MIKLAVŽEVI POMARANČNI PIŠKOTI

 

 


 

POZDRAVLJENI !


KADAR SE DECEMBRA VEČERNO NEBO OBARVA ROŽNATO, PRAVIJO, DA MIKLAVŽ PIŠKOTE PEČE. VAM PA PRUPOROČAM, DA SI PIŠKOTE SPEČETE KAR SAMI. MOGOČE IZGLEDA RECEPT MALO ZAPLETEN. KO SE BOSTE LOTILI PEKE, PA BOSTE VIDELI DA TEMU NI TAKO.

SESTAVINE:

SVETLO POMARANČNO  TESTO:

150 G OSTRE MOKE

75 G MASLA

75 G  SLADKORJA

1 JAJCE

1/2 ŽLICE PECILNEGA PRAŠKA

NARIBANA LUPINA POMARANČE

TEMNO TESTO:

150 G OSTRE MOKE

75 G MASLA 

75 G SLADKORJA

1 JAJCE

1/2 ŽLICE PECILNEGA PRAŠKA

2 ŽLICI KAKAVA

SESTAVINE ZA DEKORACIJA: SLADKOR V PRAHU, KOKOSOVA MOKA, SOK POMARANČE

 

POSTOPEK PRIPRAVE:

NAJPREJ PRIPRAVIRE SVETLO TESTO.NA NASLEDNJI NAČIN: NAJPREJ ROČNO (LAHKO KAR Z VILICO) UMEŠATE MASLO, SLADKOR IN JAJCE. DODAJTE NARIBANO LUPINO POMARANČE IN OSTRO MOKO, KI STE JI DODALI PECILNI PRAŠEK. VSE SESTAVINE Z ROKAMI DOBRO ZGNETETE. PRIPRAVITE ŠE TEMNO TESTO. POSTOPEK JE ENAK POSTOPKU PRIPRAVE SVETLEGA TESTA, LE DA TU DODATE ŠE 2 ŽLICI KAKAVA. SVETLO IN TEMNO TESTO DAJTE POČIVAT PRIBLIŽNO ZA 1 URO NA HLADNO. NATO SVETLO TESTO RAZVALJAJTE V PRAVOKOTNIK NA DEBELINO 1 CM IN GA PREMAŽETE S POMARANČNIM SOKOM. RAZVALJAJTE ŠE TEMNO TESTO IN GA POLOŽITE NA SVETLO TESTO. PO POTREBI ŠE MALO RAZVALJAJTE, ZVIJETE V ROLADO.IN  POSTAVITE SPET ZA 10 MINUT NA HLADNO. PRI ZVIJANJU V ROLADO SI LAHKO POMAGATE S PAPIRJEM ZA PEKO. V MANJŠI SKLEDI SI PRIPRAVITE SESTAVINE ZA DEKORACIJO. ZMEŠAJTE VELIKO ŽLICO SLADKORJA Z DVEMA ŽLICAMA KOKOSOVE MOKE, V SKODELICI PA SI PRIPRAVITE ŠE POMARANČNI SOK. VZAMETE ROLO TESTA IZ HLADILNIKA, GA  PREMAŽETE S POMARANČNIM SOKOM TER  POVALJAJTE V SLADKORJU IN KOKOSOVI MOKI. POTEM NAREŽETE TESTO NA REZINE. REZINE POLOŽITE NA PEKAČ OBDAN S PEKI PAPIRJEM IN PEČETE PRIBLIŽNO 12 MINUT PRI 170 STOPINJAH. 

MM, KAKO DIŠI PO KUHINJI, PO CELI HIŠI DIŠI. 

 

 



SESTAVINE UMEŠAJTE Z VILICO.

DOBRO ZGNETETE Z ROKAMI.
 
PRIPRAVA TEMNEGA TESTA.


TEMNO TESTO RAZVALJAJTE. .

NA TEMNO TESTO POLOŽITE SVETLO TESTO.

 TESTO ZVIJETE V ROLADO.

   TESTO OVIJTE S PAPIRJEM ZA PEKO
.

S SOKOM POMARANČE NAMAŽETE OHLAJENO TESTO.

POVALJAJTE GA V KOKOSOVI MOKI IN SLADKORJU.

PEKAČ OBLOŽITE S PAPIRJEM ZA PEKO.

TESTO NAREŽETE NA REZINE.IN SPEČETE.

PEKA PIŠKOTOV JE KONČANA.

                                                  

IN SEDAJ JE NA VRSTI OKUŠANJE MIKLAVŽEVIH PIŠKOTOV.

 


 NAJ VAM USPE. PA DOBER TEK.

 POZDRAVČEK POŠILJA 

                                             UČITELJICA NEVENKA        

 

Komentarji

  1. Nevenka, tole bo pa z veseljem preizkusila, obožujem namreč vse sestavine, ki si jih uporabila.
    Prijazen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE