ZMAJČKOVA REZINA
ZMAJČKOVA REZINA
DANES PA DAN ZA NOV KUHARSKI RECEPT IN PEKO ZMAJČKOVE REZINE.
SESTAVINE:
TESTO
30 dag MLETIH OREHOV
25 dag SLADKORJA V PRAHU
5 dag MOKE
2 BELJAKA
KREMA
0,5 l MLEKA
10 dag SLADKORJA
10 dag MOKE
2 RUMENJAKA
7 dag MLETIH OREHOV
1 SLADKA ALI ALPSKA SMETANA ( 2 dcl )
ČOKOLADNI PRELIV
20 dag ČOKOLADE V PRAHU
MLEKO
POSTOPEK
TESTO
BELJAKA MALO STEPETE , DODAJTE OREHE, SLADKOR V PRAHU, MOKO IN ZGNETITE V TESTO.
TESTO DAJTE NA POL IN OBE POLOVICI RAZVALJAJTE.
TESTO NA PEKI PAPIRJU SPEČETE NA 210 stopinj 10 MINUT
KREMA
SLADKOR, MOKO IN RUMENJAKA ZAKUHAJTE V MLEKU, KOT BI KUHALI PUDING
OHLAJENI MASI DODAJTE STEPENO SMETANO IN OREHE
OBE POLOVICI TESTA PREMAŽETE S KREMO
ČOKOLADNI PRELIV
20 dag ČOKOLADE V PRAHU STOPITE V MLEKU IN NA ŠIBKEM OGNJU DOBRO MEŠAJTE DO GLADKE GLAZURE
POVRHU POLIJTE ŠE ČOKOLADNI PRELIV
NJAMI, NJAMI, NJAMI, RES ODLIČNE ZMAJČKOVE REZINE,.....ŠE BOLJŠE PA BODO NASLEDNJI DAN , KO SE TESTO MALO S KREMO OMEHČA,...
RES JE VREDNO PEKE IN TRUDA, SAJ JE REZINA ZELO OKUSNA.
VIKEND JE PRED VRATI, ZATO BO ČAS ZA PEKO! LE POSKUSITE IN POŠLJITE ŠE KAKŠNO VAŠO FOTOGRAFIJO.
PA DOBER TEK!!!
PRIJAZEN POZDRAV, SPROŠČEN IN PRIJETEN VIKEND VSEM VAM ŽELI
UČITELJICA TANJA
Komentarji
Objavite komentar