DIŠI PO DOMAČEM KRUHU Z NAMAZI IZ LOKALNIH PRIDELKOV

V OKVIRU DNI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE IN TEDNA KULTURNE DEDIŠČINE
SMO  NA OSNOVNI ŠOLI POLZELA IZVEDLI DOGODEK 

DIŠI PO DOMAČEM KRUHU Z NAMAZI IZ LOKALNIH PRIDELKOV .

6. OKTOBRA SMO V OKVIRU PROJEKTA  NA MATIČNI IN PODRUŽNIČNI ŠOLI V OKVIRU ODDELKOV PODALJŠANEGA BIVANJA  NAČRTOVALI MEDGENERACIJSKO SREČANJE MED KATERIM  BI UČENCI V DRUŽBI STARŠEV, STARIH STARŠEV, BRATCEV, SESTRIC IN UČITELJIC V SODELOVANJU Z USTVARJALCI RAZISKOVALNE NALOGE DIŠI PO DOMAČEM KRUHU Z NAMAZI IZ LOKALNIH PRIDELKOV IZVEDLI ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA POVEZANEGA Z LOKALNIMI DOBROTAMI NA POLZELI IN V NJENI OKOLICI.

ZARADI UKREPOV ZA OMILITEV POSLEDIC COVID-19 SMO DOGODEK ORGANIZIRALI DRUGAČE -   V ODDELKIH PODALJŠANEGA BIVANJA JE ZADIŠALO PO DOMAČEM KRUHU, ŽEMLJICAH, NAMAZIH, BUČNI MARMELADI I KOMPOTU IN ŠE IN ŠE ...  VSE DOBROTE PA SO BILE PONUJENE NA STOJNICI PRED ŠOLO V ČASU, KO SO UČENCI ODHAJALI IZ ODDELKOV PODALJŠANEGA BIVANJA.


V GALERIJI SI LAHKO OGLEDATE FOTOGRAFIJE NAŠEGA KULINARIČNEGA USTVARJANJA.

NA PODRUŽNIČNI OSNOVNI ŠOLI ANDRAŽ 
SO PRIPRAVILI PRAVO POGOSTITEV IN NANJO POVABILI TUDI OTROKE IZ VRTCA.
NJIHOV NAMAZ KORENJAČEK JE NAVDUŠIL VSE.



PRVOŠOLCI V OPB 2 NA MATIČNI OSNOVNI ŠOLI 
SO PRIPRAVILI VEČ DOBROT:

  • PREIZKUSILI SO SE V PEKI BELEGA KRUHA IZ BREZGLUTENSKE MOKE
  •    PEKI ŽEMLJIC IZ BELE MOKE                   
  • PRIPRAVILI SO DROBNJAKOV  NAMAZ

  • OSMUKALI METO IZ ŠOLSKEGA VRTA TER SKUHALI METIN ČAS Z MEDOM IN LIMONO

GOSTIJA V OPB 3   



PRIPRAVA NAMAZOV V OPB 5


V OPB 7 SO OBIRALI HMELJ IN PRIPRAVILI LIMONADO S HMELJEM. 
VEČ O HMELJU IN RECEPT ZA "OTROŠKO PIVO" NAJDETE V TEJ OBJAVI.


V OPB 8 PA SO SKUHALI  BUČNO MARMELADO - RECEPT NAJDETE TU.



PRIJAZEN POZDRAV 
VAM V IMENU VSE KUHARSKIH MOJSTROV 

POŠILJAM UČITELJICA MAJDA



KOORDINATORICA PROJEKTA DEKD NA OŠ POLZELA





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE