ZDROBOVO PECIVO S SUHIM SADJEM IN OREŠČKI

POZDRAVLJENI. MINILI SO NOVOLETNI PRAZNIKI. V TEM LETU VAM ŽELIM, DA SE VAM URESNIČI ČIM VEČ ŽELJA, DA IZVEDETE VSAJ ENO NOVOLETNO ZAOBLJUBO, KI STE SI JO ZADALI IN VAM VELIKO POMENI. ZAČNITE Z MAJHNIMI KORAKI, DA BODO USPEHI VIDNEJŠI IN BO ZADOVOLJSTVO OB TEM VEČJE. LETOS SEM SI ZADALA NALOGO, DA ZAVRŽEM ČIM MANJ HRANE. ISKALA BOM NAČINE, KAKO OSTANKE HRANE, KI JIH NAJ NE BI BILO (KUHALA BOM MANJŠE KOLIČINE HRANE.), ČIM KORISTNEJE PORABITI. DANES BOM PORABILA SUHO SADJE IN OREŠČKE, KI SO MI OSTALI OD OBDAROVANJ DECEMBRSKIH DOBRIH MOŽ. ZA ZDROBOVO PECIVO S SUHIM SADJEM IN OREŠČKI POTREBUJETE: - 1 LONČEK ZDROBA,
- 1 LONČEK MLETIH OREHOV (MANDELJEV ALI LEŠNIKOV), - 1 LONČEK SLADKORJA (LAHKO JE TUDI LE POL), - 1 LONČEK NAREZANIH SUHIH SLIV, FIG, MARELIC IN ROZIN (VSEGA SADJA SKUPAJ ALI VSAKO POSEBEJ), - 3 JABOLKA, - PEST OREŠČKOV PO ŽELJI - 1 LONČEK OLJA, - POL LONČKA MLEKA ALI MINERALNE VODE, - NARIBANA LIMONINA LUPINA IN SOK POL LIMONE, - 2 JAJCI, - VANILIJEV ALI ČOKOLADNI PUDING, - VANILIJEV SLADKOR IN PECILNI PRAŠEK. 1. RAZKOŠČIČITE IN NAREŽETE JABOLKA. NAREZANIM JABOLKOM DODATE RADENSKO, SUHO SADJE (LAHKO GA PREJ NAMOČITE V RUMU ALI LIMONINEM SOKU.) IN ORŠČKE. VSE SKUPAJ ZDROBITE S PALIČNIM MEŠALNIKOM. 2. MASI DODAJATE SLADKOR, MLETE OREHE, JAJCA, SOK IN NARIBANO LUPINO LIMONE, ZDROB, PECILNI PRAŠEK, PUDING IN OLJE. 3. VSE ZMEŠAJTE V SKLEDI S KUHALNICO. 4. MASO VLIJETE V POMAŠČEN (LAHKO TUDI S PEKI PAPIRJEM OBLOŽEN) PEKAČ. 5. PEČETE PRI 180 - 200ºC, DA SE SPEČE (PREVERITE S ŠPILO – 45 MIN.). 6. POČAKATE DA SE OHLADI IN NAREŽETE NA POLJUBNE KOSE TER POSTREŽETE. MASI LAHKO DODATE POL ŽLIČKE CIMETA ALI KARDAMOMA. PECIVO LAHKO PRELIJETE S ČOKOLADNO GLAZURURO ALI PA POTRESETE S SLADKORJEM V PRAHU.
PECIVO JE ZELO SOČNO IN OKUSNO. POSKUSITE. DOBER TEK. UČITELJICA ANGELIKA

Komentarji

  1. Tvoje pecivo bo pomagalo k reciklaži v marsikateri kuhinji, kjer se je kot pri nas od Miklavževega obiska dalje nabralo obilo suhega sadja :-)
    Hvala za recept in ... vse dobro ti želim v letu 2021, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE