REGRAT IN POMLADNI SMOOTHIE

                                                       

POMLAD JE ČAS NABIRANJA REGRATOVIH LISTOV. REGRAT JE SESTAVINA IZ KATERE LAHKO PRIPRAVIMO VELIKO RAZLIČNIH JEDI (SOLATE, JUHE, NARASTKE...). KAKO JE UČITELJICA MOJCA PRIPRAVILA REGRATOVO SOLATO SI LAHKO OGLEDAŠ TUKAJ.  POLEG TEGA IMA REGRAT ZELO VELIKO VITAMINOV. VEČ O TEM JE ZAPISALA UČITELJICA MATEJA V SVOJIH DVEH OBJAVAH OSVEŽILNI SIRUP IN REGRATOV "MED ALI SIRUP".

KAKO PRAVILNO NABRATI REGRAT? LISTI REGRATA SO NAJMANJ GRENKI V ČASU PRED CVETENJEM. LISTE ODREŽEMO TIK NAD KORENINO, DA SE DRŽIJO V ŠOPIH. 

                                         

NABIRAMO GA TAM, KJER JE MALO GNOJENIH POVRŠIN, SPREHAJALCEV S PSI IN KJER NI PROMETNIH CEST. KO GA NABEREMO, GA DOBRO OPEREMO. 

KO IMAMO REGRAT NABRAN IN OPRAN, LAHKO IZ NJEGA, KOT SEM ŽE OMENILA NAREDIMO MARSIKAJ. 

TOKRAT VAM BOM PRESTAVILA, KAKO IZ NJEGA NAREDIMO SOVEŽILEN POMLADNI SMOOTHIE.

STVAR JE ČISTO PREPROSTA. REGRATOVE LISTE POTRGAMO IN JIH NAREŽEMO NA DROBNE KOSE. 

                                   

REGRATU BOMO DODALI SADJE. JAZ SEM SE ODLOČILA ZA BANANO IN POMARANČO, LAHKO PA IZBERETE TUDI DRUGO SADJE. ČE NE MARATE PREVEČ REGRATOVE GRENKOBE, POTEM JE BOLJŠE DA IZBERETE SADJE, KI JE BOLJ SLADKO (JAGODE, ANANAS...). SADJE NAREŽEMO NA KOSE. 

               

NATO VSE SKUPAJ DAMO V MEŠALNIK IN ZMELJEMO. 

                                  

NAŠ SMOOTHIE JE PRIPRAVLJEN.

                                                         

IDEJA ZA SMOOTHIE POVZETA PO https://www.bodieko.si/regrat-smoothie.


PA DOBER TEK.


UČITELJICA SANJA



















Komentarji

  1. Super ideja! Sem za vse kar je zdravo, sploh če sestavine rastejo okrog doma :-)
    Prijeten vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakšna ideja! Jaz pa vedno jem regrat kot solato, z dodatki in priboljški. Na smootie še pomislila nisem!
    Zdrav pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala. Zdrav pozdrav obema. :))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI