CARSKI PRAŽENEC Z ROZINAMI

 CARSKI  PRAŽENEC  Z  ROZINAMI

 

POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI IN VSI OSTALI, KI SPREMLJATE NAŠ KOTIČEK ZA USTVARJALNI PROSTI ČAS. DANES SE BOSTE Z MANO PONOVNO SLADKALI. 

PREDSTAVIM VAM ENOSTAVEN RECEPT ZA ZDRAV CARSKI PRAŽENEC, KI SE BO ZAGOTOVO PRILEGEL PO DANAŠNJEM ŠPORTNEM DNEVU IN AKTIVNOSTIH NA SNEGU. 

PRIPRAVA JE PREPROSTA, DAL VAM BO PA ENERGIJE ZA CELO POPOLDNE.

 



SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE SO:  

 

* MOKA ( JAZ SEM UPORABILA PIRINO )

* MLEKO 

* 2 JAJCI

* 1 VANILI SLADKOR

* ŠČEPEC SOLI

* ROZINE 

* GOZDNI SADEŽI ( ZA PRELIV )

 

PRED VSAKIM KUHARSKIM IZZIVOM JE POTREBNO POSKRBETI ZA HIGIENO ROK IN SE PRIPRAVITI NA DELO TER POISKATI SESTAVINE.   


V POSODO ZA MEŠANJE DAJTE  MOKO

 


JAJCE,  MLEKO, VANILI SLADKOR, ŠČEPEC SOLI IN ROZINE

 

VSE SESTAVINE DOBRO PREMEŠAJTE Z ELEKTRIČNIM MEŠALNIKOM



 NATO LAHKO DATE MASO POČIVAT V HLADILNIK ZA ENO URO, LAHKO PA TUDI PREJ SPEČETE CARSKI PRAŽENEC


 V PONEV ZA PEKO PALAČINK DAJTE MALO OLJA IN NATO TRI ZAJEMALKE MASE



 JAZ BOM  PRIPRAVILA ŠE SADNO OMAKO IZ ZMRZNJENIH GOZDNIH SADEŽEV, KI SEM JIH OB STALNEM MEŠANJU NA ŠTEDILNIKU  SPREMENILA V ZELO OKUSNO SADNO OMAKO


KO SE MASA MALO ZAPEČE JO OBRNITE Z LOPATKO IN NADROBITE  NA MANJŠE KOŠČKE, VES ČAS DOBRO MEŠAJTE IN OBRAČAJTE, DA SE DOBRO IN ENAKOMERNO ZAPEČE


 PEČEN CARSKI PRAŽENEC Z ROZINAMI DAJTE NA KROŽNIK


IN POSTREZITE S SADNO OMAKO


ZELO ZDRAV IN OKUSEN OBROK JE PRIPRAVLJEN




PRIPRAVA JE RES ENOSTAVNA ZATO SE LE POGUMNO LOTITE DELA!


ZA DANES BO TO VSE IN ŽELIM VAM PRIJETEN DAN POLN ŠPORTNIH AKTIVNOSTI,  RES ŠKODA DA SE NE MOREMO SKUPAJ DRUŽITI NA SNEGU


POGREŠAM VAS, UČITELJICA TANJA!

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI