FIT JOGA


 

 


DOBER DAN UČENCI, UČENKE!


DANES SE PO NAPORNEM TEDNU SPROSTITE IN RAZGIBAJTE  TELO S POMOČJO JOGE.  V NAŠEM VSE BOLJ STRESNEM IN GLASNEM OKOLJU NAM POMAGA, DA SE SPROSTIMO, ZBEREMO IN UMIRIMO. PREDVSEM PA JE POMEMBNO, DA JE JOGA NEŽNA, NETEKMOVALNA OBLIKA VADBE, V KATERI UŽIVAMO.  JOGA DELUJE NA VES ORGANIZEM, SAJ POVEČUJE MOČ IN GIBLJIVOST NAŠEGA TELESA. ZARADI NJE SO TUDI NAŠE MISLI BISTREJŠE. MED VADBO SMO USMERJENI NA POLOŽAJE - ASANE, NA DIHANJE IN NA OBČUTJE V TELESU.

 

NAJPREJ SI OGLEJTE SI TV PRAVLJICO  - JOGA ZA DOBRO JUTRO

OB GLEDANJU HKRATI IZVAJAJTE VAJE ZA OGREVANJE IN TO BO UVOD V VADBO JOGE.

 

 

 
 

  UMIRITVENA IN SPROŠČUJOČA JOGA - 10 MINUT JOGE 

                    (VIR: M.TERBOVŠEK: JOGA ZA OTROKE)


👍 PREIZKUSITE SE LAHKO TUDI  V RAZLIČNIH POLOŽAJIH JOGE, KI SO PRIKAZANI  NA SLIČICAH. DOBRO SI POGLEJTE POLOŽAJE  IN  KATERE ŽIVALI LAHKO POSNEMATE. V VSAKEM POLOŽAJU VZTRAJAJTE 30 SEKUND. VAJE LAHKO VEČKRAT PONOVITE.  

👍 PREDLAGAM, DA SI ZA ZAČETEK IZBERETE  5 SLIČIC, TOREJ 5 POLOŽAJEV JOGE.

 👍 LAHKO SI  IZMISLITE  KAK SVOJ POLOŽAJ, GIB IN OPONAŠATE ŠE KATERO DRUGO ŽIVAL ALI PREDMET (ŠTORKLJA - STOJA NA ENI NOGI, ŽABA - RAZŠIRJEN POČEP…).VEM, DA VAŠA DOMIŠLJIJA NIMA MEJA IN BOSTE VADBO  OPRAVILI Z  VESELJEM.

 👍 BODITE POZORNI NA PRAVILNO DIHANJE (VDIH - IZDIH).


VSAK DAN SE ZGODI SAMO ENKRAT V ŽIVLJENJU. ZATO GA IZKORISTITE BODI SREČNI IN PREŽIVITE NAJLEPŠE TRENUTKE Z VAŠIMI NAJBLIŽJIMI. VESELITE, IGRAJTE, SMEJTE  IN  GIBAJTE  SE  IN KAR JE NAJPOMEMBNEJE, OSTANITE ZDRAVI!

 

                                                                                       UČITELJICA NEVENKA


Komentarji

  1. Nevenka, kako lepo si predstavila meni ljubo jogo. Vsak dan se ji vsaj malce prepustim, je pa tudi moja stalna sopotnica v razredu. Vesela sem, da se ji bodo lahko tudi otroci prepustili s tvojo pomočjo.
    Prijeten vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Nevenka, tole je krasna sprostitev.
    Mija

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI