KOKOŠKA NE JEZI SE

KAR HITRO SMO SE ZNAŠLI NA SREDINI TEDNA.

DANES SI BOMO VZELI MALO PROSTEGA ČASA IN SI BOMO IZDELALI DRUŽABNO IGRO. TO DRUŽABNO IGRO VEČ ALI MANJ VSI POZNAMO IN SICER POD IMENOM ČLOVEK NE JEZI SE. JAZ PA SEM SE ODLOČILA, DA JO DANES IZDELAMO SAMI, JO NEKOLIKO DRUGAČE POIMENUJEMO IN POTEM K IGRI POVABIMO ŠE OSTALE ČLANE DRUŽINE.

IMENOVALA SEM JO KOKOŠKA NE JEZI SE.

NA VELIK KARTON BOMO NARISALI PODOBNA POLJA KOT JIH IMA IGRA ČLOVEK NE JEZI SE. LAHKO SEVEDA NAREDITE PO SVOJE, ČE PA VAM ZMANJKUJE ČASA IN VOLJE, PA SI POMAGAJTE KAR S TISTO IZ ŽE ZNANE IGRE.

ZA IZDELAVO NOVE POTREBUJETE:  • RAVNILO
 • MALO TRŠI LIST PAPIRJA
 • BARVICE ALI FLOMASTRE

TA IGRA POTREBUJE TUDI FIGURICE IN METALNO KOCKO S ŠTEVILKAMI. NAMESTO NAVADNIH FIGURIC, JIH BOMO IZDELALI SAMI IZ TESTA. KER JE NASLOV KOKOŠKA NE JEZI SE, JE PRAV DA SO FIGURICE PIŠČANČKI, KOKOŠKE ALI PETELINČKI.


 ZA IZDELAVO TESTA POTREBUJETE:


 • VODO
 • MOKO
 • MALO OLJA 
 • ŠČEPEC SOLI

VZEMITE LONČEK MOKE IN GA DAJTE V POSODO. DOLIJTE MALO VODE, ŽLIČKO OLJA IN ŠČEPEC SOLI. VSE SKUPAJ DOBRO PREGNETITE. MOKI POČASI DODAJAJTE VODO, DA BO IMELO TESTO PRAVO TRDOTO IN SE BO DALO LEPO OBLIKOVATI.

KO VAM TESTO USPE, IZ NJEGA OBLIKUJTE KOKOŠI, PIŠČANČKE, PETELINČKE....VSAKEGA PO 4 KOMADE. KO TO NAREDITE , IZOBLIKUJTE ŠE  KOCKO. POTEM NEKAJ ČASA PUSTITE NA SONCU, DA SE DOBRO POSUŠI.  NA KONCU LAHKO FIGURICE ŠE POBARVATE Z TEMPERA BARVICAMI. TUDI KOCKO, VENDAR NE POZABITE NAREDITI PIK.
TAKO JE IGRA NAREJENA. PA VELIKO SREČE PRI IZDELAVI IN PRI IGRANJU IGRE.SE VIDIMO JUTRI. POZDRAVČEK MOJCAKomentarji

 1. Mojca, super sta zrihtali tole igrico. In katera kokoška se je najbolj jezila?
  Vse dobro, Kristina

  OdgovoriIzbriši
 2. Rada igram igro Človek ne jezi se in sem jo v šoli dala večkrat v času, ko čakamo na kosilo, igrati tudi našim štirim prvošolkam... super idejo si mi dala za novo ime igre, saj sem se takoj spomnila na njih, ker se ves čas prepirajo in prerivajo kot kakšne kokoške...
  Če rabiš kakšnega soigralca, sporoči... in imej še naprej lep dan,
  Mateja

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI