ZMAJČKOVA REZINA

ZMAJČKOVA REZINA








DANES  PA DAN ZA NOV KUHARSKI RECEPT IN PEKO ZMAJČKOVE REZINE. 


SESTAVINE:

TESTO
30 dag MLETIH OREHOV
25 dag SLADKORJA V PRAHU
5 dag MOKE
2 BELJAKA


KREMA

0,5 l MLEKA
10 dag SLADKORJA
10 dag MOKE
2 RUMENJAKA
7 dag MLETIH OREHOV
1 SLADKA ALI ALPSKA SMETANA ( 2 dcl )


ČOKOLADNI PRELIV

20 dag ČOKOLADE V PRAHU
MLEKO



POSTOPEK


TESTO  

BELJAKA MALO STEPETE , DODAJTE OREHE, SLADKOR V PRAHU, MOKO IN ZGNETITE V TESTO.















TESTO DAJTE  NA POL IN OBE POLOVICI RAZVALJAJTE.








TESTO  NA PEKI PAPIRJU SPEČETE NA 210 stopinj 10 MINUT










KREMA

SLADKOR, MOKO IN RUMENJAKA ZAKUHAJTE V MLEKU, KOT BI KUHALI PUDING








OHLAJENI MASI DODAJTE STEPENO SMETANO IN OREHE











OBE POLOVICI TESTA PREMAŽETE S KREMO





ČOKOLADNI PRELIV  

20 dag ČOKOLADE V PRAHU STOPITE V MLEKU IN NA ŠIBKEM OGNJU DOBRO MEŠAJTE DO GLADKE GLAZURE

 
  POVRHU POLIJTE ŠE ČOKOLADNI PRELIV











NJAMI, NJAMI, NJAMI, RES ODLIČNE ZMAJČKOVE REZINE,.....ŠE BOLJŠE PA BODO NASLEDNJI DAN , KO SE TESTO MALO S KREMO OMEHČA,...
RES JE VREDNO PEKE IN TRUDA, SAJ JE REZINA ZELO OKUSNA.
VIKEND JE PRED VRATI, ZATO BO ČAS ZA PEKO! LE POSKUSITE IN POŠLJITE ŠE KAKŠNO VAŠO FOTOGRAFIJO. 


PA DOBER TEK!!!



PRIJAZEN POZDRAV, SPROŠČEN IN PRIJETEN VIKEND VSEM VAM ŽELI 

UČITELJICA TANJA




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI