JABOLKO IN SOLATA IZ JABOLK
DANES SO BILE VSE TVOJE AKTIVNOSTI USMERJENE V SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK. TUDI JABOLKO JE SESTAVINA SLOVENSKEGA TRADICIONALNEGA ZAJTRKA, ZATO SI JO DANES LE PRIVOŠČI.
SI VEDEL/A DA: (PRIREJENO PO https://www.farmedica.si/si/dodatki/jabolko-na-dan-odzene-zdravnika-stran.html)
-JABOLKO VELJA ZA ENEGA IZMED NAJBOLJ ZDRAVIH SADEŽEV.
-IMAJO VELIKO VITAMINA C IN A.
-ENO DO DVE JABOLKI DNEVNO NAM UTRDITA DLESNI, VENDAR JU MORAMO UŽIVATI Z OLUPKOM
-KUHANA ALI PEČENA JABOLKA OZIROMA JABOLČNI KOMPOT SE UPORABLJAJO ZA BOLJŠO PREBAVO.
-PEČENA KISLA JABOLKA NAJ BI POMAGALA PROTI KAŠLJU.
TAKOLE PA SI ZA MALICO JAZ PRIPRAVIM OSVEŽUJOČO SOLATO IZ JABOLK.
POTREBUJEŠ:
-2 JABOLKA
-POL LIMONE
-1 KORENČEK
-PEST BRUSNIC
-PEST MANDLJEV
-1 DL NAVADNEGA JOGURTA
- POL POMARANČE
-ŽLICO MEDU
JABOLKA OPEREMO, OLUPIMO IN NAREŽEMO NA KOŠČKE TER JIH POKAPLJAMO Z LIMONINIM SOKOM (POLOVICA LIMONE)
K JABOLKAM DODAMO NARIBAN KORENČEK, BRUSNICE IN MANDLJE.
V POSODI ZMEŠAMO JOGURT, POMARNČNI SOK (POLOVICE POMARANČE) TER DODAMO ŽLICO MEDU.
PRELIV PRELIJEMO PREKO SADJA IN DOBRO PREMEŠAMO.
PA DOBER TEK!
UČITELJICA SANJA
Njami, Sanja, zelo podoben zajtrk sem pojedla v četrtek tudi jaz; niem mu ravno rekla solata, ker je bolj spominjal na jajce in "pomfri" s "kečapom". Ja, videz včasih vara, potrebno je vključiti tudi okušalne brbončice, kajne?
OdgovoriIzbrišiLep pizdrav, Mateja