JABOLKO IN SOLATA IZ JABOLK

DANES SO BILE VSE TVOJE AKTIVNOSTI USMERJENE V SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK. TUDI JABOLKO  JE SESTAVINA SLOVENSKEGA TRADICIONALNEGA ZAJTRKA, ZATO SI JO DANES LE PRIVOŠČI.


SI VEDEL/A DA: (PRIREJENO PO https://www.farmedica.si/si/dodatki/jabolko-na-dan-odzene-zdravnika-stran.html)

-JABOLKO VELJA ZA ENEGA IZMED NAJBOLJ ZDRAVIH SADEŽEV.

-IMAJO VELIKO VITAMINA C IN A. 

-ENO DO DVE JABOLKI DNEVNO NAM UTRDITA DLESNI, VENDAR JU MORAMO UŽIVATI Z OLUPKOM

-KUHANA ALI PEČENA JABOLKA OZIROMA JABOLČNI KOMPOT SE UPORABLJAJO ZA BOLJŠO PREBAVO.

-PEČENA KISLA JABOLKA NAJ BI POMAGALA PROTI KAŠLJU. 


TAKOLE PA SI ZA MALICO JAZ PRIPRAVIM OSVEŽUJOČO SOLATO IZ JABOLK.

POTREBUJEŠ: 

-2 JABOLKA

-POL LIMONE

-1 KORENČEK

-PEST BRUSNIC

-PEST MANDLJEV

-1 DL NAVADNEGA JOGURTA

- POL POMARANČE

-ŽLICO MEDU


JABOLKA OPEREMO, OLUPIMO IN NAREŽEMO NA KOŠČKE TER JIH POKAPLJAMO Z LIMONINIM SOKOM (POLOVICA LIMONE)

 

K JABOLKAM DODAMO NARIBAN KORENČEK, BRUSNICE IN MANDLJE. 


V POSODI ZMEŠAMO JOGURT,  POMARNČNI SOK (POLOVICE POMARANČE) TER DODAMO ŽLICO MEDU. 


PRELIV PRELIJEMO PREKO SADJA IN DOBRO PREMEŠAMO.

                                     

 
NJAMIIIII!

PA DOBER TEK! 


UČITELJICA SANJA


Komentarji

  1. Njami, Sanja, zelo podoben zajtrk sem pojedla v četrtek tudi jaz; niem mu ravno rekla solata, ker je bolj spominjal na jajce in "pomfri" s "kečapom". Ja, videz včasih vara, potrebno je vključiti tudi okušalne brbončice, kajne?
    Lep pizdrav, Mateja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA BABICA ZIMA

SLOVENSKA KULINARIKA: TELEČJA OBARA Z AJDOVIMI ŽGANCI

SLOVENSKI OTROŠKI LJUDSKI PLESI