MEDOVITE RASTLINE

 

 Camomile color icon Royalty Free Vector Image - VectorStock

  MEDOVITE RASTLINE


MEDOVITE RASTLINE POSKRBIJO ZA PREKRASEN VRTIČEK, POLN ZDRAVILNIH ZELIŠČ. MEDOVITE RASTLINE SO RASTLINE, KI ŠE POSEBEJ V POZNEM POLETJU ČEBELAM PONUJAJO  MEDIČINO IN CVETNI PRAH. 

 

ŽELIŠ IMETI NASLEDNJE LETO SVOJ ZELIŠČNI VRTIČEK? 


SEDAJ JE ČAS, DA NAREDIŠ NAČRT.  S POMOČJO STARŠEV, BABICE  IN DEDKA BO NASTAL DEHTEČ IN PISAN KOTIČEK VRTA ALI TERASE, KI BO ČEBELAM NUDIL ODLIČNO PAŠO. TEBI PA NE BO ZMANJKALO SVEŽIH ZELIŠČ ZA PRIPRAVO OKUSNEGA ČAJA

NA SLIKI POGLEJ KATERA ZELIŠČA SO PRIMERNA ZA TVOJ PRVI VRTIČEK. MED ZELIŠČA POLOŽIŠ PLOŠČATE KAMNE ALI STARE OPEKE IN IZ NJIH NAREDIŠ PRIVLAČNO POT. S TEM, KO SVOJ VRTIČEK NAREDIŠ PRIVLAČEN ZA ČEBELE IN DRUGE OPRAŠEVALCE, POSKRBIŠ TUDI ZA BOLJŠE OPRAŠEVANJE OSTALE ZELENJAVE IN SADJA NA VRTIČKU. ČEBELE NAMREČ Z OPRAŠEVANJEM POSKRBIJO ZA VEČJE IN LEPŠE PRIDELKE.

 

 

 

V POLETNEM ČASU TI BO VRTIČEK NUDIL VELIKO  PRIJETNIH UŽITKOV. LAHKO  BOŠ OPAZOVAL-A RAST ZELIŠČ IN OB  LEPEM VREMENU NABRAL-A CVETOVE KAMILICE, MATERINE DUŠICE, DOBRE MISLI TER LISTE MELISE IN METE. IZ MEŠANICE SVEŽE NABRANIH ZELIŠČ SI LAHKO PRIPRAVIŠ ZELIŠČNI ČAJ. ZELIŠČA PRELIJEŠ Z VRELO VODO IN PUSTIŠ STATI NEKAJ MINUT. NATO   ODCEDIŠ IN NEKOLIKO OHLAJEN ČAJ SLADKAŠ Z ŽLIČKO LIPOVEGA  MEDU, KI BO DAL ČAJU POSEBEN OKUS.  LIPA CVETI V JUNIJU IN TUDI  NUDI ODLIČNO PAŠO ČEBELAM. ČE TI BODO ZDRAVILNA ZELIŠČA DOBRO USPEVALA, SE LAHKO LOTIŠ SUŠENJA ZELIŠČ.

                                                                                                                       https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3oAr-YAVdcmJYAUnXRRpZ7vLsdA34BJQMyQ&usqp=CAU

  ŽELIM VAM LEP  VIKEND IN OSTANITE ZDRAVI.

                                                                                          UČITELJICA NEVENKA

 

Komentarji

  1. Nevenka, si me spodbudila, da si grem takoj pripraviti skodelico metinega čaja - meta nam je letos res bogato obrodila.
    Hvala za spodbudo, da nasadim še kakšno drugo zelišče.
    Prijeten vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Veš, čaj je res boljši kot kava.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI

TRIJE METULJI