SADNI KOLAČKI ZA SLADKO VZDUŠJE





MESECA DECEMBRA NI SLADIC NIKOLI PREVEČ. DECEMBER JE NAMENJEN VSAKRŠNEMU RAZVAJANJU, TUDI SLADKEMU.

DANES VAS POVABIM, DA SE POIZKUSITE V PRIPRAVI SADNIH KOLAČKOV.

TO SO MAJHNI KOLAČKI S ČOKOLADO IN SADJEM.

ZA 8 TAKŠNIH KOLAČKOV POTREBUJEMO:

300 g MOKE

ŠČEPEC SOLI

100 g SLADKORJA V PRAHU

1 VANILI SLADKOR

125 g MASLA

1 JAJCE

2 ŽLICI MRZLE VODE

 

NADEV:

100 g TEMNE ČOKOLADE

2 ŽLICI SLADKE SMETANE

800 g JAGODIČEVJA

250 g ČEŠENJ

                                                                                                                                                    

PRIPRAVA:

1. MOKO, SOL SLADKOR V PRAHU IN VANILIJEV SKADKOR VSUJEMO V SKLEDO. DODAMO NA KOŠČKE NAREZANO MASLO, JAJCE IN VODO. TESTO ZAMESIMO IN GA DAMO NA HLADNO ZA 45 MINUT. 

2. PEČICO SEGREJEMO NA 200°. PEKAČ PREMAŽEMO Z MASLOM. TESTO RAZVALJAMO. IZ RAZVALJANEGA TESTA NAREDIMO 8 KROGOV. TE KROGE POLOŽIMO V PEKAČ.

3. VSAKEMU KROGU NAREDIMO ROB PRIBLIŽNO 1 CM. KOLAČKE PEČEMO PRIBLIŽNO 20 MINUT.

4. ČOKOLADO NAREŽEMO NA VEČJE KOŠČKE IN JO STOPIMO NAD VODNO PARO. STOPLJENO ČOKOLADO PRIMEŠAMO SLADKO SMETANO. S TO ZMESJO NAMAŽEMO KOLAČKE. 

5. Z JAGODIČEVJEM IN ČEŠNJAMI NAPOLNIMO KOLAČKE. LAHKO DODATE ŠE SLADKO STEPENO SMETANO. 


SE VAM CEDIJO SLINE? 

POTEM PA KAR V AKCIJO! 

NAJ VAM USPE PRIPRAVA TE SLASTNE SLADICE. 




POZDRAV DO JUTRI! 

UČITELJICA KRISTINA 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI