CARSKI PRAŽENEC Z ROZINAMI
CARSKI PRAŽENEC Z ROZINAMI
POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI IN VSI OSTALI, KI SPREMLJATE NAŠ KOTIČEK ZA USTVARJALNI PROSTI ČAS. DANES SE BOSTE Z MANO PONOVNO SLADKALI.
PREDSTAVIM VAM ENOSTAVEN RECEPT ZA ZDRAV CARSKI PRAŽENEC, KI SE BO ZAGOTOVO PRILEGEL PO DANAŠNJEM ŠPORTNEM DNEVU IN AKTIVNOSTIH NA SNEGU.
PRIPRAVA JE PREPROSTA, DAL VAM BO PA ENERGIJE ZA CELO POPOLDNE.
SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE SO:
* MOKA ( JAZ SEM UPORABILA PIRINO )
* MLEKO
* 2 JAJCI
* 1 VANILI SLADKOR
* ŠČEPEC SOLI
* ROZINE
* GOZDNI SADEŽI ( ZA PRELIV )
PRED VSAKIM KUHARSKIM IZZIVOM JE POTREBNO POSKRBETI ZA HIGIENO ROK IN SE PRIPRAVITI NA DELO TER POISKATI SESTAVINE.
V POSODO ZA MEŠANJE DAJTE MOKO
JAJCE, MLEKO, VANILI SLADKOR, ŠČEPEC SOLI IN ROZINE
VSE SESTAVINE DOBRO PREMEŠAJTE Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM
NATO LAHKO DATE MASO POČIVAT V HLADILNIK ZA ENO URO, LAHKO PA TUDI PREJ SPEČETE CARSKI PRAŽENEC
V PONEV ZA PEKO PALAČINK DAJTE MALO OLJA IN NATO TRI ZAJEMALKE MASE
JAZ BOM PRIPRAVILA ŠE SADNO OMAKO IZ ZMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽEV, KI SEM JIH OB STALNEM MEŠANJU NA ŠTEDILNIKU SPREMENILA V ZELO OKUSNO SADNO OMAKO
KO SE MASA MALO ZAPEČE JO OBRNITE Z LOPATKO IN NADROBITE NA MANJŠE KOŠČKE, VES ČAS DOBRO MEŠAJTE IN OBRAČAJTE, DA SE DOBRO IN ENAKOMERNO ZAPEČE
PEČEN CARSKI PRAŽENEC Z ROZINAMI DAJTE NA KROŽNIK
IN POSTREZITE S SADNO OMAKO
ZELO ZDRAV IN OKUSEN OBROK JE PRIPRAVLJEN
PRIPRAVA JE RES ENOSTAVNA ZATO SE LE POGUMNO LOTITE DELA!
ZA DANES BO TO VSE IN ŽELIM VAM PRIJETEN DAN POLN ŠPORTNIH AKTIVNOSTI, RES ŠKODA DA SE NE MOREMO SKUPAJ DRUŽITI NA SNEGU
POGREŠAM VAS, UČITELJICA TANJA!
Oh., pa res! Mi je kar pri dišal! 😁
OdgovoriIzbriši