI KAKŠNEGA PRINESEL S SEBOJ, KO SE VRNEŠ DOMOV.

TRETJA STVAR DANES PA SO POMEMBNA NAVODILA IN NALOGE, KI TE ČAKAJO NA POTI DO ZAKLADA. POZORNO BOŠ BRAL NAVODILA NA BLOGU, KJER BOŠ LAHKO VIDEL, KAKO ZMAJSKI ZAKLAD IŠČEVA JAZ IN IZAK. ČE NAMA BO USPELO, BO ZAKLAD RES PRISLUŽEN IN SE GA BOVA ZELO RAZVESELILA. UPAM, DA SI TUDI TI RAZMISLIL O SVOJEM ZAKLADU IN DA KOMAJ ČAKAŠ, DA GA BOŠ ZARES NAŠEL. KAKŠNA BO POT DO NJEGA IN KJE JE CILJ  VERJETNO ŠE NE VEŠ, A BOŠ KMALU IZVEDEL.🐉

NE POZABI NA KAKŠNO FOTOGRAFIJO Z LOVA ALI ZAPIŠI PUSTOLOVSKO ZGODBO – SKRATKA VSEKAKOR SPOROČI, KAKO TI JE ŠLO!

SEDAJ SE MI PA ŽE MALO MUDI, ZATO SE BEREVA PRIHODNJIČ. ADIJO!🐉🐉
                                                                                                       
                                                                                                                 MATEJA


TOLE PA JE RAZBURLJIVO!

🐉ŽE PRED ZAČETKOM POHODA SI MORAŠ PRIPRAVITI ZMAJEVA JAJCA IN SEVEDA NALOGE, KI TE ČAKAJO NA POTI. PREDLAGAM, DA SO POVEZANE Z NARAVO IN STVARMI, KI JIH V NJEJ RAD POČNEŠ. MORAM PRIZNATI, DA SEM JIH V NAJINEM PRIMERU PRIPRAVILA JAZ, IZAK PA NI VEDEL, KAKŠNA SO, IN ZATO SO BILE ZANJ NALOGE PRAVI IZZIV.

NALOGE SEM NAPISALA NA LISTIČE IN JIH ZLOŽILA VSAKO V ENO ZMAJSKO JAJCE.

JAJCE SEM ZA TEM SPELA KAR Z GUMICO, DA NE BI RAZPRLO PRED TEM, KO BI GA NAŠLA.

🐉KER JE POTOVANJE LAHKO BOLJ ZANIMIVO, ČE SE NA NJEM VEDNO KAJ DOGAJA IN SPREMINJA, SVA Z IZAKOM ISKALA ZAKLAD PO POSEBNIH ZNAKIH – PRI TABORNIKIH JIM REČEJO KAR POTNI ZNAKI, SAJ TE VODIJO PO NEZNANI POTI K NEKEMU CILJU – ZAKLADU.

BITI MORAŠ ZELO POZOREN, DA JIH NE ZGREŠIŠ IN OSTANEŠ NA PRAVI POTI. ZA VAJO SI JIH LAHKO OGLEDAŠ NA FOTOGRAFIJAH IN POSKUŠAŠ PREPOZNATI NJIHOV POMEN.

 
 

🐉NO, ČE SI SEDAJ ŽE PRIPRAVLJEN, SE ODPRAVI NA POT. S SEBOJ IMEJ KAKŠNO PISALO, DA BOŠ LAHKO ZAPISAL SPOROČILO, ČE BO POTREBNO, DA PREMAGAŠ OVIRE OZ. TEŽAVE TER MANJŠI NAHRBTNIK Z VODO; VANJ LAHKO TUDI SPROTI POSPRAVLJAŠ SVOJE SLEDI – ZNAKE POSPRAVIŠ OZ. ODSTRANIŠ, JAJCA Z NALOGAMI POBIRAŠ IN ODNESEŠ DOMOV.

LOV NA ZMAJSKI ZAKLAD LAHKO PRIPRAVIŠ ZASE ALI ZA ČLANE SVOJE DRUŽINE, LAHKO GA PA KDO OD STARŠEV PRIPRAVI ZATE IN POTEM SE VSA STVAR ŠE BOLJ ZAPLETE, SAJ V RESNICI NE VEŠ, KAM MORAŠ IN KAJ BOŠ NAŠEL.

TO BI BILO ZELO VZNEMIRLJIVO IN NAPETO, KAJNE?🐉TAKO SE JE ZDELO TUDI IZAKU IN MISLIM, DA JE ZELO UŽIVAL NA POTI DO ZAKLADA. KAKO JE VSE TO DOŽIVEL IN KAKO JE OPRAVLJAL NALOGE, SI OGLEJ V NASLEDNJI GALERIJI.


TAKO, PRVA NALOGA NA LOVU JE IZVRSTNO OPRAVLJENA. TUDI MERJENJE ŠIRINE IN GLOBINE POTOKA JE BILO ČISTO ENOSTAVNO, SAJ JE IZAK ZELO IZNAJDLJIV FANT.
VEČKRAT SE JE MORAL, DA JE NAŠEL ZMAJEVO JAJCE Z NALOGO, ZELO POTRUDITI…

… IN V DOLOČENEM ČASU PRITI DO REŠITVE, DA JE LAHKO NADALJEVAL POT DO CILJA.

🐉TO SE JE VSEKAKOR SPLAČALO, SAJ JE NA KONCU USPEŠNO NAŠEL ZMAJSKI ZAKLAD - ZMAJSKO REZINO IN SE PO NAPORNEM, A SPROŠČUJOČEM GIBANJU V NARAVI Z NJO POSLADKAL. 


ČE BI TUDI TI RAD IMEL ZMAJSKO REZINO ZA SVOJ ZAKLAD IN JO POIZKUSIL, NAJDEŠ RECEPT GE. TANJE TU. JAZ SEM JO ŽE NAREDILA IN MORAM PRIZNATI, DA JE SLASTNA VSAJ TAKO, KOT JE VIDETI SLASTNA NA MOJI FOTOGRAFIJI.

UPAM, DA SI SE RAZGIBAL IN ZABAVAL TER USPEŠNO POISKAL SVOJ ZAKLAD TUDI TI!

🐉ČE TI TO NI USPELO DANES, BODO KMALU MALO DALJŠE POČITNICE IN ZAGOTOVO TUDI VEČ ČASA, DA SE PREIZKUSIŠ SAM ALI S SVOJO DRUŽINO V KAKŠNI PODOBNI AKTIVNOSTI. LOV NA ZAKLAD LAHKO, ČE BO VREME ZUNAJ NEPRIMERNO, NAREDIŠ TUDI V STANOVANJU ALI HIŠI – POT BO KRAJŠA, A VSEENO RAZBURLJIVA.


 🐉🐉 LEPO SE IMEJ IN OSTANI ZDRAV!UČITELJICA MATEJA

Komentarji

  1. Imeniten zaključek iskanja zmajskega zaklada in nagrada - mamljivo okusna! Že Tanja me je prepričala, zdaj pa si lušte naredila še ti s svojo objavo.
    Med počitnicami bo dovolj časa za peko :-)
    Prijazen pozdravček v Galicijo, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

TRIJE METULJI