SLIKANJE Z UPORABO TOPLO-HLADNEGA BARVNEGA KONTRASTA

POZDRAVLJENI UČENCI IN UČENKE!

MISLIM, DA SMO VSI ŽE V MISLIH V ŠOLI, ČISTO MALO ŠE IN SE ZOPET VIDIMO! JEEEEEEJ 🎉🎊

ŠE PREDEN PA ZARES VSTOPIMO V ŠOLO BOMO MALO PONOVILI BARVE, TER SE NATO LOTILI SLIKANJA Z UPORABO TOPLO-HLADNEGA BARVNEGA KONTRASTA. 

MORDA NEKATERI ŽE VESTE, DA POZNAMO 3 OSNOVNE BARVE. TE SO RUMENA, MODRA IN RDEČA. TEH NI MOGOČE DOBITI Z MEŠANJEM BARV, TE MORAMO IMETI. VSE OSTALE BARVE NASTANEJO Z MEŠANJEM TEH TREH BARV. ČE NAPRIMER ZMEŠAMO MODRO IN RUMENO NASTANE ZELENA, ČE ZMEŠAMO MODRO IN RDEČO NASTANE VIJOLIČNA. IN ŠE MNOGO RAZLIČNIH KOMBINACIJ POZNAMO. 

VIR FOTOGRAFIJE: https://www.pavicevic.si/barvanje-las/ 

POLEG TEGA, DA BARVE MEŠAMO PA JIH LAHKO RAZDELIMO TUDI NA TOPLE IN HLADNE. LAHKO BI REKLI, DA OB SONČNEM DNEVU PREVLADUJEJO TOPLE BARVE, OB DEŽEVNEM ALI NEVIHTNEM PA HLADNE. 

TAKOLE DELIMO BARVE NA TOPLE IN HLADNE:
VIR FOTOGRAFIJE: https://www.omorika.si/sl/Strokovni_clanki_vrtnarija_vrtnarstvo_drevesnica/Barve_v_vrtu_1._del/?omorika=cv7vd8vokigr98i82jqj4rf6a3

TAKOLE SEM SE JAZ LOTILA USTVARJANJA:
POTREBOVALA SEM TRŠI LIST (RISALNI LIST), TEMPERA BARVE, ČOPIČ IN SVINČNIK. 

NAJPREJ SEM LIST S ČRTO PREPOLOVILA NA DVA ENAKO VELIKA DELA. NATO SEM SI NARISALA MOTIV. ENO STRAN SEM POBARVALA S TOPLIMI BARVAMI, DRUGO S HLADNIMI.  NA KONCU SEM VSE SKUPAJ OBROBILA ŠE S ČRNIM FLOMASTROM. 

ŽELELA SEM PREDSTAVITI HIŠO PO DNEVI IN PO NOČI. 

SEDAJ PA SI NA VRSTI TI!

IZBERI MOTIV, KI GA ŽELIŠ NASLIKATI, NAJ BO ČIM BOLJ SIMETRIČEN. RAZDELI GA NA POLOVICO S ČRTO IN POBARVAJ V TOPLO-HLADNEM KONTRASTU KAKOR SEM TO STORILA JAZ. 

UŽIVAJ V SLIKANJU TER V VIKENDU!

KOMAJ ČAKAM DA SE VIDIMO!

UČITELJICA KATJAKomentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI