"ZAMRZNJENI" PIŠKOTI



KAJ POMENI NASLOV MOJE DANAŠNJE OBJAVE – ZAMRZNJENI PIŠKOTI? 🤔
❋❋❋

ČE NAŠI DOMIŠLJIJI SPET PUSTIMO PROSTO POT, SI JIH LAHKO PREDSTAVLJAMO KOT LEDENE KOCKE, KI IMAJO OKUS PO PIŠKOTIH. 😋

❋❋❋ 

SO TO MORDA PIŠKOTI, KI SMO JIH SPEKLI, NATO PA POZABILI ZUNAJ NA MRAZU TAKO DOLGO, DA SO ZMRZNILI? KAKŠNA ŠKODA! 😢

❋❋❋

NE, NE GRE ZA TAKŠNE PIŠKOTE. PREMISLIVA ŠE MALO ...


KAJ PA, ČE SI ŠE ENKRAT OGLEDAVA MOJ RECEPT ZA PRAZNIČNE PIŠKOTE Z ZAČIMBAMI? TAM SEM S TEBOJ DELILA NASVET O TEM, KAJ STORITI Z MASO, KI NAM OSTANE PRI PEKI PIŠKOTOV. PRAVILNO RAZMIŠLJAŠ, JA! TO JE TISTA IDEJA O PIŠKOTNI "KAČI", KI JO ZAMRZNEMO IN UPORABIMO, KADAR DOMA NIMAMO SESTAVIN ALI PA ENERGIJE ZA PEKO SVEŽIH PIŠKOTOV.

TOLE JE SLIKA PIŠKOTNE KAČE, A RECIMO BOBU BOB – ZADEVA RES MOČNO SPOMINJA NA KLOBASO 😁

KO SE ODLOČIŠ ZA PEKO ZAMRZNJENIH PIŠKOTOV,  VZEMI PIŠKOTNO KAČO ALI KLOBASO IZ ZAMRZOVALNIKA IN JO NAREŽI. PREJ POČAKAJ PRIBLIŽNO POL URE, DA BO DOVOLJ MEHKA ZA REZANJE. SAMA JO NAREŽEM KAR NA KOLOBARJE, LAHKO PA POČAKAŠ ŠE KAKŠNO URO, DA BO TESTO SPET PRIMERNO ZA GNETENJE, IN IZREŽEŠ PIŠKOTE POLJUBNIH OBLIK. 

PIŠKOTE POLAGAJ NA PEKAČ, OBLOŽEN S PAPIRJEM ZA PEKO, IN JIH PECI NA 180 STOPINJAH 15–20 MINUT.

KOT LAHKO VIDIŠ NA SPODNJI SLIKI, SEM IZ ZAMRZOVALNIKA VZELA DVE PIŠKOTNI KAČI, TEMNEJŠA JE NAREJENA PO PODOBNEM RECEPTU, LE DA SEM NAMESTO ARAŠIDOV IN ZAČIMB UPORABILA KOKOS, NAMESTO MLEČNE ČOKOLADE PA TEMNO ČOKOLADO S 75 % KAKAVA.

NA PEKAČU SE BOLJE VIDI RAZLIKA V SESTAVINAH PIŠKOTOV.

TAKOLE PA SO "ZAMRZNJENI" PIŠKOTI VIDETI, KO SO PEČENI.

MOJI POSKUSNI ZAJČKI TRDIJO, DA SO TAKŠNI PIŠKOTI ŠE BOLJŠI KOT SVEŽI, SAJ SO ŠE BOLJ HRUSTLJAVI. 🐰

SPECI JIH, NE BO TI ŽAL.
POZDRAVČEK 👋
UČITELJICA LEA


Vir prve slike: pridobljeno 16. 12 2020 na https://www.twosisterscrafting.com/elsas-frozen-fractal-sugar-cookies/

Komentarji

  1. Odlično, Lea! Super recept je tole, hvala komaj čakam, da ga preiskusim!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Si me spomina na kačo, ki se že predlogo potepa in ne najde več poti v moj zmrzovalnik, podobna je tvojima dvema, le da je svetlejša in polnaaaaaa mandljev.
    Preizkusim še tvoj recept, čeprav ne vem kdaj ... ker naša najmlajša medvedka kar naprej prosi po tistih tvojih ... saj veš katerih ;-)
    Hvala za namig, Majda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko sem bila mlajša, si nisem nikoli mislila, da bom s takšnim veseljem rekla, da imam kačo v zamrzovalniku! :D

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI