ČOKOLADNE SKODELICE

NJAMI, ČOKOLADA 🍫. VENDAR VAM JO DANES PREDSTAVLJAM V PRAV POSEBNI OBLIKI ... 



IZDELAVA JE ZELO PREPROSTA, POTREBUJETE LE KANČEK POTRPEŽLJIVOSTI. 

PRIDRUŽITE SE MI PRI PACKANJU ... :)


POTREBUJEŠ:
     - ČOKOLADO ZA KUHANJE
     - BALONČKE
     - PAPIR ZA PEKO
     - SKLEDO IN KOZICO
     - ŽLICO


POTEK:
1. NAPIHNI BALONČKE IN JIH ZAVOZLAJ.


2. V KOZICO DO POLOVICE NALIJ VODO IN JO SEGREJ.


3. NAD VODNO KOPEL POSTAVI SKLEDO IN VANJO NALOMI ČOKOLADO. RAZTOPLJENO ČOKOLADO ČIM BOLJ OHLADI, DA BALONČKI ZARADI PREVROČE MASE NE POPOKAJO.


4. Z ŽLICO NA PAPIR ZA PEKO OBLIKUJ ČOKOLADNE KROGE (PODSTAVKE).


5. BALONČEK POMOČI V ČOKOLADO.


6. OBLITI BALONČEK POKONČNO POSTAVI NA ČOKOLANI KROG.


7. KO SE ČOKOLADA STRDI, BALONČKE S ŠIVANKO PRELUKNJAJ ČIM BLIŽE VOZLU, DA BO ZRAK UHAJAL POČASI.


KOZARČKI SEVEDA NE MOREJO BITI PRAZNI ... LE S ČIM JIH BOM NAPOLNILA ... :)

DA SPOZNAŠ SKRIVNOST, PRIDI POKUKAT SPET JUTRI. ;)


UČITELJICA NIVES

Komentarji

  1. Super ideja :-) Sem že poskusila oz. pila iz manjših čokoladnih kozarčkov, takšnih posodic pa še nisem videla - vsekakor poskusim :-)
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz se bom zagotovo kdaj preizkusila v izdelavi teh skodelic,
    ... sem pa videla tudi na spletnem albumu sliko petošolca Jakoba iz Andraža o naravoslovnem dnevu - so nastala jajca v čokoladnih skodelicah - zanimivo...
    Slasten čokoladni pozdrav,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI