KEGLJANJE

 

POZDRAVLJENI!

UČENJE JE LAHKO ZELO NAPORNO. NEKATERE PODATKE SI TEŽJE ZAPOMNIMO. IGRA IN ZABAVA LAHKO PRI TEM ZELO POMAGATA.

ZELO ZABAVNO IN ZANIMIVO JE LAHKO KEGLJANJE NA RAZLIČNE NAČINE.

KAKO?

ENA OD MOŽNOSTI JE TUDI TA, KI VAM JO BOM PREDSTAVILA.

ZA IZDELAVO TE IGRE POTREBUJETE PRAZNE ROLICE PAPIRJA ALI JOGURTOVE LONČKE (TI SO BOLJ UPORABNI, KER LAHKO NA NJIH MENJAVATE VSEBINE, KI BI SI JIH RADI ZAPOMNILI.), REKLAMNI ALI ČASOPISNI PAPIR, LEPILNI TRAK IN FLUMASTRE ALI BARVICE.

 


PONOVILI BOMO MESECE V LETU:

1.   NABERETE 12 ROLIC ALI LONČKOV – ZA VSAK MESEC ENEGA.

2.   NA SPREDNJO STRAN ROLIC ALI LONČKOV NAPIŠETE IMENA MESECEV, NA ZADNJO STRAN PA OBRAZE ALI STVAR, NA KATERO SE OB TEM MESECU SPOMNITE (MAREC – ZVONČKI).3.   V LONČKE ALI ROLICE ZATLAČITE REKLAMNI ALI ČASOPISNI PAPIR,  (DA BODO KEGLJI STABILNEJŠI) KI GA V KEGELJ PRILEPITE Z LEPILNIM TRAKOM.

4.   IZ ČASOPISNEGA ALI REKLAMNEGA PAPIRJA NAREDITE VEČJO KROGLO, KI JO PRELEPITE Z LEPILNIM TRAKOM, DA BO TRDNEJŠA.5.   ROLICE ALI LONČKE POSTAVITE V PIRAMIDO: MESECI SI SLEDIJO OD PRVEGA DO ZADNJEGA ALI PA OBRATNO. LAHKO GLEDATE NA URO V KOLIKEM ČASU VAM TO USPE – VSAKIČ MORATE BITI HITREJŠI (TUDI SEKUNDE ŠTEJEJO IN VSAK NAPREDEK JE POHVALJEN). ZA NAGRADO PA POTEM S KROGLO PODERETE PIRAMIDO (OD PIRAMIDE STE ODDALJENI VSAJ 5 KORAKOV.).

6.   KEGLJE LAHKO POSTAVITE V VRSTO IN CILJATE POSAMEZEN MESEC, ŠTEVILO, VEČKRATNIK, ČRKO ALI BESEDO, KO TA PODATEK PREJ GLASNO PONOVITE. 

7.   PIRAMIDO LAHKO PODIRATE TAKO, DA KROGLO MEČETE ČEZ GLAVO NAZAJ, MED NOGAMI, Z LEVO ALI DESNO ROKO – BODITE USTVARJALNI IN PAZITE NA VARNOST, DA SE NE BO KAJ RAZBILO ZARADI VAŠEGA INTENZIVNEGA NAGRAJEVANJA ZNANJA.

8.   ČE STE PODATKE NAPISALI NA PLASTIČNE JOGURTOVE LONČKE, JIH, KO SI BOSTE TE PODATKE ZAPOMNILI, ZBRIŠITE IN ZAMENJAJTE Z DRUGIMI.

 

Z OBRAZI, KI JIH IMAM NARISANE NA DRUGI STRANI SE JAZ LAHKO IGRAM TUDI SPOMIN.

                                      


VELIKO ZABAVE Z IGRO IN UČENJEM VAM ŽELIM!

UČITELJICA ANGELIKAKomentarji

  1. Angelika, zelo zanimivo in zabavno, saj veš, da ti to pišem, ker smo se ob spoznavanju koledarja vedno zelo radi skupaj igrali, letos pa zagotovo preizkusimo tudi tvojo idejo.
    Lep januarski pozdrav,
    Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

PICA PALČKE