SADNA NABODALA S ČOKOLADNO OMAKO

SADNA NABODALA S ČOKOLADNO OMAKO

 




  

 
DANES SE BOMO PONOVNO  ZDRAVO SLADKALI. PA KAR PREIDIMO K DEJANJU.
NAJPREJ SI DOBRO UMIJTE ROKE IN SI OBLECITE PREDPASNIK.
 
SESTAVINE:

MEŠANO SADJE( POMARANČE, BANANE, KIVI, JABOLKA, HRUŠKE, ANANASOVI KOŠČKI,.....)






ČOKOLADNA OMAKA


MLEKO ALI MASLO
ČOKOLADA V PRAHU ALI JEDILNA ČOKOLADA






1. SADEŽE DOBRO UMIJTE, PO POTREBI OLUPITE IN JIM ODSTRANTE PEŠČICE, NATO JIH NAREŽITE NA PRIMERNO VELIKE KOŠČKE.









2. NAREZANE KOŠČKE SADJA NATAKNITE NA NABODALA.















3. PRIPRAVIMO ČOKOLADNO OMAKO: MASLO ALI MLEKO, ČOKOLADO DAJTE  V MAJHNO KOZICO TER NA ŠIBKEM OGNJU MED NENEHNIM MEŠANJEM SEGREVAJTE, DA SE SESTAVINE STOPIJO IN DOBRO POVEŽEJO V GLADKO OMAKO.








4. NABODALA NATO V TO ČOKOLADNO OMAKO NAMAKAJTE IN SE TAKO  OKUSNO IN ZDRAVO SLADKAJTE.














PRIPRAVA JE RES ENOSTAVNA IN TAKO PRIPRAVLJENO SADJE JE ŠE OKUSNEJŠE.

PA DOBER TEK!




LEP POZDRAV IN SI PIŠEMO SPET JUTRI!

UČITELJICA TANJA
 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE