ČAJANKA V NARAVI

OJ!

KAJ JE ČAJANKA ?

 

JE  MOGOČE PRIJATELJICA SOSEDOVEGA JANKA?

ALI JE TO ČISTO NAVADNA  BESEDNA UGANKA ?

NOBEN ODGOVOR NI PRAVI, KER ČAJANKA  SE ZELO DOBRO SAMA PREDSTAVI.

ZA ČAJANKO POTREBUJEMO ČAJ ALI VEČ TEGA.

ZDRAVILNIH ZELIŠČ ZALOGE BO TREBA.

LE SLEDITE, DA KAJ KORISTNEGA NE ZAMUDITE. 

 DANES BOM PRIPRAVILA ČAJ IZ VSEH TEH ZELIŠČ.





MELISA JE RASTLINA, KI POMAGA KADAR SPANJE JE VELIKA ZGAGA.
PRED SPANJEM NEKAJ POŽIRKOV NAREDIŠ  IN POTEM KOT ANGELČEK ZASPIŠ.

KAMILICA  JE KRALJICA MED ZELIŠČI...
SE SPOMNIŠ LISICE IZ MOJCE POKRAJCULJE, KI MORALA BI SKUHAT ČAJ , DA BI BILO JI BOLJE.
A LISICA PRISEGLA JE NA MED, POLIZALA GA JE, DA ZA NJO NI OSTALA NITI SLED. KAMILICA UBLAŽI KAR V TRBUŠČKU TE TEŽI.

ŽAJBELJ , TA JE FRAJER MED ZELIŠČI. BOLI GRLO, PEČE JEZIK, VČASIH DLESEN PONAGAJA. VERJEMI, RES POMAGA GRGRANJE ŽAJBLJEVEGA ČAJA.

BEZEG SE S SVOJIM CVETOM BOHOTI . NJEGOVE ZDRAVILNOSTI  NIČ NE ZMOTI,   KADAR JE VISOKA VROČINA NA POTI,

MATERINA DUŠICA   JE DUŠICA PRAVA. A VEŠ, KO TE OD KAŠLJA ŽE BOLI GLAVA... HITRO OČISTI TI GRLO IN PLJUČA IN  SPET SI KOT NOV,  PRIPRAVLJEN ZA SKRIVANJE OKOLI VOGLOV.




VEM, DA SE VAM ZDI, DA KUHANJE ČAJA NI NE VEM KAKŠNA UMETNOST , DA BI  POTREBOVALI  NAVODILA. 
PA VENDAR JE POTREBNIH NEKAJ NAPOTKOV.

V LONCU SEM ZAVRELA PRIBLIŽNO LITER VODE.



                  
                          V VEČJO POSODO SEM ZMEŠALA VSA PRIPRAVLJENA ZELIŠČA.






PRELILA SEM JIH Z VRELO VODO IN PUSTILA STATI 10 MINUT. 






        ČAJ SEM NATO PRECEDILA V TERMO POSODO IN DODALA ŽLIČKO MEDU.





NATO  SMO SE PODALE V GOZD NA ČAJANKO. MAJA JE V NAHRBTNIKU NESLA VSE POTREBNO ZA UŽIVANJE ZDRAVILNEGA ČAJA.
ZA BIBI JE BIL NAHRBTNIK PRETEŽAK. 





                                      BIBI JE VES ČAS  HODILA TIK ZA MANO IN CVILILA. 





                                                  KER SE JI NI LJUBILO VEČ HODITI. 





                        NAJ JI BO, SEM SI MISLILA IN SEM JO NEKAJ ČASA NOSILA.







KMALU SMO NAŠLE RES PRAVLJIČEN KOTIČEK.

UŽIVALE SMO V GOZDNI ČAJANKI.




NA ZAČETKU PISANJA JE BILA FOTOGRAFIJA Z ZELIŠČI.
ZRAVEN VSAKEGA ZELIŠČA JE BILO NAPISANO KAKO SE IMENUJE.
SE SPOMNIŠ IMEN ? PREIZKUSI SE V SPOZNAVANJU ZELIŠČ.





LAHKO SI PRIPRAVIŠ KATERIKOLI ČAJ.   NA VOLJO JIH JE RES VELIKO.
ČE SMO TE NAVDUŠILE ZA ČAJANKO, JO PRIPRAVI ZASE IN ZA SVOJE DOMAČE. NA TERASI, V SADOVNJAKU , NA TRAVNIKU ALI V GOZDU.
NAM PA LE JAVI KAKO JE USPELA.


                                               BODITE FAJN IN RADI SE IMEJTE !

                                                                KRISTINA

Komentarji

  1. Kako lepo, sproščujoče in še zdravo za naše telo. Super čajanka!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE