IZDELAJ SVOJ NAMIZNI KOLEDAR


KAJ JE TO?

LIST NA STENI,
TI GOVORI,
DA HITRO PREŽIVLJAŠ
MESECE, TEDNE IN DNI. 

PREPRIČANA SEM, DA JE ODGOVOR KOT NA DLANI -  KOLEDAR. ČE BI BILI DANES V ŠOLI, BI ŽE IZDELOVALI SVOJ RAZREDNI KOLEDAR. NANJ BI ZAPISALI POMEMBNE DOGODKE, KOT SO NPR. PRAZNIKI, PA NAŠE ROJSTNE DNEVE ... ILUSTRACIJE BI RAZDELILI PO LETNIH ČASIH TER TAKO POLEG IMEN DNI V TEDNU IN  MESECEV UTRJEVALI ŠE LETNE ČASE. 

NIČ ŠE NI ZAMUJENEGA, VSE TO BOMO POČELI, KO SE ZNOVA SREČAMO V ŠOLI, DANES PA S TABO DELIM IDEJI, KAKO SI LAHKO SVOJ KOLEDAR ZA PISALNO MIZICO ALI TVOJO SOBICO IZDELAŠ DOMA. TUDI KOT DARILO GA LAHKO KOMU PODARIŠ.

KAR DVA SEM V SVOJIH  PRILJUBLJENIH ZEMELJSKIH BARVAH  IZDELALA DANES ZASE, TI PA GA SEVEDA IZDELAJ PO TVOJE -  NANJ DODAJ DODATKE, KI JIH BOŠ Z VESELJEM OBČUDOVAL/OBČUDOVAL CELO LETO.

1. IDEJA V OBLIKI TRIKOTNE PIRAMIDE:

NAJPREJ SI PRIPRAVI:

 • PAPIR V TEBI LJUBIH ODTENKIH
 • LEPILO
 • ŠKARJE
 • RAVNILO


POTREBUJEŠ ŠE MINI KOLEDAR. SAMA SEM MINI KOLEDARČKE  KUPOVALA V USTVARJALNIH TRGOVINAH,  LETOS PA JIH V SLOVENIJI NISEM NAŠLA. 
OSTALO MI JE CELO NEKAJ LANSKIH KOLEDARČKOV, KI JIH VIDIŠ NA FOTOGRAFIJI V ORIGINALNI EMBALAŽI. ČE JIH KJE NAJDEŠ, MI PROSIM SPOROČI ;)A SEM SE ZNAŠLA, KOLEDARČEK POISKALA NA SPLETU IN GA NAREZALA NA POSAMEZNE MESECE - MALCE VEČ DELA, A MOJI PRSTI SO SE DOBRO RAZGIBALI. NATISNEŠ GA LAHKO BARVNO ALI ČRNO BELO IN GA TUDI POLJUBNO POVEČAŠ. ZGORAJ VIDIŠ OBE MOJI NAREZANI RAZLIČICI.


POVEZAVO DO STRANI, KJER LAHKO NATISNEŠ KOLEDAR ZA VSEH 12 MESECEV NAJDEŠ TU.


IZDELAVA KOLEDARČKA:

IZREŽI TRI POLJUBNO VELIKE KVADRATE IN JIH DIAGONALNO PREPOGNI NA POL, DA DOBIŠ DVA TRIKOTNIKA. NA RJAVEM PAPIRJU SE TO BOLJ SLABO VIDI, ZATO SEM ZATE OBLIKOVALA ŠE BEL PAPIR.


NA FOTOGRAFIJI POGLEJ, KAKO KVADRATE ZLEPIŠ SKUPAJ, DA BO KOLEDARČEK SAMOSTOJEČ.


ČE ŽELIŠ KOLEDAR ŠE MALCE POPESTRITI, IZREŽI ŠE DVA MALO MANJŠA KVADRATA, KI JU DIAGONALNO PREREŽEŠ NA POL. POTREBUJEŠ TRI TRIKOTNIKE.
SAMA SEM NA RJAVO OSNOVO NALEPILA KARIRASTE IN ZELENE TRIKOTNIKE.

SEDAJ KOLEDAR ZLEPI SKUPAJ TER NANJ NALEPI PRVI MESEC - JANUAR.
LAHKO NPR. TAKOLE, KOT VIDIŠ  NA MOJEM KOLEDARČKU IZPRED DVEH LET.


ALI PA DODAŠ RAZLIČNE NALEPKE, IZREZE, ODTISE,.. SAMA SEM LETOS DODALA PALČKA POMAGALČKA, KI MI BO POMAGAL SEČI DO ZVEZD.ZADAJ SEM NA KOLEDAR NALEPILA MAJHNO KUVERTO V KATERO SEM SHRANILA PREOSTALE MESECE. TAKO SE MI MED LETOM NE BODO IZGUBILI.
NA TRETJO STRANICO SEM NALEPILA ŠE ENEGA PALČKA POMAGALČKA, VEČ KOT JIH JE, PREJ SE ŽELJE URESNIČIJO, KAJNE?!


2. IDEJA:
DRUGEGA SEM IZDELALA V OBLIKI KOLEDARČKA, KI MI GA JE PRED LETI PODARILA PRIJATELJICA. SAMA NANJ VSAKO LETO DODAM NOV KOLEDAR IN SPET JE KOT NOV - KOT VIDIŠ, PA TEGA LETOS ŠE NISEM STORILA, KER IZDELUJEM SVOJE, A KMALU OSVEŽIM TUDI TEGA :)


DRUGA  IDEJA JE  NEKOLIKO PREPROSTEJŠA KOT PRVA - POTREBUJEŠ LIST V VELIKOSTI A4 TER DODATKE PO LASTNI IZBIRI ... O SPODNJIH SEM RAZMIŠLJALA SAMA. UGANEŠ, KATEREGA BOM UPORABILA?


ČE SE SPOMNIŠ PRVE FOTOGRAFIJE DANES, ŽE VEŠ ;)
ZDAJ PA SE VRNIVA K TVOJI IZDELAVI: LIST  PREPOGNEŠ NA POL IN NATO NA OBEH KRAJŠIH STRANEH NAREDIŠ 3 CM ROB, DA BO KOLEDAR SAMOSTOJEČ.


KOLEDAR OKRASI, RIŠI, BARVAJ, LEPI, PACKAJ, PIŠI ... DAJ SI DUŠKA PO SVOJE!
SAMA SEM  POBARVALA ODTIS ŠTAMPILJKE, KI ME BO SPOMINJAL, KAKO ZELO JE GIBANJE POMEMBNO  ZA NAŠE ZDRAVJE.NE POZABI PA NA PROSTOR, KJER BODO SHRANJENI OSTALI MESECI. PRI MENI SO TOKRAT NAŠLI PROSTOR ZADAJ.ZA KONEC PA ŠE ENA UGANKA: KOLIKO GEOMETRIJSKIH LIKOV JE BILO DANES OMENJENIH IN KOLIKO JIH NAJDEŠ NA FOTOGRAFIJAH? 

IN ŠE NAMIG, ČE TE ZANIMA, KAJ SO O MESECIH ZAPISALE OSTALE UČITELJICE V ISKALNIKU VPIŠI BESEDO KOLEDAR ALI KLIKNI TU IN NAŠEL BOŠ OBILO INFORMACIJ IN IDEJ. NE BO TI ŽAL ; )

TAKO, ČAS JE "UJET", KAKO PA BO PREŽIVET, JE ODVISNO OD VSAKEGA IZMED NAS.

LEPO PREŽIVI  VSAK SVOJ DAN,


UČITELJICA MAJDAKomentarji

 1. Majdica, res ne vem kako ,da jih letos v trgovini ni bilo ,ampak ti si s svojim projektom sigurno ustvarila unikatnega in zelo lepega. Zelo pohvalno. Pošiljam ti velik objem in pozdravček Andreja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Andrejka, tudi sama ne vem zakaj jih ni bilo ... že sama jih vsako leto veliko nabavim - zase, za prijatelje, ki sem jim jih izdelala v preteklosti, da jih lahko obnovijo, lani sem jih izdelovala tudi s svojimi prvošolci ... In ja, se je treba znajti ;-)
   Lepo, lepo bodi in en velik objem k tebi, Majda

   Izbriši
 2. Draga Majda, fantastična ideja! 🙏🙏🙏🙏🙏

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Katarina, vesela sem, da ti je všeč. Morda lahko pri tebi nastane kaj podobnega z novim ustvarjalnim materialom😉.
   Lep večer ti želim, Majda

   Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE