MENC MELOW

 

DANES SEM Z VAMI PONOVNO UČITELJICA NATAŠA.

ČE ŽELITE SE LAHKO DANES PREIZKUSITE  V PRIPRAVI PECIVA MENC MELOW.


SESTAVINE, KI JIH POTREBUJEŠ SO:

15 DAG MASLA ALI MARGARINE 

15 DAG SLADKORJA

20 DAG MOKE

2 DCL MLEKA

4 RUMENJAKE

½ PECILNEGA PRAŠKA

½ VANILI SLADKORJA

3 ŽLICE ČOKOLADE V PRAHU


NAJPREJ LOČI BELJAKE OD RUMENJAKOV.



NATO Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM PENASTO ZMEŠAJ JAJCA IN SLADKOR.



NATO DODAJ ŠE VSE OSTALE SESTAVINE IN JIH DOBRO ZMEŠAJ  Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM.



MASO STRESI V PEKAČ TER PECI NA 180 STOPINJ PRIBLIŽNO 20 - 25 MINUT.


MEDTEM ZMEŠAJ 4 BELJAKE IN 20 DAG SLADKORJA.




KO JE BISKVIT PEČEN PEČICO UGASNI IN GA PUSTI V PEKAČU V PEČICI 20 MINUT POLITEGA S SNEGOM 4 BELJAKOV IN 20 DAG SLADKORJA.

MEDTEM PRIPRAVI ČOKOLADNO GLAZURO.

POTREBUJEŠ:

10 DAG ČOKOLADE V PRAHU

5 DAG MASLA



V PONVI SEGREJ MASLO IN ČOKOLADO V PRAHU.



PO 20 MINUTAH VZEMI PEKAČ IZ PEČICE IN PECIVO POLIJ S ČOKOLADNO GLAZURO TER PUSTI, DA SE STRDI.



KO JE PECIVO HLADNO GA RAZREŽI NA POLJUBNO VELIKE KOSE.

DOBER TEK!



                                                                               SLADEK POZDRAV

                                                                               UČITELJICA NATAŠA

Komentarji

  1. Nataša, tale recept je pa super in sestavine prav vse obožujem,...Prijeten dan ti želim, Tanja.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI