ZABAVNE IGRICE NA SNEGU
                                          


         

DANES ZJUTRAJ STE PA KAR SKAKALI OD VESELJA, KAJNE. PREBUDILI STE SE V ZASNEŽENO JUTRO IN KOMAJ ČAKALI, DA BOSTE LAHKO SVOJE ROKE ZAKOPALI V BELO SNEŽNO ODEJO IN PRIČELI  USTVARJATI.

 

SNEŽINKE IN BELA SNEŽNA ODEJA NAS KAR VABIJO K IGRI NA SNEGU. POLEG SMUČANJA, SANKANJA IN DRUGIH ZIMSKIH ŠPORTOV, PA SNEG OMOGOČA TUDI DRUGE PREPROSTE IGRE, KI SE JIH LAHKO LOTITE KAR NA DOMAČEM DVORIŠČU.

 

KEPANJE 

    

KEPANJE JE ZAGOTOVO NAJBOLJŠA ZIMSKA ZABAVA, KI VAS BO VSE POŠTENO NASMEJALA. EDINO KAR POTREBUJETE ZA IGRO, SO NEPREMOČLJIVE ROKAVICE. MORDA CELO PRIREDITE DRUŽINSKO TEKMO, KDO VRŽE KEPO DLJE ALI KDO ZADENE TARČO NA DREVESU, NA PRIMER OČETOV STAR KLOBUK.


 SLEDI V SNEGU                    

    

IGRICA JE ZABAVNA IN HKRATI TUDI POUČNA. PRIPOROČAMO VAM, DA NAJPREJ V KNJIGI ALI NA SPLETU PREVERITE, KAKŠNO SLED PUSTI KATERA ŽIVAL POIŠČITE PREDMETE, KI BODO V SNEGU PUSTILE ENAKE OZ. PODOBNE SLEDI. ČE BOSTE OPONAŠALI SLEDI PTIC, LAHKO SLEDI  NARIŠETE KAR S PALICO. IGRO SE IGRATE TAKO, DA EN ČLAN V NEDOTAKNJENI SNEŽNI ODEJI USTVARJA SLEDI, OSTALI PA MORATE UGANITI, KATERA ŽIVAL PUŠČA TAKŠNO SLED. LAHKO SE ODPRAVITE TUDI NA RAZISKOVALNI SPREHOD V BLIŽNJI GOZD IN POIŠČETE RESNIČNE SLEDI V SNEGU, KI SO JIH PUSTILE PRAVE ŽIVALI.

 

 SNEŽKO SNEŽAK                  

 

IZDELOVANJE SNEŽAKA JE NAJBOLJŠA ZABAVA. KO ZAPADE DOVOLJ SNEGA,  ZA NAJLEPŠEGA SNEŽAKA NA SNEGU LAHKO UPORABITE VELIKO RAZLIČNIH STVARI: STARO KAPO, KLOBUK, LONEC, STAR ŠAL IN KORENČEK. KAMENJE LAHKO NAJDETE KAR NA ULICI OZIROMA VRTU POD SNEGOM, LAHKO PA UPORABITE TUDI OKRASNE KROGLICE, OKRASNE KAMENČKE IN GUMBE. NI TREBA, DA JE SNEŽAK POPOLN IN NAJVEČJI V ULICI, POMEMBNO JE, DA SE VSA DRUŽINA ZABAVA.

 

RISANJE PO SNEGU  

  

ZA RISANJE PO SNEGU POTREBUJETE PALICO, LAHKO PA UPORABITE KAR ROKE IN NOGE. POSTANETE LAHKO PRAVI "ZIMOSLIKARJI."

 

SNEŽNI ANGELČEK

   

PREVIDNO SE ULEŽITE NA NEDOTAKNJEN SNEG, NOGE IN ROKE POČASI RAZŠIRITE, NATO PA JIH PRAV TAKO POČASI POLOŽITE PO SNEŽNI ODEJI NAZAJ DO TELESA. NEKDO NAJ VAM POMAGA VSTATI IZ SNEGA, DA SE SLIKA NE POKVARI. IN SNEŽNI ANGELČEK JE TU.

 

 SNEŽNA HIŠKA                               

      

ZA IGRO SNEŽNA HIŠKA JE NAJBOLJŠI KOMPAKTEN, MOKER SNEG IN VSAJ DVA PRIJATELJA. ZAMISLITE SI , KAKO BO IZGLEDALA SNEŽNA HIŠKA IN IZDELAJTE SVOJ, UNIKATEN IGLU. LAHKO TUDI PREUČITE NA SPLETU, KAKO TO DELAJO ESKIMI IN JIH POSKUŠATE POSNEMATI. PA ČEPRAV BO NA KONCU NASTALA POPOLNOMA DRUGAČNA SNEŽNA SKULPTURA.

 

KOLIKOR SNEŽINK, TOLIKO SNEŽNIH UŽITKOV VAM ŽELIM.  NAJ BO ZABAVA NA SNEGU PRIJETNA IN SPROŠČENA.

  

                                                                                    UČITELJICA NEVENKA


 


Komentarji

 1. Vse poznam Nevenka - kaj pa ti, poznaš igro KEPOMET? To igro me je naučil naš kosmatinec ;-) Nikoli se je ne naveliča.
  Lep večer ti želim, Majda

  OdgovoriIzbriši
 2. Spet sem se naučila nekaj novega. ...kepomet. Zanimivo. Tudi naš kosmatinec uživa v njej.
  Lep večer in prijetne sanje.
  Nevenka

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE