MEHKE, SLASTNE IN DIŠEČE MINI ŽEMLJICE

MMM ... KAKO PRIJETNO DIŠI PRI MENI! VESTE ZAKAJ? 

KER JE DANES TOREK - TOREJ DAN ZA PEKO.

PRIPRAVILI BOMO MINI ŽEMLJICE - TAKŠNE, KI SE JIH LAHKO LOTITE SKORAJ ČISTO SAMI, SAJ VAM BOM POLEG RECEPTA PRI KATEREM JE POTREBNO TEHTATI ZAPISALA TUDI RECEPT PRI KATEREM BOMO SESTAVINE MERILI LE Z LONČKOM/KOZARCEM. 

POGLEJTE KAKO ČUDOVITO SO IZGLEDALE MOJE ŽEMLJICE! 😍😍😍 LAHKO BI JIM REKLI TUDI MINUTNE ŽEMLJICE, SAJ JIH V NEKAJ MINUTAH NI BILO VEČ! 

PRIPRAVA ŽEMLJIC JE POVSEM ENOSTAVNA, SAJ NE POTREBUJETE POSEBNIH PRIPOMOČKOV, SESTAVINE PA BOSTE SKORAJ ZAGOTOVO NAŠLI V DOMAČI SHRAMBI. 

SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE LAHKO IZMERITE S POMOČJO TEHTNICE ALI MERILNE POSODE:

- 500 G MOKE
- 1 DL MLEKA
- 2 - 2, 5 DL VODE
- 2 ŽLICI OLJA
- ŽLIČKA SOLI
- VREČKA SUHEGA KVASA

ALI PA VSE SESTAVINE IZMERITE S POMOČJO OBIČAJNEGA KOZARCA (MAJHNEGA) ALI PA SKODELICE ZA ČAJ:

MLEKO IN VODA MORATA BITI MLAČNA! SICER TESTO PRECEJ ČASA NE BO VZHAJALO.

VODO DODAJTE PO OBČUTKU - TESTO JE PRIMERNE TEKSTURE, KO JE PRECEJ MEHKO, A SE KLJUB VSEMU NE LEPI NA VAŠE ROKE. POTREBNO GA JE MESITI PRECEJ DOLGO - VSAJ 15 MINUT.  NATO PA GA NE POZABITE POKRITI S ČISTO KRPO IN GA PUSTITE VZHAJATI VSAJ 1 URO. 

SAMA SEM SI NA ZAČETKU POMAGALA Z ROČNIM MEŠALNIKOM, KI IMA METLICE ZA MESENJE. NATO PA SEM SE LOTILA GNETENJA Z ROKAMI IN S PLASTIČNO LOPATICO.

POSTOPEK PRIPRAVE SI OGLEJTE V VIDEO RECEPTU: 
 


ŽEMLJICE TAKO PRIJETNO DIŠIJO IN SO ZARES OKUSNE. PRI NAS DOMA SMO ŠE TOPLE NAMAZALI Z MASLOM IN DOMAČO MARELIČNO MARMELADO! ODLIČNO JE BILO!

ČE SE TUDI VI LOTITE PRIPRAVE MINI ŽEMLJIC, BOM IZJEMNO VESELA KAKŠNE VAŠE FOTOGRAFIJE!

IMEJTE SE LEPO IN NE POZABITE SE GIBATI NA SVEŽEM ZRAKU!

UČITELJICA KATJA






Komentarji

  1. Zelo nazorna navodila, žemljice pa so videti fantastično! Bravo, Katja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lea hvala! Res so bile okusne! v trenutku jih ni bilo več :)

      Izbriši
  2. Sem jih že pripravila. Super so. Tale tvoja navodila so res enkratna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super Nevenka, me veseli! Hvala!
      Vse dobro, Katja! :)

      Izbriši
  3. Katja, hvala za super recept - mini žemljice, ki jih pečejo na nama priljubljeni pohodniški točki (sodeč po fotografijah) so mi tako zelo všeč in zdi se mi, da so tvoje podobne. Nič, bo potrebno preveriti in se prepričati ;-)
    Še malo, pa se vidiva v šoli, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI