SLADKO PRESENEČENJE

 


IMATE RADI PRESTE? JAZ ZELO, KER SO SLANE.

LAHKO PA PRIPRAVIMO TUDI SLADKE. TE SO PREMAZANE Z MASLOM IN POSUTE S SLADKORJEM. 

BI POSKUSILI? PA DAJMO.

SESTAVINE:

- 19 G MASLA

- 2 DCL MLEKA

- 1/2 ZAVOJČKA SVEŽEGA KVASA

- 1/2 DCL SLADKORJA V PRAHU

- ŠČEPEC SOLI

- 1/2 ŽLIČKE PECILNEGA PRAŠKA

- 7 DCL MOKE

- ZA GLAZURO POTREBUJEMO 1 JAJCE

- ZA PRELIV PA 1 DCL SLADKORJA V PRAHU

PRIPRAVA :

- MASLO STOPIMO IN DODAMO. MLEKO

- V SKLEDO NADROBIMO KVAS IN GA VMEŠAMO V MLEČNO ZMES

- PRINEŠAMO SLADKOR, SOL, PECILNI PRAŠEK IN MOKO. 

- TESTO POKRIJEMO IN GA PUSTIMO POČIVATI PRIBLIŽNO 30 MIN

- TESTO POLOŽIMO NA POMOKANO POVRŠINO. RAZDELIMO GA NA 18 KOSOV

- KOŠČKE TESTA RAZVALJAMO NA OZKE KLOBASE ENAKOMERNE DEBELINE, DOLGE PRIBLIŽNO 40 CM. NATO OBLIKUJEMO PRESTE

- PRESTE POLOŽIMO NA PEKAČ OBDAN S PEKI PAPIRJEM. PUSTIMO JIH VZHAJATI 30 MIN. MEDTEM SEGREJEMO PEČICO NA 250°

- PRESTE PEČEMO 10 MIN. ŠE TOPLE PREMAŽEMO S STOPLJENIM MASLOM IN JIH POVALJAMO V SLADKORJU V PRAHU

ZRAVEN SI PRIPRAVITE VROČ KAKAV ALI ČAJ. KAR VAM JE LJUBŠE. 

POZDRAV DO JUTRI! 

UČITELJICA KRISTINA 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI