ŽIVALI IZ ŽELODA

                             

                                          POZDRAVLJENI UČENCI IN STARŠI


Niti leto ni naokoli, pa nam jo je virus  zopet pošteno zagodel. Vem da nam vsem skupaj ni najbolj prijetno, vendar če bomo držali skupaj in se držali pravil, bomo kmalu zopet lahko po starem hodili v šolo, se igrali, učili, prepiral, imeli radi.....spet bomo lahko mi, takšni kot smo, takšni kot nas imajo radi in takšni kot se sami dobro počutimo.

Tile turobni novemberski dnevi so ravno pravšnji za ustvarjanje. ko sem se sprehaja po gozdu, sem nabrala nekaj gozdnih plodov in razmišljala, kako bi jih lahko porabila. Poleg jesenskih šopkov, aranžmajev, sem našla v knjigi Tatjane Ban - Otrok ustvarja, zelo zanimive ideje. 

Tokrat so mi v oči padle male drobne ovčice, ki so zelo enostavne, izdelava ne zahteva  veliko časa, pa tudi material imamo skoraj vedno pri roki.

POTREBUJEMO:

- želodke

- zobotrebce

- vato  

- lepilo 

- škarje


Vse to najdemo običajno v kakšni mamičini omarici, želodki pa nas veselo pozdravljajo na sprehodu. Samo v žepek si jih shranimo in ko nam je volja, lahko pričnemo z delom.

Želodki so najboljši ko so sveže nabrani, saj tako lažje vanje zapikujemo zobotrebce. Za eno ovčko potrebujemo dva želodka in pet zobotrebcev.

Zobotrebce nalomimo na približno enake dele,. Štiri zapičimo v želod za nogice, z preostalim želodkom pa spojimo  glavo in trup.

Figurico oblečemo v vatico ( to je ovčje krzno). Pri tem si pomagamo z lepilom. ovčji kožušček lahko po potrebi postrižemo s škarjicami na dolžino , ki nam odgovarja.



Če imamo še dovolj časa, materiala in volje, pa lahko izdelamo še pastirčka.

Pri tem bomo potrebovali  še en plutovinasti zamašek, da bo pastirček lahko stal ter malo suhe travice za lase.




PA VELIKO VESELJA IN ZADOVOLJSTVA VAM ŽELIM ČE SE BOSTE LOTILI  IZDELOVANJA.

POZDRAVČEK, UČITELJICA MOJCA KRALJ



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI