TESTO ZA PICO IZ PIRINE MOKE

SPODAJ VAS ČAKA RECEPT, KI JE TAKO ENOSTAVEN, DA SPLOH NE BOSTE POTREBOVALI POMOČI STARŠEV (RAZEN PRI PEKI). NA ENAK NAČIN LAHKO PRIPRAVITE PICO IZ NAVADNE BELE MOKE, ČE PA ŽELITE V SVOJO PREHRANO VNESTI NEKOLIKO VEČ VLAKNIN IN MALCE GLOBLJI OKUS, BO TALE RECEPT ZA VAS KOT NAROČEN. SAMA UPORABLJAM GLADKO PIRINO MOKO (IN NE POLNOZRNATE), SAJ MI Z NJO VSI RECEPTI ODLIČNO USPEJO. ZDAJ PA KAR VESELO NA DELO! 🍕🍕🍕

SESTAVINE:

  • 500 GRAMOV PIRINE MOKE
  • 1 VREČKA SUHEGA KVASA
  • 1 SKODELICA (VELIKA  ZA ČAJ) MLAČNE VODE 
  • 1 MALA ŽLIČKA SLADKORJA
  • 1 MALA ŽLIČKA SOLI
  • 2 ŽLICI OLJA


POSTOPEK:

  1. NAJPREJ SI UMIJTE ROKE. 😇
  2. ODMERITE 500 GRAMOV MOKE V SKLEDO (ČE NIMATE TEHTNICE, UPORABITE POLOVICO VREČKE MOKE).

  3. NA SREDINI S PRSTOM OBLIKUJTE LUKNJO. 

  4. V LUKNJO VSUJTE KVAS IN ŽLIČKO SLADKORJA, ŽLIČKO SOLI PA NASUJTE PO ROBOVIH MOKE IN NE V LUKNJO. 

  5. V LUKNJO VLIJTE VODO TVORITI SE BODO ZAČELI MEHURČKI, KAR POMENI, DA KVAS DELUJE 👍  NATO PA ŠE OLJE. 

  6. ČAS JE ZA TELOVADBO! 💪 TESTO GNETITE Z ROKAMI VSAJ 8 MINUT. 


ČE BO TESTO PRESUHO, MU LAHKO DODATE ŠE ČISTO MALO VODE, ČE PA BO PREVEČ LEPLJIVO, MU DODAJTE ČISTO MALO MOKE.

PRED VZHAJANJEM DODAJTE NA DNO SKLEDE MALO MOKE, DA SE TESTO NE BO PREVEČ PRIJELO, NATO PA SKLEDO POKRIJTE S ČISTO KRPO IN GA PUSTITE POČIVATI PRIBLIŽNO ENO URO. 


PO VZHAJANJU BO VIDETI NEKAKO TAKOLE: 



TESTO SAMO ŠE RAZVALJAJTE V POLJUBNO OBLIKO, GA OBLOŽITE S SESTAVINAMI PO ŽELJI IN SPECITE V PEČICI. PRI MENI VEDNO USPE TAKOLE: 14 MINUT NA 275 ° C.

DOBER TEK! 



UČITELJICA LEA

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI