MEHKI MEDENJAKI

KOT JE SEDAJ ŽE V NAVADI, TUDI TA TOREK ZA VAS PRIPRVLJAM SLASTEN RECEPT.  

MED VIKENDOM SEM ZAVIHALA ROKAVE IN ZOPET POSNELA VIDEORECEPT, TOKRAT SEM PRIPRAVLJALA MEHKE MEDENJAKE. MOJI DRUŽINSKI ČLANI SO SE JIH PRECEJ RAZVESELILI, SAJ SO BILI ZARES OKUSNI, IN TAKO PRIJETNO JE DIŠALO PO HIŠI KO SO SE PEKLI, MMM. 


MEDENJAKI RES NISO NAJBOLJ ZDRAVI, SAJ VSEBUJEJO PRECEJ SLADKORJA, VENDAR PA SI LAHKO V TEH PREDPRAZNIČNIH DNEH PRIVOŠČIMO MALO VEČ. KLJUB VSEMU PA SE LE ODPRAVITE NA DALJŠI SPREHOD ALI PA KAKŠEN HRIB V BLIŽINI VAŠEGA DOMA. TAKO BOSTE IZKORISTILI ENERGIJO, KI STE JO ZAUŽILI S TEMI OKUSNIMI MEDENJAKI. NE LE TO - TUDI VAŠIM MOŽGANČKOM BOSTE OMOGOČILI LAŽJE RAZMIŠLJANJE, SAJ BOSTE TELO NAPOLNILI S KISIKOM. MNOGO IDEJ IN GIBALNIH IGER LAHKO NAJDETE TUDI TU.

SEDAJ PA JE ČAS DA SE LOTIMO PEKE, KAJNE?

SESTAVINE, KI JIH BOSTE POTREBOVALI:
- 300 G MOKE
- 100 G MLETIH OREHOV ALI MANDLJEV (JAZ SEM DODALA MANDLJE)
- 100 G MASLA SOBNE TEMPERATURE
- 100 G FINO MLETEGA SLADKORJA
- 100 G SEGRETEGA IN NATO OHLAJENEGA MEDU (BITI MORA TEKOČ)
- 2 JAJCI
- ČAJNO ŽLIČKO SODE BIKARBONE
- 2 ZVRHANI ČAJNI ŽLIČKI ZAČIMB ZA MEDENJAKE ALI CIMETA

TAKO, TO SO VSE SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE. KAKO PRIPRAVITI MASO SI OGLEJTE V VIDEORECEPTU. IZJEMNO POMEMBNO JE, DA PRIPRAVLJENO MASO, PRED IZDELAVO KROGLIC PUSTITE STATI V HLADILNIKU VSAJ 1 URO. 


NIČ LAŽJEGA! POTREBUJETE LE NAVEDENE SESTAVINE IN ZABAVA V KUHINJI SE LAHKO PRIČNE. 

PRIPRAVITE TUDI VI TE ČUDOVITO DIŠEČE MEHKE MEDENJAKE IN Z NJIMI PRIVABITE NASMEŠKE NA OBRAZE VAŠIH DRUŽINSKIH ČLANOV.

TA TEDEN ZA VAS PRIPRAVILJAM ŠE MANJŠE PRESENEČENJE V KUHINJI, O KATEREM IZVESTE VEČ KASNEJE.

ZABAVAJTE SE IN SE IMEJTE LEPO!

UČITELJICA KATJA

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI