SIMBOLI SREČE

 DOBER DAN!

UPAM, DA JE DANES VAŠ SREČEN DAN. ČEPRAV JE NAJBRŽ ČISTO NAVADEN TOREK. TUDI MED PLANETI JE MENDA VSE KOT MORA BITI. SMO ZDRAVI, SITI, UMITI, SMO NA TOPLEM, SMO V KROGU DRAGIH LJUDI... TOREJ IMAMO KUP RAZLOGOV, DA SMO SREČNI.

MESECA DECEMBRA  NA RAZLIČNE NAČINE DELIMO SREČO. 

NAJPOMEMBNEJE JE, DA Z LEPIMI MISLIMI. KAJTI TE IMAJO NEIZMERNO MOČ.

Z DOBRIMI DELI...                      SE SPOMNITE IZDELAVE TISOČERIH VOŠČILNIC? Z NJIMI SMO OSREČILI MNOGO LJUDI.

Z ZBIRANJEM OBLAČIL, HRANE, FINANČNIH SREDSTEV ZA KOGA V STISKI. TE STVARI ZVABIJO NASMEH NA OBRAZ IN OBČUTEK SREČE.

MNOGO JE DEJANJ S KATERIMI LAHKO OSREČUJEMO. TO POČNEMO VSAK NA SVOJ NAČIN. 

TUDI S SIMBOLI NEKOMU ZAŽELIMO SREČO. BESEDA SIMBOL IZRAŽA NEKAJ, KAR IMA GLOBLJI POMEN. SIMBOLI SO PONAVADI RAZNI PREDMETI, RISBE, ZNAKI...  

DANES VAM BOM PREDSTAVILA NEKAJ SIMBOLOV SREČE. TAKŠNIH NAJBOLJ OBIČAJNIH IN V PRAZNIČNEM DECEMBRU ZELO UPORABNIH.

 

SREČO PRINAŠA TUDI DIMNIKAR, KI JE POVEZAN POVEZAN Z OGNJEM IN OGNJIŠČEM, KI JE NEKOČ PREDSTAVLJALO SREDIŠČE DOMA, OGENJ PA JE PRINAŠAL RODOVITNOST IN ŽIVLJENJE.

PIKAPOLONICE POMENIJO MOČ, DA SE ZNEBITE VSAKODNEVNIH TEŽAV.  V OTROŠTVU SMO ČAKALI, DA SE JE POVZPELA NA KONICO PRSTA IN DEKLAMIRALI PESMICO: »PIKAPOLONICA ZLETI V NEBO IN MI PRINESI ZLATO KOLO!« KAKOR KOLI ŽE, BODITE POZORNI NA TE PRIKUPNE ŽUŽELKE, KER BI SI NAKOPALI VEČNO NESREČO, ČE BI KATERO UBILI ALI ODGNALI. BOLJ KO SO RDEČE IN VEČ KOT IMAJO PIK, SREČNEJŠI BOSTE!

 


MUŠNICA JE SIMBOL DOLGEGA ŽIVLJENJA, KOT TAKŠNA PA JE POVEZANA Z RAZLIČNIMI NADNARAVNIMI BITJI, KI LAHKO PREBIVAJO POD NJENIM KLOBUKOM. TAKŠNA BITJA SO NA PRIMER ŠKRATI, VARUHI ZEMELJSKIH ZAKLADOV, PA TUDI RASTLIN, ŽIVALI IN ZNANJA. PONEKOD SE ZADRŽUJEJO KOT HIŠNI DUHOVI IN LJUDEM, ČE Z NJIMI LEPO RAVNAJO, POMAGAJO PRI DELU, PRINAŠAJO PA JIM TUDI SREČO.


NA NOVOLETNIH VOŠČILNICAH Z MOTIVI SIMBOLOV ZA SREČO PA ZAGOTOVO NE MANJKA ŠTIRIPERESNA DETELJICA. TA VELJA ZA RASTLINO, KI ODGANJA ZLE SILE OZIROMA PRED NJIMI VARUJE LJUDI IN ŽIVALI, HKRATI PA TISTEMU, KI JO IMA PRI SEBI, PRINAŠA SREČO IN USPEH.

 


 

 PUJSEK POMENI OBILJE IN SREČO NA VSEH PODROČJIH.     SPOROČA NAM, DA DOKONČAMO KAR SMO ZAČELI IN VERJETI MORAMO V DOBRO.


PODKEV JE KOT SIMBOL SREČE IN KOT ZAŠČITNI AMULET ZELO RAZŠIRJENA. ČE STA NJENA KRAJCA OBRNJENA NAVZDOL, ŠČITI PRED VPLIVI DEMONOV IN ČAROVNIC, ČE PA STA OBRNJENA NAVZGOR, PRINAŠA SREČO HIŠI IN NJENIM PREBIVALCEM.

 

 

 

VSE TE SIMBOLE LAHKO USTVARITE TUDI SAMI. LAHKO SO IZ PAPIRJA, BLAGA, SLANEGA TESTA... UPORABITE JIH NA VOŠČILNICAH ALI KOT OKRASKE NA SMREČICI.

BODITE SREČNI IN SREČO DELITE !

UČITELJICA KRISTINA

 

 

 

 
 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

CAKE POPS

RECEPT ZA BOŽIČNE MANDLJEVE ZVEZDICE