TRGANKA

PREPRIČANA SEM, DA VESTE KAJ JE TRGANKA IN STE ZAGOTOVO KAKŠNO ŽE IZDELALI?!😉

GRE PRAVZAPRAV ZA LEPLJENKO PRI KATERI Z LEPLJENJEM KOŠČKOV PAPIRJA, ZRNC, KRPIC IN PODOBNEGA MATERIALA OBLIKUJEMO SLIKO. KADAR PA MATERIAL TRGAMO, V NAŠEM PRIMIRU BOMO TRGALI LISTE, KONČNO DELO IMENUJEMO TRGANKA. 

S TO TEHNIKO LAHKO IZDELAMO MNOGO NAJRAZLIČNEJŠIH IN ZANIMIVEJŠIH MOTIVOV. NI NUJNO, DA GRA ZGOLJ ZA OTROŠKA DELA, TUDI NEKATERI UMETNIKI USTVARJAJO LEPLJENKE IZ RAZLIČNIH MATERIALOV. 


MOJ KONČNI IZDELEK IZGLEDA TAKOLE.☝ IN KER JE RAVNO ZIMA, SEM SE ODLOČILA, DA IZDELAM MOTIV POLARNEGA MEDVEDA V ZASNEŽENI POKRAJNI. ❆

TAKOLE SEM SE LOTILA USTVARJANJA:

ZA IZDELAVO SEM POTREBOVALA TRŠI LIST - UPORABILA SEM BELEGA, TI PA UPORABI TAKŠNEGA, KI GA NAJDEŠ DOMA. 
DVA MODRA LISTA, SVETLEGA IN TEMNEGA, LEPILO TER ČASOPISNI PAPIR. NA KONCU PA SEM ZA RISANJE OČI, NOSU, UST IN UŠES UPORABILA ČRN FLOMASTER.

PREDEN SE LOTITE DELA IZBERITE, KAKŠEN MOTIV ŽELITE USTVARITI. MOTIV SI SKICIRAJTE NA BEL LIST IN GA PO ŽELJI OBROBITE S ČRNIM FLOMASTROM KAKOR SEM TO STORILA JAZ. POTEM SEM NATRGALA ČASOPISNI PAPIR NA PRECEJ MAJHNE DELČKE IN Z NJIMI ZAPOLNILA MEDVEDA. ZA OZADJE PA SEM NATRGALA MODRA LISTA IN Z NJIMA USTVARILA ZIMSKO POKRAJNO POLARNEGA MEDVEDA. 

ČISTO NA KONCU SEM NATRGALA ŠE ZELO TANKE TRAKCE BELEGA PAPIRJA  TER KROGCE ZA SNEŽINKE.

KAJ MENITE, MI JE POLARNI MEDVED USPEL?

POSKUSITE ŠE VI IZDELATI KAKŠEN MOTIV S TO LIKOVNO TEHNIKO, USTVARITE LAHKO MARSIKAJ ZANIMIVEGA! PRI USTVARJANJU ZA LEPLJENJE LAHKO UPORABITE RAZLIČNE MATERIALE, TUDI KORUZNA ALI ŽITNA ZRNA IN Z NJIMI USTVARITE MOTIV!
MOŽNOSTI JE NESKONČNO! 

ŽELIM VAM PRIJETEN KONEC TEDNA! ODPOČIJTE SI!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

  1. Katja,
    odličen izdelek, natančna in nazorna navodila.... mogoče pa tudi kak moj oddaljen sorodnik?😉
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE