JELKA, LEPA ZA POJESTI

 JELKA, LEPA ZA POJESTI

 

POZDRAVLJENI DRAGI UČENCI V NOVEM DELOVNEM TEDNU. 

VIKEND JE ZA NAMI IN S PONEDELJKOM ZOPET SVEŽE IDEJE V NAŠEM KOTIČKU ZA USTVARJALNI PROSTI ČAS.

BLIŽA SE ČAROBNI DECEMBER IN MORDA VAM NAMIG KAKO PRIPRAVIT PRAZNIČNI POGRINJEK  PRIDE PRAV.

JAZ SEM SE MALCE POIGRALA Z ZELENJAVO IN MESNINAMI IN JIH RAZPOREDILA PO VEČJI LESENI DESKI V OBLIKI SMREKE.

 

 

  

 

POTREBUJEMO: 


  • RAZLIČNE VRSTE MESNIN/ SALAME, PRŠUT,..
  • RAZLIČNE VRSTE SIRA, MOZZARELA
  • GROZDJE,
  • PAPRIKO,
  • PARADIŽNIK ČEŠNJEVEC ALI RDEČO REDKEV
  • RUKOLO
  • VEČJO LESENO DESKO

 


 

PREDNO PRIČNEMO Z DELOM POSKRBIMO ZA HIGIENO ROK IN DOBRO OPEREMO VSO ZELENJAVO.

 


PRIPRAVIMO SI VEČJO LESENO DESKO IN PRIČNEMO RAZPOREJATI ZELENJAVO, MESNINE IN SIR.

 

 JAZ SEM NAJPREJ IZ PAPRIKE NAREDILA PODLAGO ZA MOJO JELKO, IN IZ SIRA NAREDILA DEBLO




 NATO SEM V PLASTEH RAZPOREJALA ZELENJAVO, MESNINE IN SIR DO VRHA DESKE









IZ RUMENE PAPRIKE SEM IZREZALA ZVEZDICO, KI SEM JO POSTAVILA NA VRH.




MENI JE PRAZNIČNI POGRINJEK IN HKRATI OKUSEN NAREZEK USPEL IN ČE SEM NAVDUŠILA TUDI VAS, SE MORDA LOTITE TUDI VI  IN SI V PRAZNIČNIH DNEH POLEPŠATE VEČER S TAKO OKUSNO JELKO  IN JO POJESTE.


PRIJAZEN POZDRAV IN Z VELIKO MERO DOBRE VOLJE V NOV TEDEN!

 

UČITELJICA TANJA





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

TRIJE METULJI

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

VAJE ZA KOORDINACIJO IN RAVNOTEŽJE